Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý člověk prý má tři životy: veřejný, soukromý a tajný. Tajný život Dana Mahownyho, spořádaného a skromného úředníka jedné torontské banky, vyšel najevo počátkem osmdesátých let minulého století, kdy byl zatčen a obviněn z defraudace. Za celou dobu jeho profesní kariéry nepojal nikdo nejmenší podezření. Jeho pozice v bance byla natolik pevná, jeho chování tak bezúhonné, že jen pomyšlení na něco takového musel každý okamžitě zahnat jako absolutní nesmysl. A přece částka, o kterou nakonec banka přišla, vyrazila každému dech. Stejně šokující bylo ovšem zjištění, že všechny ty peníze, do posledního dolaru, pohltil hazard. Protože Danu Mahownymu nešlo o bohatství. On nehrál pro peníze. On, jako pravý gambler, hrál jen pro vzrušení, které při hře zažíval. A které u něj na pomyslné stupnici od jedné do sta zaujímalo bezkonkurenčních sto bodů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

dANo 

všechny recenze uživatele

Napínavá dráma z prostredia hazardu, natočená na základe skutočných udalostí a hlavne s vynikajúcimi hereckými výkonmi dvoch H - Hoffman & Hurt. Také napätie, aké som prežíval pri pozeraní sa na stávkujúceho Mahownyho, som nezažil ani pri niektorých žánrových thrilleroch a keby sa režisér trochu lepšie pohral s technickou stránkou filmu (hlavne hudba v prvej polovici úplne vynecháva!), tak by som neváhal a dal by som aj plné hodnotenie. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Z hereckého zázraku jménem Philip Seymour Hoffman pořád na cucky nejsem, protože aby si to označení někdo zasloužil, musel by se například vyznačovat tím, že i v nezajímavé roli v průměrném filmu exhibuje natolik, že to člověku jako exhibice nepřijde a nechá se dokonce obalamutit a zblbnout a začne pak chválit celý film, což se třeba zrovna v tomhle filmu z mého úhlu pohledu nestalo ani omylem, to radši sním program kin na tento měsíc. Nebo byl ten film možná nezajímavý proto, že hlavního lůzra hrál lůzr tak lůzrovsky, že jsem mezitím šla radši zapojit otci jakýsi přístroj, což znamená vlézt pod stůl a slepecky tam ve tmě šátrat a bít se do hlavy o ty šuplíčky na dokumenty pod deskou stolu, jenom abych se mohla na chvíli k televizi otočit zadkem. (Já vím, že v osmdesátkách se nosily jiný střihy, ale co to měla Minnie Driver na hlavě? Kdyby to aspoň nebylo blond.) ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že by Případ Mahowny byl o ničem. To ne. Jenže to něco, o čem je, pro mě bylo tak zoufale nudné a nesnesitelně zdlouhavé, že jsem měl co dělat, abych vydržel do konce. Vážně. Dvě a půl hvězdy si zaslouží především nesympatický, upocený Philip Seymour Hoffman a (jediná postava, které jsem v tomto snímku rozuměl) majitel kasina skvěle zahraný Johnem Hurtem. Jinak dost nezajímavá, šedá nuda, na kterou jsem asi vsázet neměl. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dosť dobré. Kam sa hrabú všetky dokumenty o Las Vegas, či gamblerstve. Toto je ten najtrefnejší a najmrazivejší spôsob, ako ukázať bežnému, hazardom neskazenému človeku, prečo by sa mal vyvarovať hracích stolov a automatov. Philip Seymour Hoffman znova dokazuje svoje vycibrené herecké kreácie. 80%. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl napsat "Hoffmanův herecký koncert“, ale to je tak otřepaná fráze, že bych si za to musel rovnou jednu vrazit. Každopádně tenhle film stojí a padá s výkonem hlavního představitele a atraktivita snímku je závislá právě a jen na něm. Nemůžu si pomoct, ale z toho sebezničujícího pošuka jsem prostě nemohl odtrhnout oči. Mahowny nemluví, Mahowny hraje. A Hoffman svou pravdivostí a přirozeností zase jednou dokázal "udělat celý film“. Kolika hercům se tohle povede? ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Případ Mahowny je inspirován životním osudem Briana Molonyho, úředníka, který ze "své" banky zpronevěřil více než 10 milionů dolarů během pouhých 18-ti měsíců. Jeho příběh byl v roce 1987 novinářem Garym Rossem přetaven do knížního bestselleru pod názvem "Stung". (Matty)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Reklama

Reklama