Reklama

Reklama

Píseň lásky samotářky

  • USA A Love Song for Bobby Long (více)
Trailer

Obsahy(1)

Emotivní drama Píseň lásky samotářky vykresluje příběh tří ztracenců, které svede dohromady úmrtí jazzové zpěvačky Lorraine. Ta po sobě zanechala dospívající dceru Pursy a rozpadající se dům v New Orleans, který léta obývají dva nerozluční přátelé v podobě bývalého profesora literatury Bobbyho Longa a jeho bývalého asistenta Lawsona, který zde údajně čerpá inspiraci pro svůj román. Večně opilí a zhýralí kumpáni nemají v úmyslu opustit svůj domov, proto důvěřivé Pursy zalžou o pozadí dědictví. Nevyzrálá dívka se nakonec rozhodne zůstat v domě své matky na dobu neurčitou se svéráznou dvojicí bohémů, kteří se patrně ze samého zoufalství zamýšlí upít k smrti. Soužití nesourodé trojice přináší odhalení dávných tajemství, která se dlouho utápěla ve zvláštním městě plném neviditelných lidí... Hereckému obsazení vévodí John Travolta jako zhýralý bohém s bolavou duší Bobby Long a tehdy vycházející herecká hvězda Scarlett Johanssonová, která byla nominována na Zlatý Glóbus za ztvárnění dospívající Pursy, která složitě hledá své místo v životě. Ústřední trojici doplňuje Gabriel Macht v roli tápajícího spisovatele Lawsona Pinese. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

Tomco 

všechny recenze uživatele

nemam moc rad travoltu a scarlett mi nenormalne pripomina cmorika (vitaz slovenskej superstar), co mi dost nechutne u nej vadi, aj ked chuda za to vobec nemoze a je skutocne kvalitnou hereckou.. no a k veci. travolta ma bral vynikajuco, jeho rola mu pristane, sediny tiez a scarlett je vybornou nahravackou. tolko k hercom. pribeh. ten je velmi zaujimavy, pretoze plynie velmi plynule, nenarocne a mne to vyhovovalo..take triezve posuvanie okolnosti, to beriem. celkovo atmosfera v tomto filme predcila vsetko ostatne. velmi dobrych 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Výborná feel good záležitosť, ktorej najväčšími devízami sú herecké výkony prešediveného (ehm päťdesiatnika) Johna Travoltu a tradične vynikajúcej Scarlett Johansson. Úžasne dusná atmosféra horúceho, džezom odjakživa predchnutého New Orleans + smutno-vtipný príbeh troch talentov, ktoré stratili všetko, ale nie zmysel pre humor. Oslobodzujúci malý veľký filmový zážitok. ()

Reklama

havLord 

všechny recenze uživatele

Z Písně lásky samotářky by se dusná atmosféra americkýho jihu dala ždímat. New Orleans se svými zakouřenými bluesovými kluby, kde se shromažďují všelijací loseři(?), kteří na své ambice, jestli vůbec kdy nějaké byly, už dávno zapomněli a nechávají osud, aby se postrala.... bezstarostně a poklidně jsem i já proplouval timhle filmem. Nemalou měrou se o tenhle feeling zasloužily lokace -- stará polorozpadlá barabizna, od pohledu plná vzpomínek, místní music bar a louka za barabiznou. Nadchl mě Travoltův odevzdaný vysokoškolský profesor, doplňují se s ním Gabriel Macht, i krasavice Scarlett. Film je plný sentimentu, není jím však přeplácaný, jako žánrově blízký Elizabethtown, který se v něm utápěl. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film o třěch ztroskotancích. Od začátku je vám tak nějak jasné, o co půjde, přesto děj nezevšední a snadno se jím necháte unášet. Pro herce mám jen slova chvály. Zvlášť dosud neokoukaný Gabriel Macht zanechal moc dobrý dojem. Hvězdu navíc si film zaslouží už jen pro svou kouzelnou jižanskou atmosféru, která dokáže každý film přenést na úplně jinou úroveň. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Nepochybně největší a nejdokonalejší part Johnyho Travolty v jeho hereckém životě. Scarlett ještě mladá, nezkažená Hollywoodem, obyčejná holka hledající kořeny, chytající se stébla. Atmosféra New Orleans, dobrá muzika a divní týpci. Skvělý film, který světe div se, vůbec vznikl, protože vlastně na první pohled není o ničem. Jen o třech ztroskotancích na břehu řeky. Perfektní. 90% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Na produkcii sa podieľala Melanie Johnssonová, Scarlettina mama. (tron)
  • Snímka vznikla podľa knižky Ronalda Everetta Cappsa. (tron)

Reklama

Reklama