Reklama

Reklama

Píseň lásky samotářky

  • USA A Love Song for Bobby Long (více)
Trailer

Obsahy(1)

Emotivní drama Píseň lásky samotářky vykresluje příběh tří ztracenců, které svede dohromady úmrtí jazzové zpěvačky Lorraine. Ta po sobě zanechala dospívající dceru Pursy a rozpadající se dům v New Orleans, který léta obývají dva nerozluční přátelé v podobě bývalého profesora literatury Bobbyho Longa a jeho bývalého asistenta Lawsona, který zde údajně čerpá inspiraci pro svůj román. Večně opilí a zhýralí kumpáni nemají v úmyslu opustit svůj domov, proto důvěřivé Pursy zalžou o pozadí dědictví. Nevyzrálá dívka se nakonec rozhodne zůstat v domě své matky na dobu neurčitou se svéráznou dvojicí bohémů, kteří se patrně ze samého zoufalství zamýšlí upít k smrti. Soužití nesourodé trojice přináší odhalení dávných tajemství, která se dlouho utápěla ve zvláštním městě plném neviditelných lidí... Hereckému obsazení vévodí John Travolta jako zhýralý bohém s bolavou duší Bobby Long a tehdy vycházející herecká hvězda Scarlett Johanssonová, která byla nominována na Zlatý Glóbus za ztvárnění dospívající Pursy, která složitě hledá své místo v životě. Ústřední trojici doplňuje Gabriel Macht v roli tápajícího spisovatele Lawsona Pinese. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Dlouhonohá Scarlett do sebe láduje burákové máslo, jež umě kombinuje s lentilkami. Tento gaučing si ještě zpestřuje sledováním TV show, kde právě floridská obdoba toho Němce z teleshoppingu ukazuje, že akční sada 1+1 je opravdu akční. Po přesunu do Miami Scarlett zajde do místní nalejvárny, kde si objedná vyloženě veganskou stravu - fazole s rýží. Během "trávicí" procházky narazí TA osamělá z Tokia na alkoholickou besídku, kde koumák Travolta v opilosti cituje americké klasiky narozené v Tennessee. John se zvědavě vyptává: "Vy jste drahoušci, už jste měli pohlavní styk?" Třetí člen do party (věčný spisovatel) absolvuje šeredně obtížné koitusové dilema - osmnáctiletou Scarlett nebo čtyřicetiletou barmanku? Navýsost kvalitní, ale nudné. 70% Celosvětový výdělek k 23. 6. 2013: $1,841,260 ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Nádherný komorní snímek, který mě okouzlil svou smutnou krásou! Pursy ( v podání mé oblíbenkyně Scarlett Johansson ) se dozvídá, že ji zemřela matka a tak se vydává na pohřeb ( který nestihne ) a do svého rodného domu v New Orleans. Ten ale již delší dobu obývají dva přátelé její matky. Bývalý profesor literatury Bobby Long ( v podání excelentního Johna Travolty). Toho já sice až na vyjímky ( viz Pulp fiction ) moc nemusím, ale tato role Bobbyho mu byla " ušita " přímo na míru. Spolu s ním tu přebývá jeho chráněnec Lawson Pines. Tito dva společně celé dny tráví pitím a čtením a nemají v nejmenším úmyslu tento jejich domov opustit. A tak začíná společné soužití těchto tří a my postupem času odhalujeme jejich tajemství z minulosti. Co říci závěrem: nesmírně silný příběh, nádherná a přesvědčivě hrající Scarlett Johansson, ještě lepší John Travolta, nádherná kamera, hudba a opravdu povedený konec snímku. p.s. jako třešínka na dortu, nezapomenutelná scéna hlavního tria na verandě. Kdo viděl, ví o čem mluvím. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Bez tej extrémne tragickej zápletky z minulosti jednej postáv to nešlo? Tento (z môjho pohľadu) dosť lacný melodramatický efekt mi na chvíľu pokazil inak skvelý dojem. Na strane druhej je ale postava stvárnená Johnom Travoltom natoľko ikonická, že možno uvažovať, či nešlo o zámer vytvoriť protiváhu civilnej stránke príbehu... iba som si potom nie istý ako presne chcel takýto mix zafungovať a či vôbec zafungoval. Našťastie sa ale jedná o ďaleko menší prešľap, než akým bolo napríklad finále v Little Children (2006)... Zakopli, nespadli - môže byť! ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Kdyby si odpustili ten srdcervoucí Travoltův projev na pódiu, bylo by to zcela kýče-prosté. Ale dobrý, když nejde vytrhnout tu jedinou stránku, nebudu přece házet do ohně celou knížku. Skvělej Travolta, sympatickej Macht a naše malá Scarlett si zase jednou vybavila, že to umí rozjet i bez rozverného pitvoření. Fajn film. ()

Ombe 

všechny recenze uživatele

Rozuzlení ve stylu Mamma Mia mě opravdu nenadchlo, ale zrovna před zhlédnutím jsem se týden kopal do zadku, četl vybranou literaturu a chlastal, tudíž celková atmosféra filmu mi nebyla až tak cizí. Ať si to bylo nerealistický, jak chce, člověku to udělá dobře, když vidí, jak někoho z takový žumpy vytahuje Scarlett. Ale není to pro každýho. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Na produkcii sa podieľala Melanie Johnssonová, Scarlettina mama. (tron)

Reklama

Reklama