Reklama

Reklama

Team America: Světovej policajt

  • USA Team America: World Police (více)
Trailer

Obsahy(1)

Team America: Světovej policajt je první akční loutkový film proslulých tvůrců seriálu SOUTH PARK Treye Parkera a Matta Stonea. Snímek natočený s loutkami velikosti zahradních trpaslíků je plný výbuchů a pouličních bitek. Team America, mezinárodní policejní formace, jejímž posláním je chránit globální stabilitu, zjišťuje, že mocichtivý diktátor zásobuje teroristy zbraněmi hromadného ničení. Hrdinové se proto vydávají na misi, která má zastrašit nepřátele a zachránit svět. Team America najímá herce z Broadwaye, jehož kariéra je na vzestupu, aby infiltroval do teroristické sítě. Gary Johnstone, jak se hrdina jmenuje, nejprve váhá, má-li obětovat svou hereckou dráhu, ale nakonec si uvědomuje, že je jeho morální povinností dát svůj talent do služeb pro vyšší cíle.

S pomocí vůdce Spottswooda a ostatních členů Teamu America Chrise, Sary, Lindy a Joea se Gary vplíží do skrýše dealerů se zbraněmi, kde zjistí, že teroristické spiknutí se již eskaluje. Na nebezpečné misi za záchranu Zeměkoule křižuje Team America celý svět od egyptských pyramid přes Panamský průplav a až do paláce šíleného, avšak o to nebezpečnějšího diktátora Kim-Jonga II.

V tomto snímku se objeví i "známé tváře" jako např. Alec Baldwin. Tvůrci si utahují i ze Seanna Penna a Tima Robbinse, ale stejně tak i z politiků všech směrů od stoupenců Bushe a irácké kampaně až po horlivé pacifisty. Film šokoval Ameriku i množstvím vulgarismů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (600)

sharky 

všechny recenze uživatele

70%. Místy skvělá politická satira (hans blix vyhrožuje kim čong-Ilovi, že pokud mu neukáže sklep, bude se na něj OSN zlobit a napíše mu dopis, jak hrozně se na něj zlobí:), ale bohužel působí divně, když se na jedné straně trefují stone a parker do brutálních amerických antiteroristických praktik a nadruhé i do jejich odpůrců (armáda hollywoodských hvězd ještě ujde, ale sebevrah michael moore je naprosto ubohý, navíc ti tři jsou přátelé). Oproti South Parku jsou zde všechny vulgarity naprosto nesmyslné a bezúčelné, zbytečně filmu škodí. Asi bych dal tři hvězdičky, kdyby nebylo oné skvělé písničky, kde hrdina zpívá své milé, že ji potřebuje tak jako Ben Affleck hereckou školu a Pearl Harbour byl prostě špatnej film. Skvělá je i úvodní scéna, která dokazuje, že i loutky můžou působit démonicky. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi vedení loutek a pár triků ohledně režie, ale tím to taky končí. Sebekriticky přiznávám, že třeba já nejdu občas pro sprosté slovo daleko (když je to účinné), ale to, co se dělo zde, je samoúčelné. Samožerská a nepřesvědčivá satira, která jenom dokazuje, že pokud jsou pomatení lidé na východě, západu taky nechybí. Ovšem kdyby Parker & Stone netočili s loutkama, nemohli by udělat tu pornočást. Cocksuckers. ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se zpívá, že film Pearl Harbor stál za hovno, což je pravda. Škoda, že se to zpívá ve filmu, který stojí za hovno taky. Jediné plus jsou ty loutky, protože, kdyby v tom hráli herci, byl by už to úplný odpad. Takhle je tam pár povedených scén (panteři, brouk), který těží právě jen z využití loutek, jinak má film do zábavnosti hodně daleko. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem sarkastickou podívanou o paranoie země hvězd. . Ale nějak jsem se ztratila, není mi jasné .na koho mají (měli, nebo budou mít) tvůrci vlastně pifku???. Začátek např. zprávy ze světa ( Paříž, Káhira) „Team America znovu nasral celý svět“ sliboval ostrou politickou satiru a chvíli se zdálo, že hlavním cílem útoku bude Bílý dům a především onen nejvyšší policajt světa, ale satira se nějak rozplizla do zmatena a do ztracena. Takže nakonec zůstala jenom loutková Kámasútra. Hodnotím stejně jako Pearl Harbor ***. PS Team America mně zabil 2 mé oblíbence z Top 5. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Jak ukazuje finále filmu, mohla to být výborná zábava... kdyby nebylo loutek. Ano, loutky umějí kopulovat, mohou být masakrovány, taky umějí zvracet, a především dokážou evokovat bombastičnost hollywoodských akčních scén a stupiditu hollywoodských klišé - bohužel ani jedno naplno neparodují. Jinými slovy je to subverze, která není dost parodická na to, aby z klišé (typu traumat z minulosti) setřepala tu usazenou nudu; pořád tam zůstává červík ambice natočit s loutkama něco, co by bylo miniaturní imitací hraných filmů. A to už nemluvím o tom, že loutky jsou mizernými komiky (chybí jim mimika a timing) a nudnými zpěváky, plus ty hollywoodské se svým vzorům pramálo podobají (takže místo takového Tima Robbinse je vlastně mrzačený jenom kus dřeva). Vrcholem filmu je tak až Kimův metamorfózní epilog. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (39)

  • V úvodní scéně v Paříži je možné si všimnout, že ulice jsou dlážděné croissanty. (orkadimenza)
  • Garyho poprvé potkáme při vystoupení v muzikálu Lease, který je parodií na broadwayský muzikál Rent, ve kterém několik postav zápasí s nemocí AIDS. (HellFire)
  • Mužské loutky Týmu America mají na přední straně opasku jednodolarové mince. (orkadimenza)

Související novinky

Steampunkoví Pythoni

Steampunkoví Pythoni

05.01.2011

Pokud o tom náhodou nevíte, Terrymu Gilliamovi se opět nepovedlo rozběhnout projekt The Man Who Killed Don Quijote – nesehnal na něj dost peněz. Čemu se tedy věnuje? Z pozice producenta a… (více)

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama