Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dosť veľké sklamanie! Očakával som kvalitné filmové spracovanie románu od klasika sci-fi literatúry, anglického spisovateľa Herberta Georgea Wellsa. Žiaľ to sa nekonalo. "Stroj času" je snímok podobný tým, ktoré produkuje TV Hallmark. Nabitý lacnými trikmi, nesympatickými hercami, rozkývanym scenárom a nudnou, nevýraznou réžiou. Škoda. Mohlo to byť oveľa lepšie. ** ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Po celých deseti letech od premiéry filmu jsem se konečně odhodlal a po všech těch negativních ohlasech, které se na film za ta léta stihly sesypat jsem poměrně mile překvapený... Time Machine má svoje limity, ale stejně tak i přednosti, mezi ty hlavní patří především skvostný vizuál, výtečné triky (kterých je málo, takže jsou kvalitní a zároveň fungují jako něco výjimečného a fascinace jimi funguje) a solidní ruční výprava, zajímavé scénáristické momenty a v neposlední řadě také Guy Pearce, který, pokud zrovna podivně nepřehrává, hraje výtečně... Vizuální feeling Verneovek taktéž jednoznačně k dobru... ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Taky patřím k těm, jenž se líbí více druhá polovina filmu a to hlavně díky své akčnosti. Ta první totiž spíše okouzlí ženské publikum (romantika, tragédie…). Na rozdíl od některých, já tentokrát herecké výkony hanit nebudu – většina z nich byla na průměrné úrovni, takže vzhledem k tomu, že jsem v sobě měl už několik panáků (vždyť bylo Silvestra), tak se mi líbil i ten bílý „strašák Murlock“ na konci. Souhlasím i s názorem, že kameraman odvedl opravdu poctivý kus práce, stejně jako ti přes speciální Efekty. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

V prvom rade, nieje dobry napad sa na tento film pozerat s niekym, kto prisne berie ohlad na kazdu chybu. Tento film ma totizto "mierne" deravy scenar, doplneny o "par" nelogickosti. Vysledok by bol kysla grimasa na vasej tvari. Ale ak si pustite film sami, len tak pre oddych, a viac ako o detaily sa budete zaujimat o paradny vizual a niekolko skvelych napadov a vychytavok, moze to byt podobne ako v mojom pripade velmi prijemne straveny cas. A zaverecny epilog je naozaj velmi, velmi prijemny a pekne koresponduje s obsahom filmu. (7/10) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moje oblibeny sci-fi, na ktery vzdy rad kouknu, ale ktery ma bohuzel spoustu drobnejch vad, nicmene takle maly hodnoceni si fakt nezaslouzi. Zacnu s tema nejvetsima problemama. Tvurci se soustredi hlavne na 800 000 let vzdalenou budoucnost, kde se odehrava v podstate hodina filmu a je to skoda, protoze ta pulhodinka pred tim je daleko zajimavejsi. To je dalsi problem, moznosti tu byly obrovsky a tvurci si celkove vystacili jen s trema obdobima. No a dalsi chybka je, ze hlavni hrdina zkusi zachranu jednou a najednou vi, ze to neni mozny, i kdyby to zkusil zase a zacne hledat odpoved na pro nej zasadni otazku, jenze na tu je bohuzel odpoved jasna uz hned po jejim polozeni. No a pak tu jsou takovy ty drobnosti, ze si i v vzdaleny budoucnosti lidi rikaj dobrou noc a podobne a celkove lehka naivita, ale to uz neni nic zasadniho. Ale jinak je pribeh docela dostacujici, trikove zvladnuty hodne slusne, obzvlast vyvoj prostredi okolo stroje je uzasnej, k tomu paradni hudba a ani herci neurazi. Sice nepodavaj kdovijakej vykon, navic Guy vypada vetsinu casu jak zhulenej, ale jinak hraje solidne a co se tyce Ironse, ten je tak namaskovanej, ze o nakym hrani skoro nemuze bejt rec, ale charisma ma. Celkove, ackoliv to ted podle komentare vypada jak spatnej film, tak si proste nemuzu pomoct a vzdy se u nej paradne pobavim a tech 90 minut utece jako nic. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Když Alexander (Guy Pearce) ve snaze zachránit přívěšek s fotografií své ženy vystrčí ruku mimo ochranné pole stroje, o kousek mu na ruce povyrostou nehty. (vojtaruzek)
  • Guy Pearce byl tak důsledný, že kdyby se vzalo audio z jedné scény a překrylo by se s videem z té stejné, ale znovu natočené, bylo by perfektně synchronizované. (akisha)
  • Detonace uvnitř Měsíce by jeho rozpad nezpůsobily, gravitace by totiž případné vystřelené úlomky zase přitáhla, vyjma těch nejmenších. V daleké budoucnosti však Měsíc rozpad čeká, a to přibližně za 7,59 miliard let, kdy se kvůli vyzařování gravitačních vln zmenší poloměr jeho oběžné dráhy pod tzv. Rocheho mez, poté bude roztrhán slapovými silami a jeho úlomky spadnou na Zemi nebo se z nich stane planetární pás. Je však možné, že Země i Měsíc budou dávno předtím pohlceny Sluncem, až se z něj stane rudý obr.¨ (vojtaruzek)

Reklama

Reklama