Reklama

Reklama

Breakheartský průsmyk

  • USA Breakheart Pass (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Armádní pevnost v divočině plné Indiánů a desperádů zachvátila epidemie. Na pomoc je vypraven transport s náhradní posádkou, pastorem, léky a rakvemi pro mrtvé. Vojenským vlakem jedou také ctižádostivý guvernér a jeho snoubenka, dcera velitele pevnosti. A pak je tu ještě jeden pasažér, o jeho společnost však nikdo moc nestojí: bývalý profesor na medicíně John Deakin, hledaný pro podezření z řady těžkých zločinů. Šerif ho dopadl a jedinou možnost, jak zatčeného dopravit do pravomoci úřadů, představuje právě onen zvláštní vlak. Hned od začátku cesty pronásledují transport podivné nehody, nevysvětlitelné události a smrt... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (103)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Western, ktorý sa celý čas tvári ako krimi, ale krimi to nakoniec nie je. A vlastne ani western by to nebol, keby nebol zakončený veľkou chaotickou bitkou. Nie veľmi šťastné spojenie žánrov viedlo k nelogickým prvkom scenára, ktoré začína tým, aká voľnosť je daná trestancovi pri preprave vlakom. Slabé tri hviezdy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem takový hrdina, abych dobrovolně podnikal cesty vlakem. Již legendární japonský železničář Kawasaki, ten s měkkým krátkým, totiž věděl, že může být ve vlaku okraden, může na něj v kupé číhat blecha anebo ho může v tunelu někdo přivést do jiného stavu. Nic z toho nechci zažít a o amerického tajného agenta, který by mne ochránil, ve vlaku prostě nezakopnu. Ten si radši vyrazí do nějakého toho westernu, který je tedy spíše detektivka, a tam zavěsí nějaké ty bulíky na nos politikům, indiánům i gangsterům, což vyžaduje nějaké to falešné hraní, běhání po jedoucím vlaku a užívání nezábavné pyrotechniky. Mne to tedy vlastně celkem bavilo, ale zase ne tolik, abych si podle jízdního řádu Českých drah naplánoval výlet vlakem s dvojitým přesedáním. ()

Reklama

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Můžete si být jistí, že jakmile máte za pasažéra Charlieho Bronsona, tak o nudnou vyjížďku rozhodně nepůjde a mrtvoly začnou rychle přibývat. A také si můžete být jistí, že nic není takové, jak se zpočátku zdá. S žánrem akční a western bych byl trochu opatrný. I když atributy tady jsou - indiáni, kolty, kobyly, pěstní potyčky i nějaké ty exploze. Dobré dvě poloviny stopáže však jde o vlakovou detektivku, ze které by se zamotala hlava i samotnému Poirotovi. Nutno však podotknout, že jde o detektivku, která neurazí a rozhodně nedělá ostudu. ■ AnanAss‘s Score: 6/10 ■ ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson, ten svérázný kladný hrdina opět nezklamal. Tvrdý, tajuplný a nesmlouvavý čistý charakter postav jeho rolí je obdivuhodný. Mám rád tyto příběhy z dob Divokého Západu, kde spravedlnost vítězí nad bezprávím. Pohádka? Zdá se vám to pošetilé? Ale tak by to přece bylo krásné, ne? Jak by byl svět hezčí, kdyby ... ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Bronson super, dobrý scénář i režie, typově dobře zvolení herci, velmi působivé exteriéry. Komu se tahle podívaná z roku 75 líbila, dovoluji si doporučit Nebezpečný útěk s Genem Hackmanem z roku 1990. Jinak akorád nevím, kolik tam měli těch unikátních dřevěných mostů - jestli nejezdili pořád po tom jednom braném z různých úhlů :-) Takže ok, palec nahoru ;-) ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Vo filme možno vidieť aj bojovú scénu vo vlaku medzi Charlesom Bronsonom a bývalým boxerským šampiónom v ťažkej váhe Archiem Mooreom. (m.a.t.o.)
  • Při souboji na střeše vlaku je poznat, že sníh na střeše vagónu je už částečně ometený nebo rozdupaný (na dalších vagónech v záběru je navátý sníh netknutý). (montywalsh)
  • Guvernér Fairchild (Richard Crenna) v závěru filmu naskakuje na indiánského koně se zelenou dekou, o chvíli později však sedí na koni s červenou dekou. (Lasskoun)

Reklama

Reklama