Reklama

Reklama

Karlík a továrna na čokoládu

  • USA Charlie and the Chocolate Factory (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Karlík Bucket žije se svými rodiči a prarodiči v polorozpadlém domku. Jsou chudí, ale milují se a nedali by jeden na druhého dopustit. Nedaleko se nachází obří továrna na čokoládu, kde kdysi Karlíkův děda pracoval a poznal osobně samotného majitele Willyho Wonku. Karlík, který miluje čokoládu má sen se do továrny jednou podívat, ale to se zdá celkem nemožné až do té doby, kdy Willy Wonka vyhlásí soutěž, jejíž pět dětských vítězů z celého světa bude moct strávit jeden den v továrně. Stačí jen v jedné z čokolád najít zlatý kupon... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 309)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

To ma asi trestá fakt samotný duch filmového sveta, že posledný rok sa pozerám v 95% na silne hodnotené filmy. Predvčerom som zažil úplný šok vzkrze Speed Racera, kde ma ubíjala farebnosť a blbosť. A já nepoučiteľný som si pustil práve tento kus! Ješššiš Maria ako som si mohol vybrať po sebe práve tieto gíčovitosti? No čo už, bolo to ešte stále lepšie, Depp je proste špička, ale Burton ma dajak veľmi nepotešil. Možno nabudúce. (Ajkeď sa priznám, že odteraz sa trochu budem báť...) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $206,459,076Tržby Celosvetovo $474,968,763║ Uletené to je a dosť ale skutočné čaro príbehu príde až samým záverom, ostatok je na vážkach znesiteľnosti a zábavnosti, takže len priemer. /videl v kine: 55%/ ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Znáte to, jak to obvykle dopadá, když vás někdo do filmu hecuje a půlka filmového národa se nebaví o ničem jiném než o úžasném Burtonovi?! To se pak v člověku všechno šprajcne a z představy, že by měl patřit do jednoho šiku s těmi oblouzněnými, naskakuje vyrážka. Takhle jsem to měla já, šla jsem do Karlíka s lehkým despektem (i když recept na nadšení to samozřejmě automaticky není) a s povytaženými drápky čekala na fiasko. To se ale nekonalo, protože jsem byla z filmu ještě vykulenější než miloučký, ušatý Karlík a jeho řízek děda z továrny. Asi nejvíc mě překvapilo, že film je strašně vtipný. Hlášky stařečků v posteli, cukrátko pro rockery, atak veverek, zkrátka cynik Wonka i Burton si mě získali a už v "tom" jedu taky, ach jo. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Danny Elfman: 1. Wonka's Welcome Song ,2. Augustus Gloop ,3. Violet Beauregarde ,4. Veruca Salt ,5. Mike Teavee ,6. Main Titles ,7. Wonka's First Shop ,8. The Indian Palace ,9. Wheels in Motion ,10. Charlie's Birthday Bar ,11. The Golden Ticket/Factory ,12. Chocolate Explorers ,13. Loompa Land ,14. The Boat Arrives ,15. The River Cruise ,16. First Candy ,17. Up and Out ,18. The River Cruise - Part 2 ,19. Charlie Declines ,20. Finale , ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tenkrát jsem z toho byl hotový. Neznal jsem nějakého Tima Burtona a jeho divnostyl. Naopak mi to přišlo velmi milé a hodně pro děti. Musím se dokonce přiznat, že pro mě byl Johnny Depp spíše Willy Wonka než Jack Sparrow. Až nyní chápu tu Burtonovskou prozíravost a smysl pro detail. A i tak dlouhé době mě to stále baví jako celek. Btw : ta narážka na 2001? Až po letech jsem to docenil! Ach jo :D ... 90% ()

Galerie (185)

Zajímavosti (83)

  • Umpalumpové kromě písniček v celém filmu nepromluví jediné slovo, dorozumívají se pouze svojí znakovou řečí a a zvukovými signály. (Nick321)
  • Stroj, ktorý vyrába žuvačky, bol v skutočnosti stroj na výrobu cukríkov. (Raccoon.city)

Související novinky

Chalamet bude Willy Wonka

Chalamet bude Willy Wonka

25.05.2021

Hvězda filmů Dej mi své jméno a Duna Timothée Chalamet získal po předchozích spekulacích hlavní roli v nadcházejícím prequelovém filmu o Willy Wonkovi. Snímek od studia Warner Bros. pojmenovaný… (více)

Willy Wonka se dočká prequelu

Willy Wonka se dočká prequelu

20.01.2021

Studio Warner Bros. oznámilo chystaný prequel Karlíka a továrny na čokoládu jednoduše pojmenovaný Wonka na 17. března roku 2023. Bude se tak jednat o prequel vyprávějící origin postavy Willyho Wonky,… (více)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (více)

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama