Reklama

Reklama

Čmuchalové

(seriál)
Trailer
Akční / Krimi / Drama / Thriller / Sportovní
Jižní Korea, 2023, 8 h 9 min (Minutáž: 55–74 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Tři zaměstnanci dobrotivého finančníka se rozhodnou společně zničit krutého lichváře, který sdírá z kůže chudé lidi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Ingtar2 

všechny recenze uživatele

Po nudnom Makanai, divnom The Last of Us a v poslednom diely pokazenom Beefe som sa konečne dočkal. Síce až v júny, ale konečne som dostal poriadny, až do konca výborný seriál. Plný bezchybne zahraných, napísaných postáv, z ktorých som si obľúbil naozaj každú, z ktorých každá funguje a každá jedna interakcia je výborná. Plný dobrého, zábavného deja (aj keď si myslím, že posledné dva diely sa dali rozvinúť ako potenciálna druhá séria). Plný neskutočnej akčnej choreografie, ktorá je splneným snom každého akčného fanúšika. Lepší box som vo filme ešte nevidel. A nie len box, ku atraktivite prispieva aj využívanie rôznych chladných zbraní a absolútna absencia streľných zbraní. Prečo ma vlastne absolútne neprekvapuje, že tento seriál je z Kórei? Ak teda chcete vidieť zomrieť kórejského Toma Cruisea, počuť Huh Joon-Hoa na vozíku opakovať "Toto je flex", Xi Jinpinga pozerať solo male porno alebo vidieť podnikateľov mlátiť bezdomovcov, tento seriál je priamo pre vás. Tl:dr; Netuším, prečo som tento seriál čo i len sekundu odkladal a určite odporúčam každému pozrieť čo najskôr. Taký strašný turbomasaker a zároveň také krásne scény som naozaj nečakal. Svojim spôsobom vlastne ide o rozvinutý režisérov starší celovečerný film, Cheongnyeongyeongchal, ktorý tiež odporúčam. 95%, jasných 5*. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Film má obrovské plus v choreografii bitek a dynamickém scénáři. A jedno relativně úsměvné mínus v neskutečné naivitě a “teatrálnosti” některých částí. Jako celek každopádně za dlouhou dobu nejlepší seriálová podívaná. Korejci prostě umí (více u jednotlivých epizod). ()

Reklama

Shaddy1 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to je tím, že jsem teď nalazen na asijskou notu, ale Korejci mě opět velmi příjemně překvapili. Po letech sledování amerických klišé jsem rád, že můžu objevovat korejskou tvorbu a dopřávat si odlišný zážitek. Seriál má spád od začátku do konce, hlavní herecké duo je skvělé a musím říct, že jsem si hlavní postavy oblíbil od prvního dílu. Boxerské souboje je radost sledovat - kromě pěstních soubojů jsou vidět v akci různé chladné zbraně (žádné pistole a kulomety nečekejte). Trošku zamrzí, že se další série nejspíše nedočkáme, nicméně velkou výhodu spatřuji v tom, že poslední díl nenechává prostor pro nezodpovězené otázky a přináší uspokojivé rozuzlení celého příběhu. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

V covidové době ovládli finanční trh lichváři a těžili z úpadku drobného podnikání. Seriál to podává v drsném i mírně zábavném pohledu. Jsou zde  zdánlivě nekompaktní linie. Lichvářské gangy coby novodobá mafie a dva naivní boxerští mladíci, kteří umí žít jen poctivý život, místy až dětinský. A přesto to dohromady funguje. Je to tedy trochu jiné, než jen nekompromisní korejské mlátičky. Celkově mě tato kombinace překvapila a rychle jsem si na ni zvyknul. Úvod je pozvolný a gradace je pak vzestupná a nepřestávající. Zajímavé je, že zde nepoužívali střelné zbraně. Jen ruce, nohy, nože, případně železné tyče. A hlavní záporák byl celou dobu na přes držku. ()

Massaro74 

všechny recenze uživatele

Za mě suprový korejský seriál, plný boxerských pěstních bitek a dalších bojových akcí. Hlavním tématem je něco docela neokoukaného, a to lichvářství ve velkém a z toho plynoucí následky, Děj je napínavý, místy až nechutný a drsný, ale i dojemný zároveň. Kluci byli super, záporák se svojí gorilou mě štvali už od začátku... Trochu jsem se ztrácel ve jménech a ksichtech, ale to hold ke Koreji patří, stejně jako neustálé klanění.. Mohlo se to možná vyřešit v méně dílech, ale i tak mimořádně povedené. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (1)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama