Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tlumočnice Spojených národů Silvia Broomeová (Nicole Kidman) zaslechne rozhovor o plánovaném atentátu na hlavu jednoho afrického státu. Agent Tobin Keller (Sean Penn) z americké tajné služby, který případ vyšetřuje, Silvii už od počátku podezřívá, že neříká celou pravdu. Silvia si začíná uvědomovat, že se stala novým terčem atentátníků a ze všech sil se snaží jejich plány překazit. Než jí ale někdo uvěří, může být už mrtvá. Tlumočnice režiséra Sydneho Pollacka (Firma) v sobě dovedně spojuje všechny přísady, které patří do správného thrilleru: napětí i akci, chytrý příběh a skvělé herecké výkony držitelů Oscara Nicole Kidman a Seana Penna. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (392)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Za jiných okolností by se jednalo o naprosto solidní thriller, který ale dobrý námět zabije tím, že se vlastně odehrává jen v hlavě Nicole Kidman a všichni ostatní se tam tváří jako tak nějak do počtu. Přitom celou dobu doufáte, že film ve výsledku nebude marný a předvede solidní výpravu. No, jenže po shlédnutí si uvědomíte, že tomu tak vlastně nebylo. Spíše se Vám bude zdát, jak kdyby se celý příběh opravdu odehrál sobecky u Nicole v bejváku na pohovce. Nicméně za závěrečnou napínavou scénu jak špagát napnutý mezi dvěma mrakodrapy a hlavně za Seana Penna si to čtvrtou hvězdu zaslouží. Především tedy díky závěru, který mi opět dokázal, jak skvělým a upřímným hercem on je. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

slibný úvod, hlavně vyklízení budovy OSN ve mě vzbuzuje dobrý pocit. solidních thrillerů dneska člověk moc nevidí. pak se to však všechno začne strašně táááhnout. seznamování s postavami. občas se jako by něco stane, ale nuda převládá. příběhy N.C a S.P. postrádají tempo, stejně jako celý film, který nestojí na hereckých výkonech, ale na slabém scénaři, který by zřejmě zaujal jen pokuď by se film zkrátil tak o 90 minut. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Pomsta je pohodlná forma zármutku.“ Okrem inteligentného, neuponáhľaného scenára, si ma TLMOČNÍČKA získala jedna radosť plynúcim dialógom. Pritom len v hŕstke scén sa zvýši hlas. Ďalej rozvážnou réžiou skúseného Sydneyho Pollacka, pútavou kamerou nenahraditeľného Dariusza Khondjiho a dobrým hereckým obsadením titulných (životom ubolených a unavených) postáv. Nicole Kidman mi po dlhom čase znova pripadala dobrá a zraniteľná a rezervovaný Penn ma zaujal kamennou tvárou a nečitateľným hlasovým prejavom. Takže si síce nie ste istí, čo si myslí, ste si ale istí tým, že mu to myslí. Spolu tvoria zaujímavý, originálny pár. Režisér mi po slabom NÁHODNOM STRETNUTÍ sprostredkoval niekoľko príjemných pocitov z pozerania svojho najnovšieho filmu (vtedy som nevedel, že posledného). Ale možno i kvôli prehnanej dĺžke (kvôli čomu postupne príde rad aj na veci, ktoré pokojne mohli byť vystrihnuté) som váhal v hodnotení. Volím prísnejšie 3*napriek tomu, že snímka strhne, dojme, ponapína diváka ako posteľnú plachtu, donúti ho zamyslieť sa a ukáže, kam až môže viesť sklamanie nad človekom, ktorému ste verili. Predčasným vrcholom je adrenalínom naprataná scéna v autobuse, ktorá ale zároveň paradoxne vôbec nepasuje do „pokojnej“ hitchcockovskej atmosféry filmu. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Po polhodine som vstal a išiel si uvariť čaj. Po ďalšej polhodine zohriať niečo pod zub. Potom sa vycikať (vtedy som to už pauzol) a potom prebehnúť na bicykli.... Večer som to konečne dopozeral a to len preto, aby som zistil, že ani samotný záver nepovýšil tento mdlý pokus o klasicky strihnutý thriller na FILM. Sidney Pollack's not my cup of tea. Definitely. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller, o kterém všíchni básnili avšak nesplňuje má očekávání. Nejdříve bych se věnoval průhlednosti hlavní postavy Nicole Kidman. Asi mám se Seanem Pennem podobné myslení, ale téhle "krásce" jsem nevěřil od začátku a asi od půlky filmu mi byl konec jasný. Což je velká škoda. Film vypadá ze začátku zajímavě, ale brzy se vytratí očekávání co se stane další vteřinu, které se rozbíhá zase od půlky filmu. Taková to sinusojda jde celým filmem a bohužel snižuje jeho hodnocení. Jde o slušný thriller, jak všíchni rádi říkají, ze staré školy, ale to už nestačí. Průhlednost scénáře a odsouzení dobra/zla spojené s hromadou lidí, kteří se jen "projdou" filmem a zpola nakouslá lovestory(tu si mohli odpustit, už jen ten přebytek melancholie a smutku hlavní hrdinů je trochu až moc :-)). Sean Penn není v tomto filmu takový zázrak jako ve 21 gramech a Nicole taky neodvádí zrovna herecké vystoupení ala Dogville. Herci zahráli průměr a dostali své miliony. režisér natočil odpovídající drama a určitě si tento film na sebe vidělá a ponaučení? Nevěřte lidem co rozumí víc jazykům :-D ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • 80-milionový thriller vydělal za první víkend (22-24.4. 2005) slušných 22,8 mil. dolarů. Pro Nicole Kidman to byl návrat na první příčku amerického žebříčku po šesti letech, od Eyes Wide Shut. Byl to pro ni také druhý nejúspěšnější víkend po Batmanu navždy. (imro)
  • Príbeh filmu je založený na udalostiach, ktoré sa stali v Zimbabwe a aj preto je v tejto krajine zakázaný. (MikaelSVK)

Související novinky

Politika Sydneyho Pollacka

Politika Sydneyho Pollacka

05.04.2007

Sydney Pollack se politickým thrillerům rozhodně nevyhýbá, což dokázal i jeho předposledním filmem Tlumočnice, který se odehrávala na horké půdě OSN. Po tomto snímku si odpočinul dokumentem o svém… (více)

Reklama

Reklama