Reklama

Reklama

Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy

(seriál)
  • Československo Smolíkovi (více)

Epizody(13)

Smolíkovi jsou obyčejná rodinka z maďarské Budapešti, která žije běžný život… Dokud se ovšem jejich geniálnímu synkovi nepodaří navázat kontakt se svým potomkem z 33. století! Tím se všechno mění. Zdánlivě banální problémy Smolíkových se komplikují o to víc, že jim z budoucnosti dorazí „na pomoc“ vynálezy, na které není v 70. letech 20. století lidstvo připraveno – a Smolíkovi už vůbec ne… Nepomáhá ani to, že se do jejich patálií často připlete zvědavý soused Halíř. A tak si Smolíkovi musí poradit s urychlovačem výroby, usměrňovačem času, létajícím talířem, nebo dokonce meteoromutomotorem. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

Víteček 

všechny recenze uživatele

Vzdávám po 5 dílech. Tohle zřejmě není seriál pro mě. Možná by pomohlo, kdybych na to měl nějaké nostalgické vzpomínky, ale poněvadž to sleduji poprvé, tak mi to přijde prostě jen špatné. Dysfunkční, rádoby vtipná, rodina, slabé pokusy o humor, který jen málokdy vede alespoň k pousmání a velmi ošklivé zpracování. Už nekonečná znělka mě měla varovat, že tohle bude utrpení sledovat. Že já se raději nekoukal na Frantu Pištulu. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Ako to, že som toto ešte nikdy nehodnotil ? Jednoducho geniálna, nezabudnuteľná a nadčasová pecka! MIAZGOVCI, to je spojenie nespojiteľného, aké sa často vyskytuje v prekvapivej maďarskej kinematografií. Samotný nápad je geniálny, ale nie je to ešte nič v porovnaní s tým, ako je rozpracovaná aplikácia vynálezov z budúcnosti do reality každodenného života obyčajnej rodiny kdesi vo východnom bloku! ()

Reklama

Madhuri 

všechny recenze uživatele

První sérii (jestli se to tak dá nazvat) pamatuju velice mlhavě (snad jedině znělku, vždycky se mi zdála hrozně dlouhá, ne že bych si ale stěžovala), ale ostatní série znám díky kazetám, mladšímu sourozenci a později DVD téměř detailně, zvláště Smolíky na cestách, ty již zmíněný sourozenec zbožňoval a běželo to v TV prakticky nonstop. ()

oli009 

všechny recenze uživatele

Upřímně když jsem byla malá, tak jsem tenhle seriál ze srdce nenáviděla. A dokonce si myslím, že právě tento seriál měl na svědomí moji budoucí nedůvěru a v určitých chvílích až odpor ke scifi filmům, pod kterými si taktéž kvůli tomuto filmu představím jen naprosto ztřeštěnou budoucnost, která ani v nejmenším nedává smysl a v níž se pohybuje horda robotů a hloupých vědců či vynálezců. Jaký je tento seriál ve skutečnosti asi nikdy nezjistím, protože sledování toho seriálu v dětství ve mě zanechalo dost otřesné vzpomínky, takže vůbec nemám chuť se znovu podívat byť jen na minutu téhle hrozné matlanice. ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele

Nikdo mi nevymluví, že scénáristé pomocí doktora Halíře nevedli svou soukromou tichou válku proti panujícímu režimu. :D Jeho hlášky jsou mnohdy tak úžasně podvratné a dvojsmyslné, že se člověk prostě baví i v dospělosti. Ba dokonce bych řekl, že tam kde končí zábava pro děti v normálním příběhu, tam nastupuje zábava pro dospělé, kteří umějí číst mezi řádky a dokáží si všimnout chytře vložených náznaků. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (20)

  • Český text ,dnes k již legendární úvodní písničce, na původní melodii skladatele Tamáse Deáka napsala Růžena Sypěnová, povoláním: libretistka, scenáristka, textařka, úpravkyně dialogů a zpěvačka. (sator)
  • V roku 2015 predala Slovenská štátna RTVS práva na dabing súkromnej televízii JOJ, ktorá ich vysielala vo svojej televízii pre deti Ťuki TV. Práva na dabing všetkých troch sérii vyšiel súkromnú televíziu na 9400 eur. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama