Reklama

Reklama

Ruiny

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle knihy amerického autora Scotta Smithe, který sám napsal i scénář.  Parta Američanů tráví dovolenou v mexickém letovisku. Po několika nudných dnech strávených především na pláži popíjením tequily se seznámí s Němcem Mathiasem, jehož bratr se vydal do džungle na archeologickou výpravu a od té doby o sobě nedal vědět. Dostanou nápad a vypraví se do džungle zjistit, co se stalo. Zde se dostanou až k tajemnému pahorku, střeženému obyvateli nedaleké mayské vesnice. Jakmile na pahorek porostlý divnými liánami vstoupí, Mayové je pod hrozbou zabití odmítnou z pahorku pustit. Zdá se, že na pahorku je přítomno cosi starobylého, tajemného, toužícího po krvi... Netrvá to dlouho a první z nich zemře... Zachrání se zbytek ze spárů podivné kletby? (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (474)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ruiny jsou spíše thrillerem než hororem. Atmosféra byla v pořádku ale po strachu (až na jednu scénu) ani památky. Nepříjemné mrazení v zádech nastoupilo s prvním kontaktem s potomky Mayské civilizace a ustoupilo až při závěrečných titulcích. Hodně k tomu dopomohl hudební doprovod ala Pád do tmy a také ne zas tak úplně hloupá čtveřice hlavních protagonistů v čele s Jonathanem "Black Donnellys" Tuckerem. Jejich chování je ve většině případů logickým vyústěním ze zapeklité situace a já bych se asi nezachoval jinak. Film se však prezentuje jako horor a já jsem od něj tudíž horor očekával. Následným vývojem děje jsem byl tak trošku zklamán, ale ne úplně. Atmosféru si to drží po celou dobu, když to pokazí až samotný závěr, který je tak trochu hororovým klišé. Pokud by byl použit alternativní konec (k nalezení na DVD), neměl bych k němu sebemenší výhrady. Takhle jde o slušný atmosférický thriller, ale horor od toho neočekávejte. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tento thriller se mi moc nelíbil, na poprvý vůbec, při druhý šanci to bylo o něco lepší, ale i tak mě to nijak nedostalo. Vraždící liány (nebo co to bylo) jsou dost chabý a samotný nápad takovéhoto nepřítele je celkem podivuhodný a moc mi neseděl. Napětí to nějaký má a dostaví se i drastické scény, který stojí za to, ale v celkovým pohledu je to pro mě spíše podprůměr. Navíc konec jsem očekával nápaditější. 45% ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pár let zpátky jsem četla knižní předlohu a vztekla jsem se na autora anotace, protože celý děj vyžvanil dopředu - včetně pořadí odkapávajících turistů. Co mělo být objeveno postupně, odhalila jsem pouhým letmým nahlédnutím na přebal - to fakt nasere a zkazí zážitek z četby! S filmem je to do jisté míry podobné: holt jsem věděla dopředu, co se bude dít a scénář mě překvapil jen několika změnami, málokdy pozitivními. Řecký turista se moc nehodil do krámu a německý musel převzít osud řeckého, aby oba američtí zástupci mužského pohlaví mohli být ti kůůl gájs s nervy jako ocelová lana. US holčiny byly správné hysterky a kupodivu jedna z nich měla i trochu špeků a brejle! Závěr se od románu lišil, spisovatel byl příjemně nekompromisní a taky více vysvětloval - film má v tomto ohledu vážné trhliny, např. neříká, proč vlastně domorodci odmítali turisty pustit. Pochválit je nutno výpravu, flórou zarostlá pagoda v džungli vypadala lépe než v mých představách. Nejspíš bych hodnotila výše, nečíst knihu, takhle se můj dojem pohybuje okolo slušných 70%. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Som rád, že film naplnil moje očakávania. Zo začiatku to vyzeralo na další obyčajný teen horor, ale potom sa to celkom pekne rozbehlo a film začal mať tie správne grády. Po pár povinných obkecávačkách a oboznámením s postavami pri ktorom som si hned spomenul na Boylevu Pláž prichádza na rad to, na čo som tolko čakal. Asi po 20 minútach sa film uberá tým hororovejším smerom a dostávame poriadnu dávku adrenlínu. Atmosféra sa začala skvelo formovať a nakoniec diváka udrží v nekľude až do samotného záveru filmu. Musím pochváliť originálny a nie často videný dej filmu, ktorý sa na prvý pohľad môže zdať ako blbý vtip, ale chvalabohu to dopadlo všetko dobre a film je seriozny. Áno, kvetiny čo žerú ludí :) je tak trochu úlet, ale nečakajte, žiadnu "Adelu, ktorá nevečerala". Dočkáte sa nejakej tej mrtvoly, aj krv bude tiecť a ja osobne budem dlho spomínať na scénu s amputáciou nôh. Dávam 75%. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem film viděl. Tak dlouho jsem se na něho těšil. Takže, nejdřív musím pochválit přírodu - krása, pak barvy filmu - excelentní, herecké obsazení - O.K., obsah filmu - perfektní. Už dlouho jsem neviděl film o požírající rostlině, snad naposled Den Triffidů. Takových filmů by mohlo být více, protože těch japonských a thajských filmů s duchy už mám plné zuby. Trošku mi na filmu The Ruins vadí, že nevysvětlili: Proč tam byla ta rostlina? Odkud se tam vzala? Co o tom věděli ti domorodci? ....tohle mi tam chybělo k dokonalosti. Ale i tak jsem se náramně pobavil. A na řezání nohou nikdy nezapomenu.... :-) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Pred natáčaním sa Laura Ramsey rozprávala so zdravotnými sestrami, ktoré liečili ľudí na psychiatrických oddeleniach, aby pochopila zmýšľanie tých ľudí, ktorí si myslia, že v ich tele sa niečo hýbe. (Pat.Ko)
  • Pot na hercích imitovala nastříkaná voda a olivový olej. (Cheeker)
  • Na vrcholu ruin je vchod s provazem a točící se kolo, se kterým se dají dolů spouštět lidi. Když se jeden z nich spouští dolů, kamera rychle mění záběry mezi hercem, který sjíždí dolů a ostatními, kteří ho spouštějí a otáčí kolem na kterém je provaz. I když herec jede dolu, ostatní otáčejí kolem na druhou, špatnou stranu, jako by ho vytahovali nahoru. Dokonce je možné vidět, jak provaz jede směrem nahoru. (Rodriguez)

Reklama

Reklama