Reklama

Reklama

Tarot

  • USA Tarot (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když skupina přátel neuváženě poruší nejzásadnější pravidlo tarotů, které vykladačům zapovídá použití balíčku jiného vykladače, přivolají na sebe nevědomky hněv nepředstavitelného zla, které bylo v prokletém balíčku karet uvězněno. Jeden po druhém jsou tak nuceni čelit svému osudu a stávají se nedobrovolnými účastníky smrtící hry ve snaze uniknout věštbě, kterou jim taroty předpověděly. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Skupina teenagerů slaví narozeniny jedné z nich v pronajatém domě. Dojde jim alkohol tak ho různě hledají a objeví uzavřenou místnost tam sice alkohol nenajdou za to najdou tarotové karty jedna z nich se tomu věnuje tak jim vyloží karty pak i sobě a oni postupně umírají. Zatím to nejlepší co je v kinech z žánrů horor k vidění má to dobrý nápad  dobré vraždy a i lekačky a hororové scény . Je trochu škoda, že na konci tomu trochu dojde dech a  je to ukončené tak, že pokračování asi padá pokud to nebude prequel. 80 procent ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úplně ta nejprůměrnější a nejklasičtější mainstream hororová žánrovka, co snad může být pro ty nejméně náročné diváky ( teenky). Na jednu stranu oceňuji, že se tu celý film nestraší jen jedním bubákem, ale každý jeden protagonista má svého vlastního démona a ti překvapivě mají výborné masky, takže všechny tyhle scény jsou relativně fajn. Zamrzí, že zde absentuje gore, protože kdyby to pojali jako zábavnou krvavou vyvražďovačku udělali by lépe, takhle se sází na neefektivní lekačky a né příliš efektní atmosféru. Škoda. Vizuálně je to ok, příběh je však ten nejzákladnější a k postavám si divák vztah nevytvoří žádný. Čistých 50% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

průměrný spotřební horůrek, který nemá moc čím překvapit a bát se u něj nikdo nebude, ale díky dobrým a zajímavým bubákům dovede bez problémů udržet pozornost. Časem Tarot sice zapadne mezi ty desítky podobných, kde nějaká kletba kosí postupně partičku kamarádů, kteří jí "probudili", ale na jedno podívání neurazí...60% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Typ "hororu" poslednych asi dvoch dekad, kedy, cca po Vreskote, potrebujete naplnit kvotu stupidnych pubertiakov, ktorych hraju aspon 27-rocne herecky a herci :). O atmosfere nemoze byt ani reci. Cely cas som s dufal v cim skorsie zhmotnenie sa niektorej z karticiek, aby umlcala tu-ktoru otravnu postavu. Lakacky su nalinkovane, uplne predvidatelne a stavane na pazvukoch a milionkrat opakovanych postupoch. Zmeny nalad a spravania sa "deciek/dospelych" bolo nieco neskutocne. Zabavia sa azda len nastrocni. Aj to v skupinkach, s popkornom a nervoznym chichunanim, pretoze by sa inak bali aj pri tomto paskvile. Strata casu..vyhnut sa oblukom. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor o prokletých kartách, s nimiž svůj osud kdysi svázala astroložka, aby se mohla pomstít za příkoří, které na ní bylo spácháno. Asi nejlepší a vizuálně nejhezčí bylo prolnutí s čarodějnickým motivem. Jinak celkově po vizuální stránce pěkné, speciální efekty slušné a dostačující - s bubáky asi nic lepšího nejde, hudba solidní. Jen místo mainstreamových písniček bych dal nějakou dark wave nebo goth kapelu, co by k ději lépe sedla. Gore bohužel nevyužité, vraždy šly buď mimo kameru (žebřík, vlak, meče), nebo byly bez nápadu a takové obyčejné. A samozřejmě nekrvavé. Strašení spočívalo hlavně v třískání do hrnců, což nesnáším, v závěru alespoň pokus o atmosféru. Vyústění logické, proto stojí za pochvalu. Samozřejmě celou dobu, kdy se člověku vybavuje série Nezvratný osud, jeden čeká, zda bude naplněn. A ještě dvě věci - před smrtí se schovat nejde a láska, alespoň v knihách a filmech, bývá nejmocnějším kouzlem. Na jedno podívání OK. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Scenár je založený na románe z roku 1992 "Horrorscope", ktorý napísal Nicholas Adams. "Horrorscope" bol aj pôvodný názov filmu, až neskôr v produkcii sa zmenil na Tarot. (Arsenal83)
  • Tarotove karty boli vytvorené v Taliansku približne v 30. rokoch 14. storočia a pravdepodobne založené na egyptskom mameluckom balíčku. Šlo o hracie karty a až do 18. storočia sa nepoužívali na predpovedanie budúcnosti, čo zmenili až francúzski okultisti. (Arsenal83)
  • Balíček tarotových kariet použitý vo filme bol špeciálne vytvorený pre tento účel. (Arsenal83)

Reklama

Reklama