Reklama

Reklama

Truchlivé dědictví

  • USA Mysterious Skin (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film souběžně vypráví příběhy dvou chlapců, kteří vyrůstali na přelomu 80. a 90. let v malém městečku v americkém Kansasu. Brian věří, že byl v osmi letech unesen mimozemšťany, a proto trpí nočními můrami a není schopen čelit šikaně. Stejné léto byl Neil zneužit svým trenérem. Zlomový zážitek poznamenal život obou, ale zcela odlišně. Relativně jemným a otevřeným způsobem se film dotýká tabuizovaného tématu pedofilie a jejích možných psychosexuálních následků. Ve filmu figurují typické prvky Arakiho filmů - sexualita, mladický vzdor, mimozemšťané... V tomto případě ale enfant terrible americké nezávislé kinematografie ukáznil svůj talent a výsledkem je až netypicky klidný a vyzrálý film. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Disk 

všechny recenze uživatele

Dva chlapci byli zneužiti trenérem a každý se s tímto hrůzným zážitkem vyrovnává po svém. Zatímco Brian (Brady Corbet) ztratí paměť a myslí si, že jej unesli mimozemšťani, z Neila (Joseph Gordon-Levitt) se stává prostitut, který za peníze sexuálně uspokojuje starší pány. Snímek Mysterious Skin se věnuje většinou tabuizovanému tématu pedofilie a jejím následkům v psychosexuálním vývoji. Velmi podmanivý hudební doprovod a neuvěřitelně přesvědčivé herecké výkony Bradyho Corbeta a především Josepha Gordon-Levitta, který je jedním z nejtalentovanějších herců současné mladé generace. Nejdojemnější scéna? Když se postava JGL setká s béčkovým záporákem Billym Dragem, který má AIDS a netouží po ničem jiném než po dotyku. Tato scéna mě doslova smetla a neubránil jsem se slzám. Mysterious Skin je depresivní záležitost, kterou ne každý vydýchá nejen pro šokující scény. Závěr zvládnou jen citově otrlejší. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*BOYZ II MEN* Príjemné pocity sa 96 percentnému divákovi budú pri pozeraní tohto filmu vyhýbať veľkým oblúkom a ten 4 percentný nebude na tom o nič lepšie. Gordon-Levitt si to za peniaze rozdáva s hocikým - užíva si feláciu od milého starčeka, i od plešatého fanúšika amerického futbalu, a taktiež aj análny sex s udržiavaným tridsiatnikom. A, verte-neverte, ako budúci džigolo už vo svojich ôsmich rokoch sprostredkováva rozkoš masturbácie svojmu zaostalému rovesníkovi. Film značne ruší svojou výrazne explicitnou formou zobrazenia homosexuality a rovnako pedofílie (nepamätám sa, že som niekedy videl malé dieťa v takých vierohodných pedo-scénkach - so strihom sa tu pracuje naozaj veľmi zručne). Záver filmu neprekvapuje, pretože všetci dobre vieme, k akému "vyvrcholeniu" sa postupne dopracujeme; vieme, že tentokrát tí ufóni pristáli v inej krajine. Verdikt v 1 vete: Film o sexuálnych deviáciách i sexuálnych orientáciách. 28.03.11 ()

Reklama

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Čas rány nezaceluje, to jen naše mysl je překrývá tajemnou tkání iluzí a zapomnění. A ten parchant Araki tentokrát upozadil cynismus a jde přímo po duši. Na příběhu dvou chlapců ukazuje mechanismy, jimiž reareaguje neopravitelně poraněná psychika. Z nebe, po které se prohání UFO, tu prší barevné cereálie, z utrženého sluchátka promlouvá Bůh a po koupelnové scéně hororovější než té z Psycha i Osvícení si budete kontrolovat záklopky na dveřích. Brady Corbet vystihl mimoňství i sílu brýlouna Briana, Michelle "Buffy" T. je tu něžně a beznadějně zamilovaná a Joe Gordon-Levitt v ústřední roli Neila - prodejné Lotity a Jamese Deana v jednom - podal až neuvěřitelně odvážný výkon. Těžko vydýchatelný film, ale nelituju. Dík za tip, Lu. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

zajímavě stavěný příběh o dospívání dvou chlapců, které zásadně ovlivnilo setkání s jedním mužem, každého to však vyprovokovalo k jiným životním událostem. Psychologicky laděné drama svým zpracováním odhaluje příčiny životních traumat, které si mnozí uvědomí až v dospělosti. Režisér Araki zvládl téma pedofilie zobrazit velmi vnímavě, názorně i v drsných sexuálních scénách, kde se však vyhnul explicitních záběrů, což nebyl určitě lehký úkol. Za to všechno ode mně dostane 4 hvězdičky a doporučuji zvídavým divákům. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ale jo, jedná se o poměrně zajímavou story, která je dost často značně odpudivá a v celkovém vyznění poměrně šokující a to i přesto, že je to všechno dost průhledný a ne zas tak úplně překvapivý, jak by možná mohlo být, což je trochu škoda. Na víc jak na tři hvězdy to u mě asi nebude, protože mě to nijak zvlášť nedostalo. Film určitě překvapí svým konceptem, když ukazuje tak trochu jiný pohled na zneužívání nezletilých. O hereckém talentu mladých herců nelze pochybovat, určitě to pro ně nebylo nic jednoduchýho a Gordon-Levitt si tady "zajímavým" způsobem nastartoval hereckou kariéru. 65% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Gregg Araki snímek sestříhal na svém Macintoshi, užitím programu Final Cut Pro 4. (houseofwax)
  • Film, na který se Brian (George Webster) a Eric (Jeffrey Licon) dívají, než je vyruší matka, je Dead Next Door (1988). (Listeroman)

Reklama

Reklama