Reklama

Reklama

Maxipes Fík

(seriál)
  • Československo Maxipes Fík I.
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, (1976–1977), 1 h 27 min (Minutáž: 6–7 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Příhody malé holčičky Áji a jejího kamaráda velkého psa, maxipsa Fíka.  Kde se vzal Fík? Jednou přinesl tatínek Áje štěně. Holčička pojmenovala pejska Fík. Fík strašně rychle rostl - vyrostl z krabice od bot, z košíku i z boudy. A jak se stalo, že přestal růst? Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl. Fíkovy příběhy pokračují seriálem DIVOKÉ SNY MAXIPSA FÍKA. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

ondey 

všechny recenze uživatele

Srdcová záležitost ♥ Vždyť každý větší chlupatější pes na ulici byl pro mě Fík. O oslavu tohoto kultovního díla se snaží město Kadaň pořádáním narozenin Fíka a to za účasti autorů večerníčku. Staví mu tu dokonce celé nábřeží podél Ohře. A Maxipsa tu můžete potkat, má asi 2 a půl metru a je naprosto dokonalý!!! :P Tohle je dílo, které si poctu zaslouží :)) ()

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Není snad legendárnějšího Československého večerníčku než Maxipes Fík, kterého znala, zná a doufám že stále ještě bude každá generace dětí po celém světě (Když nepočítám Králíci z klobouku, Jen počkej zajíci, Mach a Šebestová, Bolek a Lolek, Pat a mat, Hurvínek). Pro mně sice není jeden z nejoblíbenějších (protože kromě hlasu pana Josefa Dvořáka, který tenhle večerníček nadaboval, mně Maxipes Fík co se nevešel do své psí boudy na zahradě a nakonec ani do domu svých páníčků moc nezaujal) ale přesto si zaslouží kladné hodnocení mít za tu legendárnost. ()

Reklama

Eire 

všechny recenze uživatele

MM_Ramone ** Mám rád psov. Aj ako decko som ich mal rád. Avšak prerastený, chlpatý, český "Maxipes Fík" mi teda ku srdcu nikdy neprirástol. Malá Ája a jej obrovský psisko ma nedokázali zabaviť. Nepáčil sa mi ani ten uhuhňaný dabing Josefa Dvořáka. Podľa hodnotenia sa zdá, že sa tento starý animovaný večerníčkový seriál teší značnej obľube a mnoho uživateľov naň s radosťou spomína. U mňa však v tomto prípade nostalgia vôbec nezafungovala a preto tomuto titulu dávam iba dve hviezdičky. Maxipes Fuck! ** FCUK U Ramone!!! ()

waits 

všechny recenze uživatele

"Copak? Copak?" "Ale, koukáme, jak tenhle pes hraje dámu." Mizerně, že jo. Tuhle zapomněl jednou skákat." Výtečná serie, kde k sobě všechno pasuje - Šalamounovy kresbičky, Skoumalova hudba, Dvořákův přednes. To bylo krásné dětství. Jeden nový Večerníček, Maxipes Fík, skončil a hned začal jiný, nějaký Rákosníček... ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Fík. Ano, Maxipes Fík. Pro mě naprostý fenomén, nemůžu se ho nabažit. Mám nádobí s Fíkem. Prostírání s Fíkem. Ložní prádlo s Fíkem, prostě kdeco. Skvěle napsaný a hlavně úžasně nakreslený a namluvený seriál, který přímo srší laskavým vtipem. Zajímavé je že televizní a čistě zvuková verze se poměrně liší. V detailech, ale podstatných. Jedna scénka z audio verze: Fík jede autem a nemůže ho zastavit. Vjede do hejna hus a jednu přejede. A do toho Pepa Dvořák: Vypravěč - "Husa byla přejetá tak, že byla úplně placatá. Vypadala, jako kdyby byla na silnici nakreslená". Fík - "Chlapečku, to byla vaše husa?" Kluk - "E-e, takový placatý my doma nemáme". Vzal gumu, a husu vygumoval... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (11)

  • Jak se tvůrci snažili vyvarovat jakémukoliv konfliktu se schvalovateli, tak v díle, kde Maxipes Fík jede v policejním autě s čapím hnízdem na hlavě, ho raději posadili do žlutého auta, protože esenbácká auta byla tehdy modrá. Jenže než se díl odvysílal, Veřejná bezpečnost přešla na žluté vozy. Muselo se poté paradoxně vysvětovat, že nešlo o provokaci. (MTHRFCKR)
  • Na základě seriálu vznikla během 80. let řada LP a MC, ve kterých byly Josef Dvořákem načteny ty nejlepší příběhy. (mnaucz)
  • Grafickou podobu Maxipsa Fíka vytvořil Jiří Šalamoun podle psa, kterého s manželkou pořídili své dceři Barbaře. Dcerka sama přišla s tím, že chce psa, tak rodiče koupili štěně rasy bobtail ze švédského chovu a vzor pro vzhled slavného Fíka byl na světě. (Zdroj: časopis Interview, duben 2015). (Karolek)

Reklama

Reklama