Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rychlá závodní auta, rivalita, přátelství, láska.  Světové okruhy s tribunami křičících fanoušků, adrenalinové jízdy po dálnicích, závody na sněhu a ledu mezi vrcholky zasněžených Alp, překrásné ženy - nejen v publiku, ale i za volantem... to je život automobilových šampiónů. Závodník Michel Vaillant je obdivovaným hrdinou, téměř vždy vyhrává. Proti rodině Vaillantových se ale spiknou rivalové z konkurenční "stáje" a rozhodnou se vyřadit je z prestižního závodu Le Mans. Mezi těmi nejlepšími rozhoduje o vítězství nebo prohře často jen souhra náhod. A náhodě se přece dá trochu pomoc i... Během rozhodujícího závodu musí Michell Vaillant zachránit svou rodinu, lásku i život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle příběhu by neuvěřili ani ti, co na vánoce vysedávaj u okna a čekaj na ježíška. Jako ok, je to film a ten by neměl mít hranice, ale když ono se to tváří vážnejc než shadwellovi komentáře. Dianka super, do očí mý milovaný germánky bych se koukal nonstop, kdyby byla celej film v záběru jen ona, dal bych plnej počet hvězd, ale takhle je to hold hvězdičkovej úspornej balíček. ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo! :) Dobře, možná by se dala vytknout celá řada věcí, ale zároveň je tu dost věcí, které by se daly vychválit. Pro nás neznámí herci zahráli relativně dobře, téma sabotáží a podrazů při závodě Le Mans je skvělé a musím poměrně vychválit i režii. Především závodní scény totiž byly takřka bezchybné... spousta pozoruhodných záběrů. Za mě 4 hvězdičky (70%), jeden z nejlepších filmů o motorismu. Ale zároveň musím přiznat, že je tu něco takového "levného", co film sráží poněkud na zem. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tisíc facek by bylo málo.Zpackat takhle rozjetý film,to je fakt na přesdržku(a že francouzi jsou na to specialisté,že Purpurové řeky?).Na plný plyn se skutečně rozjede na plné obrátky od začátku,scény ze závodu jsou skvěle nasnímané,dynamické a nenudící a i od počátku primitivní příběh se dá unést.Ovšem jen do doby,kdy film pod plným plynem dojede na okružní dráhu Le Mans.Zde se z plného plynu přeřadí snad až na zpátečku a měl jsem co dělat,abych se udržel a nerozflákal TV na padrť.Tak neskutečně debilní děj jsem už dlouho neviděl!O samém konci se už nebudu radši ani zmiňovat,nebo bych znovu zrudnul vzteky,imbecilita v každém záběru,v každé scéně,v každém momentu,jednání postav(kterým se tedy jen tak na okraj propůjčili opravdu vesměs netalentovaní a nesympatický herci) je nesnesitelné,primitivní a je to jedna velká neuvěřitelná blamáž.Skutečně,tak kvalitativně rozdílné dvě části filmu si ani nepamatuji,zde je navíc ta horší varianta,že tou totálně nablblou částí je samotné finále filmu.Měl to být cool film,se silmými motory,dramatickými závody a nařachanými záběry.To se dařilo první půlku filmu,pak to však sklouzlo do největší filmových bažin,blat a sra*ek!Opravdu hodně odřené 2*! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Vizuálna žranica akú dokáže natočiť aj Bay. Toto je však film natočený podľa KOMIXU a preto kto chce vidieť reálne závody tak ruky preč. Už úvodná nadupaná, adrenalínová, nezmyselná scéna ma patrične napružila a na záver potešila pretože vo filme má svoju opodstatnenosť. Takýchto scénok je tu však neúrekom, no aj napriek tomu že sú po technickej stránke dokonale zvládnuté je tu jedno mínus - scenár. Dej nieje vyložene debilný, veď je to podľa komixu však, no niekedy som nevedel kam film smeruje. 4* sú možno veľa, no je to Francúzsky film, milujem komixi a automobilové naháňačky vo filmoch a Colin McRae Rally - hru. No a ak dostane tento režisér ponuku z Hollywoodu a natočí tam nejaký podobný film, určite nebude ani takto zábavný. Hudba: Archive. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého s každou další dvacetiminutovkou jsem snižoval o hvězdičku hodnocení a hlavně mínění o Bessonovi coby producentovi. To už Formule byla dívatelnější. První čtvrthodinka byla celkem slibná, ale ve chvíli, kdy se do filmového guláše začaly přidávat tak laciné ingredience typu vdova se zamiluje do hrdiny, zakomplexovaná šéfka týmu vydírá hrdinu únosem otce, záměny jezdců ve vozech atd. atd. jsem se nudil víc a víc. Hvězdička za krásné ženy. Zlatý Steve McQueen a jeho verze Le Mans! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo počas reálnych pretekov Le Mans v júni 2002. (MikaelSVK)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj 24 Hours, No Limit - The Story of Michel Vaillant či Need for Speed, čo je názov jednej z najznámejších závodných hier. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama