Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rychlá závodní auta, rivalita, přátelství, láska.  Světové okruhy s tribunami křičících fanoušků, adrenalinové jízdy po dálnicích, závody na sněhu a ledu mezi vrcholky zasněžených Alp, překrásné ženy - nejen v publiku, ale i za volantem... to je život automobilových šampiónů. Závodník Michel Vaillant je obdivovaným hrdinou, téměř vždy vyhrává. Proti rodině Vaillantových se ale spiknou rivalové z konkurenční "stáje" a rozhodnou se vyřadit je z prestižního závodu Le Mans. Mezi těmi nejlepšími rozhoduje o vítězství nebo prohře často jen souhra náhod. A náhodě se přece dá trochu pomoc i... Během rozhodujícího závodu musí Michell Vaillant zachránit svou rodinu, lásku i život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +kamera, efekty, zpracování, zvuky, hudba -pomalý rozjezd, od francouzkých tvůrců/// Tenhle film se řadí mezi ty efektní. Já osobně je mám rád, ale ostatním doporučuji vypnou mozek a jen se kochat. Pokuď by vám tohle dělalo problém, není to film tak úplně pro vás. Film vznikl jen o něco dřív než Torque: Ohnivá kola, který osobně v tomto žánru řadím mezi ty nejlepší. Tak právě tomuto filmu se to nevyrovná. Přesto to není špatná podívaná. K závěru to bylo navíc hodně zajímavé a napínavé. Jen mě dělá trošku problém francouzská mentalita. Tedy herci a jejich postavy i samotná tvorba filmů a jejich výsledek je rozdíný oproti té americké. A s tímto problémem jsem se asi u tohoto snímku potýkal nejvíc. To ale každý asi vnímá jinak./// Celkem 64%/// ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z těch podprůměrných filmů. Co si budem namlouvat. Přesto to u mě má jakési kouzlo. Kouzlo malého kluka který by chtěl být závodníkem a vyhrávat. Právě to mě napoprvé nadchlo, když jsem film poprvé viděl (bylo to někdy v noci na tv nova - dost pozdě což značilo hodně podprůměr), že jsem si film sehnal (byla to práce teda) a dodíval celý. Moje nadšení ovšem po chvíli opadlo. Nebýt skvělého začátku asi bych hodnotil * nebo odpad. Právě potencial tohoto filmu byl promrhán a celý závod (včetně závodníků) se cvrkl na spor dvu rodin/závodní stájí, které si vyřizovali své účty. Pravda je sice že se to odvíjelo podle francouzské komixové předlohy, ale autor mohl trochu přidat na fantazii. Tatímco začátek, který člověka navnadí tak zbytek filmu se velice unudí (samořejmě až na závod...no tom to je ne :-)), až do té doby než to podle očekávání dobře dopadne. Ovšem pokud nehledáte nějak extra nabitý film plný hvězd holywoodu, popřípadě něco na zabití času...tak to doporučuji. Oscara to rozhodně nevyhraje, ale vzhledem k omezneným množstvím filmů z tohoto prostředí je to pro fanouška motorového sportu asi povinnost. Poznámka: Znovu zaperlil český překlad :-) ()

Reklama

Earl_23 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo! :) Dobře, možná by se dala vytknout celá řada věcí, ale zároveň je tu dost věcí, které by se daly vychválit. Pro nás neznámí herci zahráli relativně dobře, téma sabotáží a podrazů při závodě Le Mans je skvělé a musím poměrně vychválit i režii. Především závodní scény totiž byly takřka bezchybné... spousta pozoruhodných záběrů. Za mě 4 hvězdičky (70%), jeden z nejlepších filmů o motorismu. Ale zároveň musím přiznat, že je tu něco takového "levného", co film sráží poněkud na zem. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tohle jsou tři nejzajímavější fakta na celém filmu: je to komiksová adaptace, produkoval to Luc Besson, natáčelo se během skutečného závodu Le Mans. Ale stojí kvůli některému z nich za vidění? Ani ne, stačí si oživit vzpomínky na Bouřlivé dny a Formuli. I když závodních filmů o Le Mans je poskrovnu a úvodní Rallye „intro“ vypadalo velmi nadějně, milovníci rychlých kol nechť si raději zahrají na kompu nejnovější díl Colina, kde je nebudou otravovat zbytečné kecy okolo. 55% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tisíc facek by bylo málo.Zpackat takhle rozjetý film,to je fakt na přesdržku(a že francouzi jsou na to specialisté,že Purpurové řeky?).Na plný plyn se skutečně rozjede na plné obrátky od začátku,scény ze závodu jsou skvěle nasnímané,dynamické a nenudící a i od počátku primitivní příběh se dá unést.Ovšem jen do doby,kdy film pod plným plynem dojede na okružní dráhu Le Mans.Zde se z plného plynu přeřadí snad až na zpátečku a měl jsem co dělat,abych se udržel a nerozflákal TV na padrť.Tak neskutečně debilní děj jsem už dlouho neviděl!O samém konci se už nebudu radši ani zmiňovat,nebo bych znovu zrudnul vzteky,imbecilita v každém záběru,v každé scéně,v každém momentu,jednání postav(kterým se tedy jen tak na okraj propůjčili opravdu vesměs netalentovaní a nesympatický herci) je nesnesitelné,primitivní a je to jedna velká neuvěřitelná blamáž.Skutečně,tak kvalitativně rozdílné dvě části filmu si ani nepamatuji,zde je navíc ta horší varianta,že tou totálně nablblou částí je samotné finále filmu.Měl to být cool film,se silmými motory,dramatickými závody a nařachanými záběry.To se dařilo první půlku filmu,pak to však sklouzlo do největší filmových bažin,blat a sra*ek!Opravdu hodně odřené 2*! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo počas reálnych pretekov Le Mans v júni 2002. (MikaelSVK)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj 24 Hours, No Limit - The Story of Michel Vaillant či Need for Speed, čo je názov jednej z najznámejších závodných hier. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno