Reklama

Reklama

Hlava nad vodou

Trailer
USA, 1996, 92 min

Režie:

Jim Wilson

Scénář:

Eirik Ildahl (původní scénář), Geir Eriksen (původní scénář)

Kamera:

Richard Bowen
(další profese)

Muž, ležící v posteli je nahý a mrtvý. Jak se sem doslal? Kde je jeho oblečení? Otázky, na které se nedá tak lehce odpovědět a které mladou ženu Nathalii (Cameron Diaz - Maska, Líbánky bez ženicha) přivádí do choulostivé situace. Jak vysvětlí svému manželovi Georgovi (Harvey Keitel - Piano, Pulp Fiction, Imaginární zločiny), proč mrtvola jejího bývalého přítele leží v jejich ložnici? A proč zde právě o půlnoci dostal srdeční infarkt? Co s ním Nathalie prováděla? To jsou otázky jejího chorobně žárlivého manžela George... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Terminus 

všechny recenze uživatele

Americký remake úspěšné norské komedie (uvedené i ve výběru norských filmů na festivalu v Karlových Varech 2005) trpí stejnými chybami jako většina předělávek: z předlohy tvůrci vyňali dějovou zápletku, obsadili slavné herecké tváře a... to je všechno. Tvůrčí klad veškerý žádný. Pro někoho, kdo zná norské dílo, musí způsob, jakým se režisér Wilson vypořádal s dějovými zvraty, bít do očí. Cameron Diaz není zlá jako bývalá "závislačka", kterou potkalo štěstí v podobě oddaného manžela, a Keitel se snaží vypodobnit gradující šílenost své postavy. K čemu to ale je, když tento pár žalostně nesouzní. Harvey Keitel není ve své komické neobratnosti vtipný, ale spíše směšný. Černý humor, který tak šlechtil norský vzor, se téměř vytratil a "nad vodu" se vynořuje jen občas a to ještě značně neobratně. A pokud se vám zalíbí závěrečné rozřešení, pak vězte, že režisér Nils Gaup to zvládnul mnohem lépe. I kdyby se měla tvůrčí odvaha projevovat jen tím, že by (stejně jako v původním filmu) hlavní hrdinka více něž půlku filmu pobíhala po place "nahoře bez", uvítal bych to. Ani by ji nemusela hrát Cameron Diaz. Takhle to ale dopadá, když se filmu "s duší" ujme "bezduchý" řemeslník... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Doba kdy Cameron Diaz ještě nepotřebovala tuny dermacolu na svůj ksicht jsou sice už dávno pryč, ovšem občas se jí některý film skutečně povedl a dokonce jí to i neskutečně slušelo. Tento thriller s místy trošku „drsnější“ atmosférou se mi docela líbil, ale především díky výkonu Harvey Keitela a černo-komediálnímu příběhu. Zvratů je tu vskutku dost, ovšem zvláště ke konci byli některé doslova „padlé na hlavu“. Nicméně průměr si to bezesporu zaslouží… ()

Reklama

Gortyna 

všechny recenze uživatele

Včera jsem málem udělil simultánně dva odpady najednou. Během reklam na Nova Cinema jsem měl možnost vidět podstatný kus normalizačního opusu Černý vlk, a ten ho dostal bez milosti. Hlava nad vodou nakonec tu jednu hvězdu dostane kvůli Keitelovi, což je můj nejoblíbenější herec, takže mu nemůžu odpad udělit, i když rád bych. Ono je o něm známo, že podporuje nezávislé filmy. Prachy na to získává hraním v takovýchhle sr..kách. Budiž mu tedy odpuštěno, podobně jako Lukavskému za roli v Černém vlkovi. Kdo jsme bez viny? ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

Snad někdy na ten film dozraju. Cameron je mizerná a ošklivá, výjimečně trapně se nechichotající, herečka, která ale zřejmě podle hodnocení stále ohromuje pány tvorstva (v tomto filmu asi vypadá pravda lépe, než kde jinde), Harvey zas okromí mě....prostě toho drsného, ošklivého, ale charismatického mužíčka mám ráda. Krásné exteriéry, ale film mě ničím neohromil.... ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tato černá komedie si mě opravdu získala. Herecké obsazení nemá nejmenší chybičku. H. Keitel a C. Diaz jsou pár, kterému to vážně ve filmu šlape. Zápletka je tak zamotaná, že člověk počítá s dalšími a dalšími zvraty snad v každém střihu. Opravdu velmi povedené! A většinu filmu díky C. Diaz bylo i na co koukat. Spokojenost obrovská! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Pták jménem Mo, kterého má Lance (Craig Sheffer) jako mazlíčka, je dravec Karančo jižní (Polyborus plancus). I když vzhledem připomíná papouška, opravdu se jedná o dravce, a to z čeledi sokolovitých. Konkrétně tento pták se jmenuje Mo i ve skutečnosti. Jedné se o velmi inteligentní druh, který dokáže používat i nástroje. (Prochy38)

Reklama

Reklama