Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá zpěvačka Deloris zpívá v baru herny Nevada Club v Renu. Je milenkou majitele podniku, překupníka drog Vinceho LaRoccy. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy. Hledá pomoc u policie a detektiv Souther ji jako korunní svědkyni v chystaném procesu s Vincem ukryje v karmelitském klášteře. Deloris zpočátku odmítne, ale když zjistí, že mafián na ni vypsal odměnu, svolí. Přísná matka představená souhlasí jen na naléhání biskupa a představí ji ostatním sestrám jako sestru Mary Clarence z kláštera v Renu. Od svého nástupu má však Deloris problémy nejen s matkou představenou, ale také s řeholním životem jeptišek. Nakonec ji matka představená přidělí k pěveckému sboru. Deloris se s vervou pustí do práce a za několik dní se objeví první výsledky. Sbor poprvé nezpívá falešně. Jak se úroveň sboru zlepšuje, přichází do kostela stále více lidí. A když Deloris přesvědčí ostatní, aby se věnovaly práci mimo klášter, jeho sláva roste. Přiláká však pozornost médií. Netrvá dlouho a Deloris se mihne na televizní obrazovce. Zanedlouho jí Vince se svými zabijáky vypátrá a unese zpět do Rena. Jeptišky to tak nenechají a vydají se jí na pomoc. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (238)

dj.kouba 

všechny recenze uživatele

Byla by to průměrná, možná podprůměrná komedie, kdyby nebylo skvělé Whoopi Goldberg a neméně skvělého hudebního doprovodu. Možná ze mě ale trošku mluví jakési citové pouto, jelikož jsme pár písniček z filmu zpívali v našem "úžasném" školním sboru :-). Vím , že tento film mě nikdy neomrzí, vždycky se u něj zasměju, proto za 4*. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Sestra v akci je svým způsobem kultovní počin, přesto jsem ho viděl poprvé až nyní (05-2021). Potěšila mne nejen řada skvělých písní, ale též herecké obsazení (Keitel, Whoopi Goldberg) a samotný námět, který nabídl několik hodně povedených vtipných scén a celkově působil správně odlehčeným a pohodovým dojmem. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Komediální snímek s Whoopi Goldberg v hlavní roli, která opět rozvinula svůj komediální talent v plné palbě. A nic naplat, komediálnost vyzdvihla i její česká dabérka Jana Andresíková, která ji pojala úplně stejně, jako František Filipovský Louise de Funèse. Divoká a prostořeká zpěvačka z Las Vegas je coby svědkyně vraždy ukryta v klášteře mezi jeptiškami. Už předem je jasné, jak to celé může dopadnout. Ale ouha. Když se dostane ke klášternímu sboru, vše najednou vezme obrat. Klášter z počátku považuje za hrůzu, ale každým dnem začíná jeptišky a jejich církevní význam chápat. Role Dolores je Whoopi napsána doslova na tělo a tak je jejím vlivem snímek zábavný, velice živý, plný hlášek a i nějaké té akce. Po divácké stránce zanechává hluboký dojem z filmového zážitku a to nejen krásným zábavným příběhem, ale i známými písničkami v podání chorálu jeptišek. Je až s podivem, jak nestárne a jak dokáže pobavit i dnes. ()

Všelicos 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem si na tenhle film vzpomněla a až jsem se podivila, jak je sakra dobrý. Jen za posledních 14 dní jsem si jej pustila 6x a nemůžu se jej nabažit. Má švih, má spád, je vtipný ("Miluju zpěv!" "Je lepší jak zmrzlina!" "Lepší než sex- nee, jen co jsem slyšela..."), má skvělou hudbu a Whoopi je prostě úžasná :)) ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jedna z klasických amerických komedií 90´ let, u kterých kluk jako já vyrůstal a přes velké nedostatky se mu líbala a vždy líbit bude. Sestra v akci je vtipná, jsou v ní nádherné písně, které jsou prezentovány krásným způsobem a herci jsou velice příjemní. Když k tomu připočtu nostalgické hledisko, tak není, co dodat :-) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (26)

  • Sestra v akcii bola celosvetovo šiestym najvýnosnejším filmom roku 1992. (martin1m2)
  • Postavu citlivej ryšavej sestry Mary Robert stvárnila Wendy Makkena, ale všetky jej piesne zaspievala vokalistka Andrea Robinsonová. (martin1m2)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama