foto

Carrie Fisher

  • nar. 21.10.1956
    Beverly Hills, Los Angeles, California, USA
  • zem. 27.12.2016 (60 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Carrie Fisher, jež se narodila v roce 1956, je dcerou slavných rodičů. Její matkou je na Oscara nominovaná herečka Debbie Reynolds a jejím otcem vítěz Zlatého globu Eddie Fisher, který však rodinu opustil, když byly Carrie tři roky, aby si mohl vzít Elisabeth Taylor.

Carrie si odbyla svůj filmový debut v roce 1975 snímkem ŠAMPÓN, kde si zahrála s Warrenem Beattym. O dva roky později získala hvězdný status díky roli ve HVĚZDNÝCH VÁLKÁCH režiséra George Lucase. Objevila se i ve dvou pokračováních vesmírné ságy (IMPÉRIUM VRACÍ ÚDER a NÁVRAT JEDIHO). Tento komerční trhák sice Carrie přinesl slávu, ale stejně jako Mark Hamill nedokázala slávy využít a dále se prosadit. Škatulka se jménem princezny Leiy ji bude provázet do konce života.

V roce 1983 se provdala za hudebníka Paula Simona. Jejich manželství však během několika měsíců ztroskotalo. Osobní problémy dohnaly Carrie až k drogové a alkoholové závislosti, které popsala ve své knize Postcards from the Edge. V roce 1989 se objevila po boku Toma Hankse v hororové komedii LIDÉ Z PŘEDMĚSTÍ, nejčastěji však hrála pouze vedlejší role.

V devadesátých letech se Carrie začala více věnovat psaní, vydala svou druhou knihu (Surrender the Pink) a napsala scénář na motivy své první knihy, který zfilmoval Mike Nichols. Dále upravovala scénáře k filmům jako HOOK nebo AUSTIN POWERS:ŠPIONÁTOR. Carrie se objevila i v několika cameo rolích, do těch známějších patří například role ve VŘÍSKOTu 3 nebo role jeptišky v komedii Kevina Smithe JAY A MLČENLIVÝ BOB VRACÍ ÚDER.

Osobní život Carrie nikdy nebyl příliš štastný. Po rozvodu s Paulem Simonem měla vztah s Brianem Lourdem, se kterým má také jedinou dceru Billie Catherine. Lourd ji ale opustil kvůli muži. Carrie byla spojována i se senátorem Christopherem Doddem. Vztah s hercem Danem Aykroydem (KROTITELÉ DUCHŮ) skončil po krátkodobém zasnoubení.

V roce 2008 budeme moci Carrie vidět v komedii ŽENY společně s Meg Ryan, Evou Mendes a Anette Benning. Přestože tato herečka ztvárnila mnoho postav a napsala několik knih, většina lidí si ji stejně bude pamatovat jako princeznu Leiu.

Tomášek "Meridius" Zemlerů

Herecká filmografie

Filmy

2019 Star Wars: Vzestup Skywalkera - a.z.
Wonderwell
2017 '77
Star Wars: Poslední z Jediů
2016 Rogue One: Star Wars Story - a.z.
2015 Star Wars: Síla se probouzí
2014 Mapy ke hvězdám
2012 Final Cut - Dámy a pánové - a.z.
It's Christmas, Carol! (TV film)
2011 Dětská zahrada poezie (TV film)
Star Tours: The Adventures Continue
2010 Robot Chicken: Star Wars Episode III (TV film)
Wright vs. Wrong (TV film)
2009 Fanoušci
Spolek nemilosrdných
White Lightnin'
2008 Robot Chicken: Star Wars Episode II (TV film)
Ženy
2007 Cougar Club
Duch spisovatele
2006 Friendly Fire
2005 A proč já?
Romancing the Bride (TV film)
2004 Američan
2003 Charlieho andílci: Na plný pecky
Wonderland Masakr
2002 Midsummer Night's Rave, A
2001 Jay a mlčenlivý Bob vrací úder
Před svatbou ne!
Tři staré grácie (TV film)
2000 Famous
Vřískot 3
1997 Austin Powers: Špionátor
1995 Present Tense, Past Perfect (TV film)
1992 To je můj život
1991 Bublifuk
Hook
Tak už dost, Frede!
1990 Sladká pomsta
Zátiší Summit Bluff
1989 Když Harry potkal Sally
Lidé z předměstí
Pekelná manželka
Zajíček
1988 Schůzka se smrtí
1987 Amazonky na Měsíci
Strážci času
1986 Hana a její sestry
Hollywood Vice Squad
Liberty (TV film)
Sunday Drive (TV film)
1985 From Here to Maternity (TV film)
Happily Ever After (TV film)
Muž s červenou botou
1984 Frankenstein (TV film)
Garbo mluví
1983 Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho
1982 Return of the Ewok
1981 Hotel Pod duhou
1980 Bratři Bluesovi
Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder
1979 Mr. Mike's Mondo Video
1978 Hvězdné války: Sváteční speciál (TV film)
Leave Yesterday Behind (TV film)
Ringo (TV film)
1977 Come Back, Little Sheba (TV film)
Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje
1975 Šampón

TV seriály

2017 Městské legendy (TV seriál)
Catastrophe (TV seriál)
Episode 6 (S03E06)
Griffinovi (TV seriál)
Don't Be a Dickens at Christmas (S16E09)
Three Directors (S16E05)
Peter's Lost Youth (S15E17)
2016 Jak přežít rozvod (TV seriál)
Rule #25: Beware the Second Chance (S02E06)
Griffinovi (TV seriál)
Carter and Tricia (S15E08)
A Lot Going on Upstairs (S14E15)
Candy, Quahog Marshmallow (S14E10)
2015 Catastrophe (TV seriál)
Episode 6 (S02E06)
Episode 1 (S02E01)
Episode 5 (S01E05)
další epizody (4)
2014 Jak přežít rozvod (TV seriál)
Rule #23: Never Lie to the Kids (S01E01)
Legit (TV seriál)
Licked (S02E09)
Teorie velkého třesku (TV seriál)
Nejasnost s konferencí (S07E14)
Griffinovi (TV seriál)
The Most Interesting Man in the World (S12E17)
Secondhand Spoke (S12E15)
Mom's the Word (S12E12)
další epizody (4)
2013 Griffinovi (TV seriál)
Into Harmony's Way (S12E07)
Vestigial Peter (S12E02)
2012 The Last Leg (TV seriál)
2011 Griffinovi (TV seriál)
Je to past! (S09E18)
Výměna rolí (S09E13)
Smrťákova lekce (S09E10)
2010 Vincentův svět (TV seriál)
Tequila a koks (S07E07)
Griffinovi (TV seriál)
Cesta na Severní pól (S09E07)
Umíš mě uzemnit, Baby (S09E05)
Peter-assment (S08E14)
2008 Griffinovi (TV seriál)
Příběhy ze třetí (S07E06)
2007 5 Second Movies (TV seriál) - a.z.
Side Order of Life (TV seriál)
Studio 30 Rock (TV seriál)
Rosemary má děťátko (S02E04)
Tráva (TV seriál)
The Brick Dance (S03E03)
Griffinovi (TV seriál)
Padre de familia (S06E06)
Ať žije korupce (S05E17)
2006 Griffinovi (TV seriál)
Hloupá, až se tají dech (S05E05)
Zlo přichází do Quahogu (S05E03)
2005 Smallville (TV seriál)
Žízeň (S05E05)
Griffinovi (TV seriál)
Stewie se nudí (S04E16)
Hon na bažanty (S04E13)
2004 Jack & Bobby (TV seriál)
2003 Odd Job Jack (TV seriál)
2002 Good Morning, Miami (TV seriál)
2000 Detektiv Nero Wolfe (TV seriál)
Sex ve městě (TV seriál)
Sex v jiném městě (S03E14)
1997 Ruby (TV seriál)
Zbraň (TV seriál)
1995 Bonnie Hunt Show, The (TV seriál)
Frasier (TV seriál)
Nová šéfová (S03E01)
1994 Ellen (TV seriál)
1987 Trying Times (TV seriál)
Neuvěřitelné příběhy (TV seriál)
Gershwinovo zjevení (S02E17)
1982 Faerie Tale Theatre (TV seriál)
1976 Laverne & Shirley (TV seriál)
1955 Captain Kangaroo (TV seriál)

Dokumentární

2020 Halušky: Dobrodružství s psychedeliky
2018 The Director and the Jedi
2016 V záři reflektorů: Carrie Fisher a Debbie Reynolds
2010 Princezna v opojení (TV film)
2008 Bring Back... Star Wars (TV film)
2007 Dreams on Spec
2006 Stephen Fry: The Secret Life of the Manic Depressive (TV film)
2005 The Aristocrats
2004 AFI Tribute to Meryl Streep (TV film)
Star Wars: Impérium snů (TV film)
The Best of 'So Graham Norton'
When Star Wars Ruled the World (TV film)
2003 I Love the '70s (TV seriál)
2002 Intimate Portrait: Elizabeth Taylor (TV film)
Intimate Portrait: Joely Fisher (TV film)
Killing in the Name of Life: Terrorism Against Abortion Clinics
2001 A&E Biography: Jennifer Jones - Portrait of a Lady (TV film)
How Harry Met Sally...
R2-D2: Beneath the Dome (TV film)
2000 I Love 1970's (TV seriál)
Shirley MacLaineová (TV film)
1999 Never Go Back: The Threat to Legalized Abortion
Stars of Star Wars: Interviews From the Cast, The
The Unauthorized Star Wars Story
1994 Science Fiction: A Journey Into the Unknown (TV film)
1993 George Lucas: Heroes, Myths and Magic (TV film)
1990 Red Hot and Blue (TV film)
1988 Paul Reiser Out on a Whim (TV film)
1987 Biography (TV seriál)
1983 Classic Creatures: Return of the Jedi (TV film)
From 'Star Wars' to 'Jedi': The Making of a Saga
1980 SPFX: The Empire Strikes Back (TV film)
1977 The Making of 'Star Wars' (TV film)

Scenáristická filmografie

Filmy

1990 Pohlednice z Hollywoodu

TV seriály

1997 Roseanne (TV seriál)
Arsenic and Old Mom (S09E22)
1993 Mladý Indiana Jones (TV seriál)
Paris, October 1916 (S02E16)

Host

TV pořady

2017 Oscar 2017 (TV pořad) - a.z.
Parenting for Idiots (TV pořad)
2016 The EE British Academy Film Awards 2016 (TV pořad)
2015 The 21st Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2013 The 40th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
2012 Comedy Central Roast of Roseanne (TV pořad)
2009 The 63rd Annual Tony Awards (TV pořad)
2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
2007 On the Lot (TV pořad)
The Graham Norton Show (TV pořad)
2006 Comedy Central Roast of William Shatner (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2004 The Tony Danza Show (TV pořad)
2003 Celebrity Poker Showdown (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 Conversations from the Edge with Carrie Fisher (TV pořad)
Rutles 2: Can't Buy Me Lunch, The (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1998 So Graham Norton (TV pořad)
1997 The 69th Annual Academy Awards (TV pořad)
The View (TV pořad)
1996 Good News Week (TV pořad)
Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1995 Carrie Fisher: The Hollywood Family (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1989 The 61st Annual Academy Awards (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(363)