foto

Carrie Fisher

  • nar. 21.10.1956
    Beverly Hills, Los Angeles, California, USA
  • zem. 27.12.2016 (60 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Carrie Fisher, jež se narodila v roce 1956, je dcerou slavných rodičů. Její matkou je na Oscara nominovaná herečka Debbie Reynolds a jejím otcem vítěz Zlatého globu Eddie Fisher, který však rodinu opustil, když byly Carrie tři roky, aby si mohl vzít Elisabeth Taylor.

Carrie si odbyla svůj filmový debut v roce 1975 snímkem ŠAMPÓN, kde si zahrála s Warrenem Beattym. O dva roky později získala hvězdný status díky roli ve HVĚZDNÝCH VÁLKÁCH režiséra George Lucase. Objevila se i ve dvou pokračováních vesmírné ságy (IMPÉRIUM VRACÍ ÚDER a NÁVRAT JEDIHO). Tento komerční trhák sice Carrie přinesl slávu, ale stejně jako Mark Hamill nedokázala slávy využít a dále se prosadit. Škatulka se jménem princezny Leiy ji bude provázet do konce života.

V roce 1983 se provdala za hudebníka Paula Simona. Jejich manželství však během několika měsíců ztroskotalo. Osobní problémy dohnaly Carrie až k drogové a alkoholové závislosti, které popsala ve své knize Postcards from the Edge. V roce 1989 se objevila po boku Toma Hankse v hororové komedii LIDÉ Z PŘEDMĚSTÍ, nejčastěji však hrála pouze vedlejší role.

V devadesátých letech se Carrie začala více věnovat psaní, vydala svou druhou knihu (Surrender the Pink) a napsala scénář na motivy své první knihy, který zfilmoval Mike Nichols. Dále upravovala scénáře k filmům jako HOOK nebo AUSTIN POWERS:ŠPIONÁTOR. Carrie se objevila i v několika cameo rolích, do těch známějších patří například role ve VŘÍSKOTu 3 nebo role jeptišky v komedii Kevina Smithe JAY A MLČENLIVÝ BOB VRACÍ ÚDER.

Osobní život Carrie nikdy nebyl příliš štastný. Po rozvodu s Paulem Simonem měla vztah s Brianem Lourdem, se kterým má také jedinou dceru Billie Catherine. Lourd ji ale opustil kvůli muži. Carrie byla spojována i se senátorem Christopherem Doddem. Vztah s hercem Danem Aykroydem (KROTITELÉ DUCHŮ) skončil po krátkodobém zasnoubení.

V roce 2008 budeme moci Carrie vidět v komedii ŽENY společně s Meg Ryan, Evou Mendes a Anette Benning. Přestože tato herečka ztvárnila mnoho postav a napsala několik knih, většina lidí si ji stejně bude pamatovat jako princeznu Leiu.

Tomášek "Meridius" Zemlerů

Herecká filmografie

Filmy

2017 Star Wars: Poslední z Jediů
2015 Star Wars: Síla se probouzí
2014 Mapy ke hvězdám
2012 It's Christmas, Carol! (TV film)
2011 Dětská zahrada poezie (TV film)
Star Tours: The Adventures Continue
2010 Family Guy Presents: It's a Trap
Robot Chicken: Star Wars Episode III (TV film)
Wright vs. Wrong (TV film)
2009 Fanoušci
Spolek nemilosrdných
White Lightnin'
2008 Robot Chicken: Star Wars Episode II (TV film)
Ženy
2007 Cougar Club
Duch spisovatele
'77
2006 Friendly Fire
2005 A proč já?
Romancing the Bride (TV film)
2004 Američan
2003 Charlieho andílci: Na plný pecky
Wonderland Masakr
2002 Midsummer Night's Rave, A
2001 Jay a mlčenlivý Bob vrací úder
Před svatbou ne!
Tři staré grácie (TV film)
2000 Vřískot 3
1997 Austin Powers: Špionátor
1995 Present Tense, Past Perfect (TV film)
1992 To je můj život
1991 Bublifuk
Hook
Tak už dost, Frede!
1990 Sladká pomsta
Zátiší Summit Bluff
1989 Když Harry potkal Sally
Lidé z předměstí
Pekelná manželka
Zajíček
1988 Schůzka se smrtí
1987 Amazonky na Měsíci
Time Guardian, The
1986 Hana a její sestry
Hollywood Vice Squad
Liberty (TV film)
Sunday Drive (TV film)
1985 From Here to Maternity (TV film)
Happily Ever After (TV film)
Muž s červenou botou
1984 Frankenstein (TV film)
Garbo mluví
1983 Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho
1982 Return of the Ewok
1981 Hotel Pod duhou
1980 Bratři Bluesovi
Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder
1979 Mr. Mike's Mondo Video
1978 Leave Yesterday Behind (TV film)
Ringo (TV film)
The Star Wars Holiday Special (TV film)
1977 Come Back, Little Sheba (TV film)
Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje
1975 Šampón

TV seriály

2017 Catastrophe (TV seriál)
Epizoda 6 (S03E06)
2015 Catastrophe (TV seriál)
Episode 2.6 (S02E06)
Episode 2.1 (S02E01)
Episode 1.5 (S01E05)
další epizody (4)
2014 Jak přežít rozvod (TV seriál)
Teorie velkého třesku (TV seriál)
Nejasnost s konferencí (S07E14)
2013 Legit (TV seriál)
2012 The Last Leg (TV seriál)
2007 Side Order of Life (TV seriál)
5 Second Movies (TV seriál) - a.z.
2006 Studio 30 Rock (TV seriál)
2005 Tráva (TV seriál)
2004 Jack & Bobby (TV seriál)
Vincentův svět (TV seriál)
2003 Odd Job Jack (TV seriál)
2002 Good Morning, Miami (TV seriál)
2001 Smallville (TV seriál)
2000 Detektiv Nero Wolfe (TV seriál)
1999 Griffinovi (TV seriál)
1998 Sex ve městě (TV seriál)
1997 Ruby (TV seriál)
Zbraň (TV seriál)
1995 Bonnie Hunt Show, The (TV seriál)
1994 Ellen (TV seriál)
1993 Frasier (TV seriál)
1987 Neuvěřitelné příběhy (TV seriál)
Gershwinovo zjevení (S02E17)
Trying Times (TV seriál)
1982 Faerie Tale Theatre (TV seriál)
1976 Laverne & Shirley (TV seriál)

Dokumentární

2016 V záři reflektorů: Carrie Fisher a Debbie Reynolds
2010 Princezna v opojení (TV film)
2008 Bring Back... Star Wars (TV film)
2007 Dreams on Spec
2006 Stephen Fry: The Secret Life of the Manic Depressive (TV film)
2005 The Aristocrats
2004 AFI Tribute to Meryl Streep (TV film)
Star Wars: Impérium snů (TV film)
The Best of 'So Graham Norton'
When Star Wars Ruled the World (TV film)
2003 I Love the '70s (TV seriál)
2002 Intimate Portrait: Elizabeth Taylor (TV film)
Intimate Portrait: Joely Fisher (TV film)
Killing in the Name of Life: Terrorism Against Abortion Clinics
2001 A&E Biography: Jennifer Jones - Portrait of a Lady (TV film)
How Harry Met Sally...
R2-D2: Beneath the Dome (TV film)
2000 Famous
I Love 1970's (TV seriál)
Shirley MacLaineová (TV film)
1999 Never Go Back: The Threat to Legalized Abortion
Stars of Star Wars: Interviews From the Cast, The
Unauthorized Star Wars Story, The
1994 Science Fiction: A Journey Into the Unknown (TV film)
1993 George Lucas: Heroes, Myths and Magic (TV film)
1990 Red Hot and Blue (TV film)
1988 Paul Reiser Out on a Whim (TV film)
1987 Biography (TV seriál)
1983 Classic Creatures: Return of the Jedi (TV film)
From 'Star Wars' to 'Jedi': The Making of a Saga
1980 SPFX: The Empire Strikes Back (TV film)
1977 Making of 'Star Wars', The (TV film)

TV pořady

2016 The EE British Academy Film Awards 2016 (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
The 21st Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2013 The 40th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
2012 Comedy Central Roast of Roseanne (TV pořad)
2009 The 63rd Annual Tony Awards (TV pořad)
2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
2007 On the Lot (TV pořad)
2006 Comedy Central Roast of William Shatner (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2004 The Tony Danza Show (TV pořad)
2003 Celebrity Poker Showdown (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 Conversations from the Edge with Carrie Fisher (TV pořad)
Rutles 2: Can't Buy Me Lunch, The (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1998 So Graham Norton (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1996 Good News Week (TV pořad)
Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1995 Carrie Fisher: The Hollywood Family (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(247)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace