Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá zpěvačka Deloris zpívá v baru herny Nevada Club v Renu. Je milenkou majitele podniku, překupníka drog Vinceho LaRoccy. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy. Hledá pomoc u policie a detektiv Souther ji jako korunní svědkyni v chystaném procesu s Vincem ukryje v karmelitském klášteře. Deloris zpočátku odmítne, ale když zjistí, že mafián na ni vypsal odměnu, svolí. Přísná matka představená souhlasí jen na naléhání biskupa a představí ji ostatním sestrám jako sestru Mary Clarence z kláštera v Renu. Od svého nástupu má však Deloris problémy nejen s matkou představenou, ale také s řeholním životem jeptišek. Nakonec ji matka představená přidělí k pěveckému sboru. Deloris se s vervou pustí do práce a za několik dní se objeví první výsledky. Sbor poprvé nezpívá falešně. Jak se úroveň sboru zlepšuje, přichází do kostela stále více lidí. A když Deloris přesvědčí ostatní, aby se věnovaly práci mimo klášter, jeho sláva roste. Přiláká však pozornost médií. Netrvá dlouho a Deloris se mihne na televizní obrazovce. Zanedlouho jí Vince se svými zabijáky vypátrá a unese zpět do Rena. Jeptišky to tak nenechají a vydají se jí na pomoc. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (238)

MM11 

všechny recenze uživatele

Průměrnou nezáživku nám předkládá do přijatelnější formy zručný režisér Emile Ardolino (ano, to je ten, co nechal Patricka Swayzeho "hříšně zatančit") a příjemná Whoopi Goldbergová v hlavní roli. Potenciál nosné linky je využit asi tak na 50%, což je docela škoda, samotný námět se dal využít i lépe. Stačilo přidat trochu víc černého humoru a mohli jsme se těšit s nadprůměru. Žánrové klišé jsou přítomny, ale to u takového žánru snad ani nelze kritizovat ()

dj.kouba 

všechny recenze uživatele

Byla by to průměrná, možná podprůměrná komedie, kdyby nebylo skvělé Whoopi Goldberg a neméně skvělého hudebního doprovodu. Možná ze mě ale trošku mluví jakési citové pouto, jelikož jsme pár písniček z filmu zpívali v našem "úžasném" školním sboru :-). Vím , že tento film mě nikdy neomrzí, vždycky se u něj zasměju, proto za 4*. ()

Reklama

buldock 

všechny recenze uživatele

Velmi podařená komedie z prostředí kláštera. Whoopi v hlavní roli je zde snesitelná a postupem času si mě získala na svou stranu. V tomto snímku ji byla svěřena role Dolores , barové zpěvačky a milenky mafiána , která uzří vraždu , ve které je hlavním aktérem její již zmiňovaný milenec a mafián v jedné osobě. Rozhodne se jej udat policii a ta jí schová do kláštera , kde je nucena stát se chtě nechtě jeptiškou. Dolores (Whoopi) se s tím zprvu nechce smířit , ovšem po chvíli si to rozmyslí a zůstává. Poté započne revoluci a přeměnu kláštera a jeho obyvatelek k obrazu svému a matka představená a ctihodné sestry se mají na co těšit! Je to nenáročná komedie pro širší spektrum diváků , která neurazí a příjemně pobaví. ()

jojo33 

všechny recenze uživatele

Whoopi Goldberg este za cias svojej najvacsej slavy... pre mna ale slavy nepochopitelnej. Takto nesympaticka, preafektovana a asexualna herecka hviezda sa tazko hladala aj v 90.rokoch. Snimka vsak stale ma tu nepoddajnu patinu devatdesiatok (lokacie, kostymy, hudobne cisla...) a niektore vtipne gagy slapu celkom slusne. Emile Ardolino mal talent, ten vsak vyhasol prilis rychlo nahlou smrtou. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Původně měla hrát hlavní roli Bette Midlerová. No, nevím, jestli by to dopadlo tak dobře. Whoopi Goldbergová sice někdy pořádně ujede, ale v tomhle filmu a v 'Duchovi' je dobrá. Jako vždy vynikající jsou také Maggie Smithová, Elaine Stritchová a hlavně Kathy Najimyová, velmi dobře nadabovaná Jaroslavou Kretschmerovou. Hudební čísla jsou oslňující. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (25)

  • Klášter, ve kterém se Whoopi Goldberg (Deloris) schovává, je katolický kostel sv. Pavla v ulici Valley č. 221 v San Franciscu. (HappySmile)
  • Whoopi Goldberg hrala Deloris v dvoch filmoch a v roku 2006 produkovala rovnomennú muzikálovú adaptáciu filmu na Broadwayi. (martin1m2)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama