Reklama

Reklama

Láska na první pohled

  • Velká Británie Love at First Sight (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Během letu z New Yorku do Londýna se do sebe Hadley a Oliver zamilují, po přistání se ale jeden druhému ztratí v davu. Jaká je šance, že se znovu setkají? (Netflix)

Recenze (70)

Olík 

všechny recenze uživatele

Adolescentní romantika…..o co méně lokací o to více přitažené za vlasy. Ale ústřední dvojice funguje (především Haley Lu Richardson si mne získala), chemie mezi nimi také a tak i když ani zdaleka nejsem cílovka, něco jsem dokázal odpustit. Tím něčím, ale rozhodně nebyla vypravěčka (nebo chcete-li průvodkyně dějem), jejíž funkci jsem ani trochu nepochopil. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Taky vás při sebemenší závadě na sedadle přesunuli v letadle zdarma do první třídy? Ano, podobné nesmysly je třeba ignorovat, ale jinak jde o jeden z mála romantických filmů, kde nejsou hysterické výlevy ani zbytečně přehrávaná velkolepá gesta. Chemie i dialogy mezi ústřední dvojicí jsou pak ozdobou filmu, který se celý nese v pohodovém oparu. Crush na roztomilého diblíka Richardson je samozřejmě výhodou. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Na poklidné sledování, při kterém prostě chcete vypnout  a o ničem nepřemýšlet je to celkem ok, ale jinak je to příliš jednoduché. A to jak příběh, tak zápletka. Ušlo to, ale podobných filmů jsou stovky 50% PS: příběh tak nevýrazný, že teď, po měsíci již moc netuším o čem to bylo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vymírající subžánr, který Netflix jednou za čas nakopne, zkrátka tím, že jej dá na první stranu. Haley Lu Richardson jsem před pár lety celkem žral a mrzelo mě, že od Rozpolceného nemohla najít příliš zajímavých projektů, nyní je po White lotus na dobré cestě a tento film to jen potvrzuje. Je to takové subtilní, nevtíravé a ač bych nechtěl, aby to znělo sexisticky, je vidět, že je to snímáno ženským pohledem a je to celé trošku naivnější než podobné situace předkládá nejen sám život, ale i četné scénáristické variace v různých obměnách. Ale pořád jako feel good 90min kousek na dlouhý propršený večer ideální. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tohle mi sedlo od začátku. Sic je první polovina asi přece jen svižnější a nápaditější (oddalování happy-endu v té druhé může někoho štvát), nicméně Haley Lu Richardson dokáže kromě Bena Hardyho okouzlit i diváka. Deset let stará knížka o „statistické pravděpodobnosti“ se dočkala filmového zpracování, kterak pár minut na letišti dokonale změní život dvou mladých lidí. Ona (Američanka) je spontánní a nedochvilná a letí do Londýna na svatbu svého otce a ženy, kterou v životě neviděla. On (Brit) je posednutý statistikami, letí domů na jednu vesele smuteční slavnost ve stylu shakespearovských her. Přeskočí jiskra, proklábosená noc uteče jako voda, ovšem stejně rychle vyprchá baterie na jejím mobilu, do kterého jí napsal svůj kontakt. Na řadě je statistika, noční Londýn a v případě Netflixu překvapivě žádný rychlokvašený kus, ale romance nejen pro mladé, u které se základní žánrová kritéria docela daří naplnit. Rodinné trable nevtíravé (on ztrácí důležitého člověka, ona na čas ztratila otce, ale cestu si k sobě najdou), překážky ještě rozumné a uvěřitelné, chemie hmatatelná a sympatické Haley si budu odteď všímat mnohem důkladněji. Navíc fajn soundtrack. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pomerne nesympatický pár, ktorý nepredstavuje lásku, ale skôr vrásku na prvý pohľad. Príbeh ako pre teenagerov, ale oni majú už tridsať aj cez tridsať, výhľadovo veľmi skoro dosahujúci zenit, no a tej Richardson aspoň dlhé vlasy mohli pripevniť, pretože s týmito kaderníckymi nepodarkami okúzlila len málo. Zároveň príbeh vyťahuje staré známe klišé na vlhnutie oka, a to je smrteľná choroba, to musí byť už všade, čo je už deformovaná fantázia alebo skôr namiesto inšpirácie plagiátorský prvok. Dojemný film pre tých, ktorí nemajú vysoký nárok na obsah. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ústredná dvojica ma bavila. Aj atmosféra filmu. Výprava potešila oko a skvelé pesničky ucho. Mne táto smutno-veselá romanca vôbec neprišla márna, aj keď príbeh je ako z rozprávkovej knižky. Príjemná záležitosť na oddych. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušná feel good romance plynoucí hlavně z dialogů dvou lidí a celkové pohodové atmosféry, i když se občas objeví nějaké ty mráčky. Jako celek nenáročná a velice dobře zahraná romance. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dost mě bavilo, jak je to vyprávěné. Tedy, s použitím statistiky, čísel a s vypravěčkou, která se v průběhu celého příběhu vtěluje do celé řady vedlejších postav. Zajímavý nápad! Oliver a Hadley jsou navíc standarní, přirození, uvěřitelní a člověk jim emoce věří. ■ Začal jsem počítat, kolikrát se budu se svojí ženou milovat v následujících dvaceti letech. Je to normální? ■ Kdybyste někdo hledali tu dynamickou cover verzi I Wanna Dance With Somebady, co zní v závěrečných titulcích, tak je tady. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Láska na první pohled vypadá "na první pohled" jako další z dlouhé řady tuctových romantických slaďáren z netflixovské produkce, avšak "na druhý pohled" se jedná o mile natočenou záležitost s několika zajímavými nápady - ať už šlo o "statisticky" laděný scénář, netradiční vypravěčku "mnoha tváří" či poslední rozloučení zaživa. Původně jsem si myslel, že půjde o čistou romanťárnu, ale vedle odlehčeného tématu "lásky na první pohled" hrál film i na vážnější notu - ale nijak podbízivým způsobem, což se cení. Slabší čtyři hvězdičky! ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se snažili natočit trošku odlišnou romanťárnu, kdy se během příběhu dozvídáme spoustu statistických údajů a na mě to působilo celkem dobře. Hlavním hrdinům jsem také přál jejich lásku. Jen se mi vůbec nelíbila ta část o „rozlučkové oslavě“, tu bych úplně vystřihl. Jedná se však o dobrý film na jedno zhlédnutí pro zamilované páry. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Zamilovaný smutný film, skvělý příběh, skvělý humor, slušný soundtrack, výborní herci, obrovská spokojenost. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Poklidné a romanticķé. S působivou linkou nezvyklé tryzny za maminku (která ješte žila). Jen ta vypravěčka tam byla poněkud navíc. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

V některých ohledech naprosto standardní romantická podívaná, na té druhé originální podívaná. Velkým pozitivem je obsazení a zbytečné nedramatizování. Není to nic, co by přepsalo pravidla žánru, ale ani nejde o běžný pásový produkt. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film, som milo prekvapená a teší ma, že romantické filmy ešte nevymreli, lebo za obdobie poslednej dekády tie skutočne romantické treba hľadať ako ihlu v kope sena. Okrem toho, letiská ma vždy fascinovali :-) a kým som nemala deti (čakanie s malými deťmi na letisku to už je iný príbeh) milovala som čakať hodiny na let, len tak pozorovať ľudí a predstavovať si, kto kde a prečo asi letí a vždy som mala rada dlhé lety, čím dlhšie, tým lepšie (tiež predtým než prišli deti). Haley Lu Richardson (The White Lotus) má charizmu, dobre sa na ňu pozerá, vie upútať. Jej herecký kolega je tiež sympatický a divák im jednoducho musí fandiť. A nie, nie je to vianočný film, ak si kladiete túto otázku, lebo to bolo prvé, čo mi napadlo - žeby vianočný film? Hlavná otázka filmu však znie: Je lepšie niečo výnimočné mať/zažiť a potom to stratiť ako nikdy to nemať/nezažiť? Ja som presvedčená o tom, že je 1000x lepšie mať a stratiť ako nikdy nemať. Za jediný nedostatok Love at First Sight považujem určitú predvídateľnosť deja plus príliš veľa náhod :-) a nepáčil sa mi casting otca a jeho novej ženy, absolútne sa k sebe ani každý do svojej roly nehodili. Najlepší bol ten začiatok na konci filmu. Celkovo som spokojná. Love at First Sight je taká moderná romantická rozprávka🙂. Dodatok: Kto videl film, pochopí, moja baterka na mobile má aktuálne 75% a toľko by som aj udelila tomuto filmu. Soundtrack tiež veľmi fajn, už som si ho vyhľadala na YouTube. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky je to síce klasická rom-com schéma, ktorá ničím neprekvapí, ale aspoň to spracovanie bolo skutočne príjemné. Najväčším ťahúňom celého filmu však bola samotná ústredná dvojica a ich dôvtipné dialógy, ktoré pôsobili príjemným britským humorom a rôznymi ironickými narážkami. Dejovo to teda nebolo žiadne terno, ale ako milá oddychovka to bolo fajn. Trochu ma prekvapilo, že scenáristicky išlo všetko až príliš klišovito - myslel som, že tam zakomponujú aj nejaké nápaditejšie vsuvky v rámci deju. Ale aj tak, na tie 3* to určite bolo! ()

carly 

všechny recenze uživatele

Velmi mily film, ktory sa nikam neponahla a nikde nezadrhava. Koncept je tiez zaujimavy, uzila som si hlavne rozpravaca, Jameela bola fakt skvela. Ale aj ostatne postavy boli dobre obsadene. Najdolezitejsie asi bolo hlavne duo, to bolo maximalne rozkosne. Vizzual krasny a vyber hudby na jendotku. Zvlast sa mi pacila spomalena verzia I wanna dance with somebody pocas prveho takmer bozku. Ten film je take pohladenie po dusi. A takych je urcite treba viac. ()

Reklama

Reklama