Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (175)

AlexDLarge 

všechny recenze uživatele

No, nevím, nevím. Atmosféra byla vcelku zajímavá, ale vidět Vala Kilmera, Rona Perlmana a především kmotra nás všech Marlona Branda pohromadě v tomhle béčku je velká škoda, protože se vám okamžitě začnou vybavovat nostalgické vzpomínky. Bohužel je to tak. Prach jsi a v prach se obrátíš... že jo, Marlone. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Hodně nedoceněný snímek a zároveň již třetí verze slavného románu, tentokrát v režii hollywoodského rutinéra Johna Frankenheimera. Musím říct, že tahle verze mě, i přes veškeré své nedostatky, baví nejvíc. Masky byly velmi zajímavé, některé šílené i nechutné, Stan Winston se tady evidentně pěkně vyřádil. Triky občas trošku pokulhávají, ovšem to se dalo v klidu přežít. Co se týká poselství, tak film vysílá jasný signál a má určitou hodnotu. Herecké obsazení v čele s Marlonem Brandem, Valem Kilmerem či Ronem Perlmanem, nelze označit jinak, než jako hvězdné. ()

Reklama

Faidra odpad!

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, že chyba byla na mé straně a že jsem to nepochopila, protože není možné, aby film s tak zajímavým námětem a vynikajícími herci byl taková... doplňte si dle libosti. Už si to nemyslím. Snad to mělo šokovat, ale šokuje to pouze nechutností a nevkusem. A do nebe zívající nudou. Také jsem slyšela o tom, že Marlon Brando měl svérázný smysl pro humor, ale pokud se projevil účinkováním v tomhle zvěrstvu (doslova), tak bych slovo "svérázný" snad vyměnila za "zvrácený." ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to, ale pro mne to zas takový propadák nebyl. Herecké obsazení se pravda příliš nevyvedlo a hlavní hrdina mi byl spíše nesympatický. Taky dějová linie byla řekněme nevyladěná a špatně, až diametrálně rozvržená. Nezajímavé a nudné pasáže byly natahovány a ty svižnější neměly prostor. Gradace filmu byla vyloženě sfouknuta jako svíčka. Na druhou stranu masky byly velice zdařilé a Brando potěšil. Celkově je film řekněme průměrným béčkem, na které se dá koukat, i když mohl dopadnout daleko lépe. 45% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nadávejte mi, mluvte na mě sprostě, křičte na mě.... Ale já tenhle film celkem můžu. Sice je pravda že tu je neuvěřitelně odporných postav, včetně monster, ale mě tenhle film poměrně bavil. Není to sice nic co bych si zapamatoval ale působil na mě slušně. Herci jsou sice strašní ať jde o Thewlise nebo příšerného Branda až po Perlmana v roli divnýho rohatýho kreténa s chytrýma kecama, ale film slušně uteče a rozhodně mě bavil více než původní film, navíc hudba je geniální, Changa sice neznám a jak koukám tak dělá hudbu převážně k béčkům ale tady se mu povedla bravůrně. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (28)

  • Postavu Edwarda Douglasa mal pôvodne hrať Bruce Willis. Tesne pred natáčaním však musel od zmluvy odstúpiť, pretože sa začal jeho rozvod s herečkou Demi Moore a nemohol tak počas nasledujúcich šiestich mesiacov opustiť USA. Film sa natáčal v Austrálii. (tXtX)
  • V začiatočnej scéne s člnom na mori je vidieť v odraze vody tieň mikrofónu. (tXtX)
  • Během filmování David Thewlis spadl s koně a zlomil si nohu. (FilmFan24)

Reklama

Reklama