Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (174)

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Za mě dost podhodnocený snímek, mě osobně zaujal víc jak ten původní. Výtečný masky a z té atmosféry jsem se tenkrát málem do gatí podělal. Vím jak jsem se moc těšil na vhs. Je možný, že to byla touha prožít kus života, taky na takovém tropickém ostrově jako byl tento. Magická atmosféra, nedoceněný skvost podivna. Marlon Brandon tehdejší Jor- El, nebyl vůbec špatnej jak se vykládá. ()

darthhokro 

všechny recenze uživatele

Tahle třetí, modernější verze, není vůbec špatná, jak se může podle zdejšího hodnocení zdát. Brando je slizkej jak vetřelcův bryndák. Zrůdičky jsou obzvláště vypečený. Ale vůbec nejvíc žeru panteří ženu, v podání Fairuzky Balkové, vona má fakt takový kočičí rysy i pohyby. Prostě mňam, tak 4. hvězdy dám :) ()

Reklama

foundation 

všechny recenze uživatele

Ufff..Toto je vazne ,,klasika,, :D Mam v plane rozsirit si vzdelanie co sa tyka 80 a 90 tych rokov horroru takze s chutou do toho, avsak dufam ze nabuduce budem mat trochu stastnejsi vyber. Herectvo je hrozne ale nejake tie samoucelne nechutnosti sa tu predsa len najdu. Urcite sa daju najst aj horsie filmy s podobnym nametom aj ked teda okrem tych ,,mutantich scen,, to bola paradna nuda. Trochu pridam na hodnoteni, podla mna to je tak nejak povinnost pre skalnych fanatikov :D ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z knihy si vzali asi jako Ajatoláh z Bhagavaghíty, ale to přece vůbec nevadí. Podstata byla zachycena a to je hlavní. V momentě, kdy si jeden okapi a dva mravenečníci uvědomí své lidské já a rozhodnou se povstat proti otci (Brando) a převzít kontrolu nad ostrovem, je to i docela svižně akční, plné výbuchů a šíleného vola Kilmera. Nechápu hodnocení ostatních čsfďáků. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Neodvažoval bych se tvrdit, že Ostrov Dr. Moreau je dobrý film, na to má příliš problematický scénář, k uzoufání toporného představitele hlavní role v podobě Davida Trewlise a o výkonech dalších herců by se rovněž daly vést diskuze. Nicméně, když si pročítám ty jedovaté komentáře, které zhusta označují tenhle filmeček za nejhorší v jejich filmových zážitcích, pak si říkám, že měli buď neuvěřitelné štěstí nebo si své filmy pečlivě vybírají, protože já už viděl mnohem mnohem horší kousky. Problém je už v samotné literární předloze, která se dá filmově ztvárnit buď jen v podobě velmi, velmi volného přepisu nebo jako určité podobenství. Pokus o doslovný filmový přepis je předem odsouzený k nezdaru, protože literární předloha už je z hlediska žánru dávno překonaná a je to totéž jako x-tá adaptace King Konga nebo Godzilly. Filmu se nedá upřít určitá, byť někdy křečovitá snaha o upoutání pozornosti diváka, slušné masky a divoký půvab Fairuzy Balk. Celkový dojem: 40 %. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (28)

  • Herečka Fairuza Balk chcela po vyhodení režiséra Richarda Stanleyho tiež opustiť projekt. Avšak štúdio jej pohrozilo, že ak to urobí, už nikdy si v ničom nezahrá a jej meno a reputácia v Hollywoode bude nadobro pochovaná. Po týchto vyhrážkach svoje rozhodnutie zmenila a film nakoniec dokončila. (tXtX)
  • Film byl natočen v roce 1996, což bylo sté výročí prvního vydání románu (tedy roku1896). (FilmFan24)
  • "John Frankenheimer môže vykrikovať AKCIA! a STRIH! kľudne aj celý deň, ale režiséra to z neho aj tak neurobí," povedal Val Kilmer počas natáčania filmu. (tXtX)

Reklama

Reklama