Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V celé Velké Británii byla v poslední době zaznamenána znepokojivá aktivita nových umělých upírů, takzvaných "freaks", kteří jsou stvořeni pomocí biomechanického čipu. Organizace Hellsing, pojmenovaná podle starého britského šlechtického rodu, která si už od nepaměti klade za úkol svět od upírské hrozby chránit, se bude s tímto problémem muset velice rychle vypořádat. Naštěstí má prastarou zbraň. Jmenuje se Alucard a sám je upírem. Důvod, proč slouží lidem, je zahalen tajemstvím, stejně jako fakt, kdo a proč čipy vyrábí.

Seriál má stylovou atmosféru, která překvapí atypickou hudbou, která by se k němu za běžných okolností vůbec nehodila, a syrovostí podání. Mezi fanoušky anime je veskrze velice kladně hodnocen, již delší dobu patří mezi "must see" tituly a jeho soundtrack je bez nadsázky legendární. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Podařené akční anime, které do vysokého nadprůměru vytahují především skvělé hlavní postavy: nepřemožitelný bad-ass Arucard, roztomile zmatená Seras Victoria i neústupná Integra Wingates Hellsing. Děj jinak příliš neobvyklých zvratů nepřináší, prostě nepřetržitá řežba mezi upíry a organizací Hellsing, ochraňující britské impérium a královnu před těmito nemrtvými šmejdy. Vcelku nijak vyzněl také konec, pouze pár titulků, že pátrání stále pokračuje. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Na Hellsingovi mě nejvíce mrzí jakási těžko definovatelná nedotaženost či spíše nevyužitost jeho potenciálu. Seriál velice slušně ubíhá (a ani animace není nejhorší, ale to se po pouhých dvou anime seriálech neodvažuji příliš odhadovat), hudba je poněkud zvláštní a Dracula... pardon, Alucard je cool, stejně jako ostatní hlavní postavy (u ženských postav se nějak nemohu rozhodnout meze Victorií a Integrou). To všechno tu je... ale dalo se to udělat ještě lepší (což je trošku s podivem, uvážíme-li, že Hellsing je v současnosti (8.10.2007) nejlépe hodnoceným Anime seriálem na ČSFD). Snad se čekalo na další řadu, ale možná jsem jen příliš náročný. ()

Reklama

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

„Ty a tobě podobní upírci jsou jako švábi. Kdybychom vás nechali, zamořili by jste svět. Týpky jako ty nesnáším. Nemáte kousek upíří důstojnosti. Nevíte, kdo jste!“ aneb Proč jsem si tenhle seriál ihned zamilovala v kostce. Mohla bych oslavovat propracovanost postav, rudý vizuál a hudbu tak divnou, až je skvělá, ale to všechno zaujalo až při dalším shlédnutí. Tím prvním byli upíři. "Moji" upíři, tvorové tak blízcí mé vlastní představě, že jsem neodolala a všech třináct dílů si hned po dokoukání pustila znovu od začátku jen abych se ujistila, že se mi to nezdálo. Moc, důstojnost, skrytá bestialita, kapka šílenství, osobní kouzlo a jistý nadhled daný dlouhověkostí... V té záplavě brakových hrůz, akčňáren, později i slaďáren a jejich plochých/tupých/... zubatců jsou slečna Helena a, samozřejmě, Alucard důkazem, že slovo "upír" nemusí být považováno takřka za nadávku. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Sice maličko jednostraná, přesto velice zábavná upírská akce poplatná jednoduché comicsové estetice. Veškeré detaily jsou zde tak dovedeny až ad absurdum, takže Arucard musí vypadat "cool" v každém momentě, kdy se objeví, protivníci jsou šílení až běda, zbraně větší než jejich majitelé a krev zde prolitá by zaplnila minimálně jeden, ne-li rovnou dva oceány. I přes nezajímavou hlavní zápletku a její nedotaženost a otravnou postavu Ceres, jenž do stylizace seriálu svojí až příliš standartní rolí vůbec nezapadá a její problémy mi byly zcela ukradené, jsem se tak po většinu doby slušně bavil. Slabší 4* s dodatkem, že seriál dále rozvíjející OVA mi už za další čas nestojí a s klidem na duši si ji nechám ujít. ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Když se nebe nad Londýnem zalije krví, nemůže to znamenat nic jiného než příchod démonického nosferatu Alucarda. Toto běsnící zvíře věčnosti slouží organizaci Hellsing, která s požehnáním Boha i Její Výsosti chrání lidstvo před upíry. A nemůže proti nim existovat účinnější zbraně než upírů samotných... Nováčkem mezi nimi je mladá (teď již bývalá) policistka Victoria Ceras, která se seznamuje s dosud neznámým světem nemrtvých a stále váhá, zda svému tělu dát to, po čem touží nejvíc (vždyť vysávání lidské krve je tak vzrušující!). Po boku svého mistra Alucarda a pod dohledem zásadové Lady Integry bojuje v upnutém oblečku se zbraní větší než je ona sama. Akční scény by se daly nazvat obrazovými symfoniemi za doprovodu (jak už to tak v anime bývá) úžasné hudby rozličných žánrů (od chorálů po blues). Akce ale není vše, co dělá z Hellsinga jeden z nejlepších anime seriálů vůbec. Nechybí humor (ty nejsušší hlášky patří samozřejmě Alucardovi), slušný příběh, zajímavá psychologie postav a hlavně pohlcující atmosféra. Po Hellsingovi pro vás bude tou nejkrásnější barvou noci jedině rudá... PS: Na konci záverečných tytulků na vás vždy čeká crazy preview na další díl :) Nenechte si ho ujít. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (5)

  • Seriál byl premiérově uveden přibližně o šest let dříve než poslední díl mangy, která je seriálu předlohou. (Hem.m)
  • Postava paladina Alexandera Andersona je založená na Edwardovi Van Sloan, ktorý hral Prof. Abrahama Van Helsinga vo filme Dracula (1931). (Flipper)
  • Dracula v seriálu používá své jméno obráceně, tedy Alucard. Důvodem je fakt, že v případě, že by někdo znal pravé jméno upíra, mohl by z něj vyhnat démona a vymítit jej. (Rimer545)

Reklama

Reklama