Reklama

Reklama

Kenpú denki Berserk

(seriál)
  • Japonsko 剣風伝奇ベルセルク (více)
Japonsko, (1997–1998), 9 h 10 min (Minutáž: 22 min)

VOD (1)

Epizody(25)

Obsahy(1)

Zdevastovaným královstvím Midland prochází záhadný Černý válečník a bojuje s démony. Místo useknuté ruky protéza s opakovací kuší, v druhé ruce masivní meč velikosti dospělého muže. Po boji během odpočinku v lese vzpomíná na doby, kdy jeho jméno bylo Guts. Na doby války Midlandu proti říši Chuder, na své tažení s Midlandskou kumpanií Jestřába, žoldáckou bandou vedenou charismatickým albínem Griffithem, Bílým jestřábem. Griffith věří, že jeho osudem je stát se králem a tomuto osudu zasvětil život svůj i celé kumpanie, která ho oddaně následuje. Sledujme tedy s Gutsem jeho heroickou pouť za snem.

Anime seriál plný krve, války, intrik a bojů - středověká rytířská dark fantasy. Navíc dle mínění fanoušků seriál velice zdařilý, držící čestné 49. místo v databázi AnimeNewsNetwork (2.3.2007), a to i přes fakt extrémně častého využívání statické animace a dalších finančně nenáročných animátorských technik. (Subjektiv)

(více)

Recenze (146)

Losik 

všechny recenze uživatele

Temné Fantasy Anime v čele s Gutsem a jeho brutálním mečem, který všechno rozseká na kusy.Statická animace někomu nemusí vyhovovat, ale mě se líbí víc, nahodí lepší atmosféru a zachytí lépe situaci a náladu. Hloubka postav a promyšlený příběh v temném a brutálním světě. Vše se točí okolo žoldáků jménem Band of the Hawk.Hlavní mínus celého seriálu je jeho nedokončení a bez mangy se nedozvíte jak to s Gutsem a Griffithem vůbec dopadne. Jeden z mých prvních anime seriálů, ale zato jeden z nejlepších. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

95% - Narazit na tento seriál bylo jako najít zlatý poklad! Jednoduchost animace mi opravdu nevadila. Bez problému ji přebil skvělý příběh. Vynikající a charakterově propracované postavy a temné fantasy prostředí plné těch nejdrsnějších soubojů ve mně zanechaly opravdu silný zážitek. Režie: NAOHITO TAKAHASHI... ()

Reklama

Natascha 

všechny recenze uživatele

Berserk má spoustu negativ - až moc statická animace (na kterou když si však člověk zvykne, stává se spíše kladem), nic moc hudba, prostředí evropského středověku mi k anime taky moc nesedělo, bitek mohlo být trochu míň a mohly být originálnější, stejně tak jsou některé díly nudné a daly by se zhustit do krátké episody... ALE tyto všechna mínus naprosto smazávají klady. Skvělé postavy, především Griffith (který je navíc vedle Howla z Howl's Moving Castle nejvíc sexy kreslenou postavou:-), ale i ten Guts je fajn, i když má až příliš "nadčlověčí" proporce, dále výborný příběh o cestě vzhůru lemované neštěstím, a ten konec!!! Deprese, zmar... ............................Po nějaké době se mi to rozleželo a kdybych mohla ještě přidat nějakou tu hvězdu, tak to udělám. Mínusy jakoby zmizely (např. hudba se mi teď zdá skvělá) a v mé mysli už delší dobu rezonují ty povedené aspekty. Je to jako rána do hlavy, kterou ještě dlouho cítíte a boule mizí jen velmi zvolna... ()

senor 

všechny recenze uživatele

Já mám sice anime rád,ale asi jen to od Myiazakiho.Prostě musí být (ostatně jako všechny animované filmy) podloženo kvalitním scénářem. To se o tomhle říci nedá. Některé scény jsou sice výtvarně úchvatné, každý díl je nabitý ale jako celek mě to nezaujalo a na konci téměř roztrpčilo. Skvělá uvodní písnička a ostatně veškěrá hudba.Kdybych byl desetiletý Japonec tak jsem z toho v sedmém nebi. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Občas se objeví seriál u kterého se mě stane, že se po prvním díle od něj nemůžu odtrhnout. Pustím si druhý, třetí, šestý díl a příběh, postavy mě stále ženou kupředu, tak nějak to bylo s Berserkem. Celá 630min stopáž za dva dny padla jak nic, přitom jsem ještě stíhal sledovat Stand alone komplex. Takže co říci o Berserku? Výborna anime režba, největším tahákem pro mě bylo ze začátku prostředí. Akční-středověká-fantasy, přesně můj šálek čaje. Posléze, jak jsem se seriálem seznamoval k tomu přibyly postavy, příběh a vývoj těchto dvou veličin. Setkal jsem se opravdu s nestukečným drivem, který mě hnal kupředu díl za dílem. Doslova jsem dychlil a chtěl vidět, jak hlavní trojlístek Guts, Griffith a Casca dopadnou. Jestli se to opravdu Griffithovi podaří. A ten konec byl jedním z těch větších WTF konců se kterýma jsem se prozatím setkal. Tento seriál můžu fandům anime jen doporučit. Nebo spíše, je to povinnost ho vidět:) ()

Galerie (1 005)

Zajímavosti (1)

  • Meč zvaný „Drakobijec“, kterým se ohání Černý šermíř, je celkově dlouhý 193,7 cm a váží 176,3 kg. (Zdroj: reddit.com) (ČSFD)

Reklama

Reklama