Reklama

Reklama

Kenpú denki Berserk

(seriál)
  • Japonsko 剣風伝奇ベルセルク (více)
Japonsko, (1997–1998), 9 h 10 min (Minutáž: 22 min)

VOD (1)

Epizody(25)

Obsahy(1)

Zdevastovaným královstvím Midland prochází záhadný Černý válečník a bojuje s démony. Místo useknuté ruky protéza s opakovací kuší, v druhé ruce masivní meč velikosti dospělého muže. Po boji během odpočinku v lese vzpomíná na doby, kdy jeho jméno bylo Guts. Na doby války Midlandu proti říši Chuder, na své tažení s Midlandskou kumpanií Jestřába, žoldáckou bandou vedenou charismatickým albínem Griffithem, Bílým jestřábem. Griffith věří, že jeho osudem je stát se králem a tomuto osudu zasvětil život svůj i celé kumpanie, která ho oddaně následuje. Sledujme tedy s Gutsem jeho heroickou pouť za snem.

Anime seriál plný krve, války, intrik a bojů - středověká rytířská dark fantasy. Navíc dle mínění fanoušků seriál velice zdařilý, držící čestné 49. místo v databázi AnimeNewsNetwork (2.3.2007), a to i přes fakt extrémně častého využívání statické animace a dalších finančně nenáročných animátorských technik. (Subjektiv)

(více)

Recenze (146)

HAL 

všechny recenze uživatele

Brutální středověká řež snoubící se s klasicky japonsky hlubokým příběhem. Dospělé nejen ve smyslu toho co je zobrazováno, ale přesto... Berserk je v podstatě pouhým úvodem do "dalšího/velkého" děje a jeho závěr je tak jen jedním obrovským cliffhangerem. Byť je to závěr hodně povedený a rozkošně temný. 8/10 ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Všichni tady mluví o temné, drsné, děsivé stránce příběhu... ale, co si budeme povídat, to se týká jenom posledních třech dílů, v ostatních jde jen o náznaky (pokud oním "temným" prvkem nemyslíte hektolitry prolité krve). Berserkovi jsem poměrně dlouho nemohl přijít na chuť - animace ani historická stylizace mi moc nesedly (všechny ty kulisy a zbroje jako by kreslil někdo, komu o tom, jak tehdy vypadaly někdo jenom vyprávěl) a příběh se příliš dlouho rozjížděl. Asi někde v půlce jsem konečně začal s hrdinama cítit a ke konci už jsem držel Gutsovi, Casce i Griffithovi palce - ale právě v té chvíli to tvůrci nemilosrdně utli. Celkově se vlastně jedná o opravdu dlouhýýý prolog k příběhu "Black swordsmana", ale když mu věnujete čas a trpělivost, nebudete litovat. 70% ()

Reklama

seipy 

všechny recenze uživatele

Na Berserk jsem se díval na doporučení od anidb a ani jsem moc nečekal od 14 let starého anime. Více jsem se mýlit nemohl. Ve chvíli, kdy jsem si zvykl na statickou animaci mě příběh pohltil způsobem, že jsem prožíval každičký okamžik s hlavními hrdiny. A hudba, i když je jednoduchá a opakuje se, je velice emotivní. Nechápu jak dokázali, že se člověk tak moc vcítí do jednotlivých postav a soucití s každým těžkým rozhodnutím, nebo se raduje nad každou vyhranou bitvou. Rozhodně ale toto temné fantasy posunulo mou příčku anime možností zase o něco výše. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

I když už mnozí řekli k tomuto seriálu hodně, mně to stejně nedá a zkusím si dovolit taky napsat pár řádků o svých pocitech z Berserka. V tomto případě však nebude tak snadné je shrnout, protože mi na mysl přichází hned několik věcí, které se navzájem bijí o to, abych právě tu nebo tu vyzdvihl jako první. Ale tak dobře, řeknu to v kostce: perfektní hudba (právě teď ji při psaní komentáře poslouchám), poutavý příběh ve stylu dark fantasy, sympatičtí hlavní hrdinové, hektolitry krve prolité převážně ve statické animaci a otevřený konec. Jestli jsem se doposud domníval, že krvavější anime než Elfen Lied už asi nikdy neuvidím, pak jsem se pěkně mýlil. Taky jsem se po dlouhé době od zhlédnutí Jūbei ninpūchō podíval do fantasy středověku, který se vyvedl tvůrcům na jedničku. Guts, Griffith, Casca... ach, tady se někomu opět povedlo vytvořit postavy, které se mi pěkně dostaly pod kůži. Ano, budu si muset co nevidět přečíst mangu, abych věděl, jak to bylo dál. Ten konec mi prostě pořád leží v hlavě. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Výborné anime, které jsem shlédnul za odpoledne. Vynikající a skvěle vykreslené postavy v tak temné atmosféře, která chvílemi až vyrážela dech. Vůbec nechápu proč jsem tak dlouho otálel než jsem si to pustil, protože tohle je opravdu skvost, jenom ten závěr ... -SPOILER- Nejvíce mě ale mrzelo zabití Casky, které jsem hlavně ke konci fandil a doufal jsem, že přežije, protože od půlky se stala mojí druhou nejoblíbenější postavou po Gutsovi. ()

Galerie (1 005)

Zajímavosti (1)

  • Meč zvaný „Drakobijec“, kterým se ohání Černý šermíř, je celkově dlouhý 193,7 cm a váží 176,3 kg. (Zdroj: reddit.com) (ČSFD)

Reklama

Reklama