Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

UnholyEvil 

všechny recenze uživatele

Objektivně si Fierce Creatures zaslouží pravděpodobně o hvězdičku víc, nicméně v důsledku mých velkých očekávání se nevyhnutelně muselo dostavit i lehké zklamání a toto hodnocení je pak především vyvrcholením onoho pocitu. !SPOILER! Nejlépe to vystihuje scéna, kde J. Cleese svérázně a velice zábavně povraždí všechna ta roztomilá zvířátka jen aby celý vtip následně zkazil. Začátek navnadí a člověk pak doufá v erupci kreativní geniality tam, kde je mu naservírován "pouze" pěkný komediální film. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo myslí tým ´divoká´? Žirafa vám môže pokojne odhryznúť hlavu a nevyzerá na to.“ Bieda, nuda a rozpaky. S DRAVÝMI ZVERMI, veľmi čudnou čosi ako komédiou, neboli producenti spokojní, pôvodného režiséra vyrazili, najali nového, niektoré scény vyhodili, iné nakrútili nanovo a pridali úplne nové. To, čo zostalo, sa dá akceptovať ako uchádzajúca komédia, pozostávajúca z podarených scénok bez výraznejšej dejovej kostry. Pritom námet o ZOO, v ktorej môžu zostať len dravce (scéna, v ktorej sa opatrovník drobných cibetiek snaží presvedčiť nového riaditeľa o ich „absolútnej vražednosti“ je geniálna), nie je zlý. Len scenár je mizerný a pišišvoriaci herci (nesympatický Kevin Kline v nudnej dvojúlohe, tentokrát prekvapivo otravná Jamie Lee Curtis) mu nepomáhajú. Exceluje len (podľa očakávaní) ex-Monty Python John Cleese ako riaditeľ („Vy sa vyznáte v zvieratách?“ – „Veľa som ich zjedol. Žartujem.“) a dialógy („Sylvester Stallone by nebol tam, kde je, keby hral v Jane Austin.“). P.S. V pôvodných plánoch sa malo jednať o VEĽMI VOĽNÉ (ak za VEĽMI VOĽNÉ pokračovanie 4 SVADIEB A JEDNÉHO POHREBU pokladáme NOTHING HILL) pokračovanie hitu z roku 1988 RYBA MENOM WANDA, v ktorej, rovnako ako v DRAVÝCH ZVEROCH, hrali Cleese (+ tiež napísal scenár), Curtis, Kline a ďalší ex-Pyton, Michael Palin. Zákulisné problémy však snímku pochovali a dnes ju zbožňujú len tí, ktorí zbožňujú Monty Python a je im jasné, že Monty Python už nikdy nebudú. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie se skvělými herci a herečkou, která tu vypadá naprosto neodolatelně, ale o to tu přece vůbec nejde...jde o to jaká kůlna to je, a v tomhle ohledu hrozí těžké poškození bránice. Aby také ne, opět se sešla partička z jedné rybí komedie, která taky neměla chybu. A navíc si tu zamuzicíroval Jerry Goldsmith, což Divokým Stvořením dodává další kousek šmrncovnosti. Jednoznačně věc, kterou je nutno vidět. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Solidní komedie se sexy Jamie (do ní bych teda nikdy neřekl, že může být sexy symbolem-ale po Pravdivých lžích to je už další film, kde ukazuje své nejen herecké vnady). Bohužel se nabízí srovnání s Rybou jménem Wanda, která vychází z boje vítězně. Hodnotím film po druhém shlednutí a musím říct, že už to nebyla taková bomba jako když jsem ho vidět před cca 10 lety. Začátek je hodně slibný - postupná likvidace ZOO skýtá mnoho humorných scén - později se ale už jede spíš v romantické linii. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Po necelých deseti letech se čtyřka z Ryba jménem Wanda (Cleese, Lee Curtis, Kline a Palin) vrací v jiných rolích, ale mnohem útočněji, zábavněji a agresivněji. Divoká stvoření jsou komplexnější, ucelenější a zábavnější. Lee Curtis si roli opět neskutečně užívá a sex appeal z ní srší mocnými proudy (kdyby se někdy volilo nejlepší herecké tělo, Lee Curtis bude na předních příčkách, pokud né na té nejpřednější - Jamie lety zraje jako víno). Osobně mě potěšila menší role pro nejžhavější (a mou nejoblíbenější) bondgirl Carey Lowell. Prostě prdel film. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Postava Roberta Lindsayho se jmenuje Sydney Lotterby po slavném komediálním režisérovi a producentovi televize BBC. (HappySmile)
  • Když byl film promítán zkušebnímu publiku, nelíbil se jim závěr filmu, a tak se rozhodlo, že se natočí nový. Bohužel Michael Palin (Bugsy) se v té době vydal na osmiměsíční cestu okolo Tichého oceánu kvůli dokumentu televize BBC Full Circle with Michael Palin (1997) a režisér Robert Young už začal natáčet svůj další film. Proto byl na přetočení závěrečné sekvence vybrán Fred Schepisi, který už tou dobou mluvil s Johnem Cleesem o natočení filmu o Donu Quijotovi. (HappySmile)
  • Pracovní název filmu byl Death Fish II (Smrt rybě 2). (HappySmile)

Reklama

Reklama