Banditi nebe
Sky Bandits
Akční / Dobrodružný / Válečný
Velká Británie, 1986, 95 min
Zoran PerisicObsah
Barney s Lukem patří mezi nejlepší bankovní lupiče na Divokém západě, i když to občas trochu přehánějí s dynamitem. Ale První národní banka přichystá léčku, která navždy změní jejich životy. Osud je zavede do francouzských zákopů, kde na ně čeká nejsilnější soupeř jejich života – německá armáda. Štěstí je však neopouští. Podaří se jim sestřelit německý bojový letoun, v převlečení za důstojníky se naučí pilotovat, cestou stihnou okouzlit několik děvčat a nakonec zaútočí na obrněnou vzducholoď nepřítele... (oficiální text distributora) -
Barney s Lukem patří mezi nejlepší bankovní lupiče na Divokém západě, i když to občas trochu přehánějí s dynamitem. Ale První národní banka přichystá léčku, která je zavede do francouzských zákopů, kde na ně čeká nejsilnější soupeř jejich života - německá armáda. Štěstí je však neopouští. Podaří se jim koltem sestřelit německý bojový letoun, v převlečení za důstojníky se naučí pilotovat, cestou stihnou okouzlit několik děvčat a nakonec zaútočí na obrněnou vzducholoď nepřítele... (Piggsy)
║Rozpočet $18miliónov║Tržby USA $2,295,500║Tržby Celosvetovo $-║(12.3.2010)
LiVentura
Příjemná melodie a dva opravdu šílení střelci, kteří vše vyhodí do vzduchu, někdy i málem sebe. Ten konec mohl být propracovanější..(22.4.2012)
joehot
Bez skrupulí přiznané béčko, které na příběh dvou sympaťáků z konce divokého západu beze studu naroubuje první světovou válku. V první řadě jde o zábavu, což se pomocí absurdních scén i postav často daří. Jednohubka, která aspiruje na zařazení mezi guilty pleasure ligu...(6.2.2012)
kinderman
Začíná to jako western o bankovních lupičích, pokračuje jako drama o letcích v 1.světové válce a končí sekvencí, která vypadá jako z filmu o útoku zlých mimozemšťanů (nebo jako dobývání Hvězdy smrti). Co to je? Naprostá bizarnost, nad kterou nezbývá než kroutit hlavou.(22.11.2009)
MadBigMax
Hrozně nudná a nedomrlá kovbojka spíchnutá horkou jehlou amatéra.(26.10.2010)
Saccard
Film mě zaujal od začátku, během eskapád ústřední dvojice sympatických banditů a jejich špatně odhadovaným náložím dynamitu, ale teprve při přesunu děje do Evropy jsem zřetelně pochopil, v jakém duchu se film ponese. Celý snímek je pojatý s velkou nadsázkou, v níž se není místo pro zcela zbytečné věci jako logika nebo historická věrnost, díky čemuž funguje jako výborná, odpočinková dobrodružná komedie. Stylizovaná kombinace vzducholodi a pevnosti pod německou vlajkou, nebo letadla stavěná geniálním mechanikem ze všeho, co zrovna leží kolem, pak vhodně dokreslují příjemnou atmosféru, v níž se snímek odvíjí. Použité triky sice nic moc, ale v podobném žánru na jejich celkové úrovni nijak zvlášť nezáleží. Rozhodně jsem se dobře pobavil, i když po opětovném zhlédnutí nijak výrazně netoužím. Jako překlenutí nějaké nezáživné denní či noční doby vcelku dobrá volba, která na diváka neklade přehnané, nebo lépe řečeno vůbec žádné, nároky.(17.1.2010)
Piggsy
Takto nudný a zdlouhavý film jsem neviděl už hodně dlouho a vydržet až do konce bylo veliké utrpení. Ze začátku to vypadá na celkem slušný western, ale od chvíle, kdy se na scéně objeví letadla (jestli se tomu dá tak říct), se film změní na neskutečnou hovadinu. Asi to měla být komedie, ale jediné, čemu jsem se zasmál, byly letouny, které vypadají jako okřídlené rakve. A o vzducholodi radši ani nemluvím.. Snaha tu byla, ale režisér očividně přecenil své schopnosti. Dávám jednu hvězdu, která je prolezlá červama a nasáklá odpadem. A už nikdy to nechci znovu vidět!(8.5.2007)
xaver
Béčkový, podprůměrný film, kdy divák kupuje na DVD zajíce v pytli, pokud se spoléhá na stručný obsah uvedený na obalu.(13.4.2012)
R1CH1E
Kdyby měl tenhle film nálepku komedie, dal bych klidně plný počet hvězd. Jenže on se snaží tvářit jako akční film, což je kámen úrazu, protože při sledování rádoby akčních scén jsem se musel smát. Závěr to úplně dokonale dovršil. Létající automobil, kerý se tvářil jako válečné letadlo? Ne, to už je vážně moc. Ještě by tam mohli přiletět třeba Goauldi z Hvězdné Brány a bylo by to dokonalé. Jednu hvězdu dávám za ústřední dvojici, která mne bavila po celou dobu a to jsem ještě velmi váhal .(31.1.2010)