Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Yellowbeard

Komedie
Velká Británie, 1983, 96 min

Režie: Mel Damski
Hrají: Graham Chapman, Peter Boyle, Cheech Marin, Tommy Chong, Peter Cook, Marty Feldman, Martin Hewitt, Eric Idle, Madeline Kahn, James Mason, John Cleese, Kenneth Mars, Stacy Nelkin, Ferdy Mayne, Peter Bull, Bernard Fox, Ronald Lacey, Monte Landis, David Bowie, Nigel Planer, Susannah York

komentáře
 zajímavosti
galerie
 ve filmotéce
v bazaru

Obsah:

Tato povedená, pestrá parodie na filmy o pirátech se pyšní všemi znaky klasické frašky a rovněž hvězdným mezinárodním obsazením, které kombinuje především americké a britské komiky. Autorsky se na ní podílel veterán ze skupiny Monty Python Graham Chapman spolu s anglickým komikem Peterem Cookem, kteří si v ní zároveň střihli parádní role. Skeče se točí okolo příběhu ze 17. století o děsivém pirátovi Žlutovousovi a jeho výpravě za bájným pokladem - mapu k jeho nalezení má vytetovanou na hlavě jeho zženštilý syn, kterého ovšem lodě a pirátské výpravy ani trochu nezajímají. Jde o poslední film Martyho Feldmana, komika s pověstně ... (zobrazit celý text)

Komentáře uživatelů k filmu
profil / všechny komentáře uživatele genetique ***

Čakal som väčšiu úbohosť, len hluché priživenie sa a drzé zvezenie sa na mothypythonovskom kolotoči, ale aj béčkový pythonovský výplod znamená slušnú porciu zábavy, neúnosne veľa klišé, ale znova aj veľa zábavy. 60%.

profil / všechny komentáře uživatele Javert ****

Ve Žlutovousovi je vidět velká inspirace Pythonovskými kousky - vždyť Chapman také napsal scénář - ale kvality jejich filmů nebo Cirkusu nedosahuje. Přesto se však i na dnešní poměry jedná o velice solidní zábavu, ať již vemu v potaz famózního Chapmana v titulní roli nebo vedlejší role dalších Pythonovců - Erica Idlea coby pirátova pronásledovatele nebo Johna Cleese v roli slepce s téměř netopýřím sluchem.:)

profil / všechny komentáře uživatele dopitak ***

Ptákovina, u které se ovšem snadno i často zasmějete. Nejlepší byla scéna, jak v Portsmouthu kopli tu malou holčičku s prominutím do prdele, až zajela kamsi do sklepa :o)

profil / všechny komentáře uživatele Braddy ****

Zdařilá pirátská komedie, s účastí některých členů bývalé skupiny Monty Python. John Cleese jako slepý Harvey,nebo Graham Chapman v hlavní roli kapitána Žlutovousa. I skvělý Marty Feldman se svýma šílenýma očima:-)

profil / všechny komentáře uživatele MJMilan ****

Čekal jsem něco z humoru Monty Pythons, ale dostal jsem jen půlku. ta druhá půlka totiž neobvykle pro Monty Pythons tvořila smysluplný děj a tak střípky jejich humoru se objevovali jen místy a možná ty bylo i dobře. Myslím si že dost podceněné je označení "béčko".

profil / všechny komentáře uživatele glamgirl ***

Miestami vtipný príbeh s pomerne priemerným scenárom, ale s celkovo dobrými hercami a podarenou výpravou, vhodný skôr pre fanúšikov MPFC. A hoci sa vo filme z recesie objavil aj David Bowie, Yellowbeard bol pre mňa skôr povinnou jazdou. V rámci možností pobavil, ale raz stačilo.

profil / všechny komentáře uživatele radek512 ****

Trochu jsem se bál, že to bude jen nějaká splácanina s herci Monty Pythonů, ale naštěstí se obavy nenaplnily. Graham Chapman si skvěle poradil s perfektně napsanou rolí piráta Žlutovouse,přítomnost Erica Idle a Johna Cleese také potěší. Sice to není stoprocentní dílko Pythonů, ale často jde jejich humor cítit, takže jsem se celkem dobře pobavil u téhle zdařilé pirátské komedie.

Hodnocení uživatelů:
lebowski ***