Reklama

Reklama

Nyad

Trailer

VOD (1)

V šedesáti letech uplavat víc než 160 kilometrů z Kuby na Floridu bez jakékoli ochrany před žraloky? Diana Nyad má prostě celoživotní sen a teď si ho chce splnit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tradiční motivační film, že když něco chceš, zabejčíš se, tak to dokážeš. Tady byla síla především v tom, že ta zabejčená osoba je již dáma v určitém věku a poselství je teda jasný, věk nehraje roli, tu hraje vůle a vytrvalost. Neřkám, že na konci jsem frajerce nepřál a nebyl nadšen že madam přeplavala z bodu A do bodu B, ale na druhou stranu mě to nějak zásadně nestrhlo vůbec k ničemu. Film je natočen kvalitně, herecký výkony, no pokud Anette není ve vodě, tak docela fajn, film herecky táhne stále charismatická Jodie Foster. O Oscarech bych tady nemluvil, na druhou stranu, když někdo může nominovat Sílu psa, tak hloubš už s nominacema klesnout beztak nemůže, takže je to pasé. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(4/2024) / Remeslo parádne, celý film je taký prirodzený a ľudský, dobre sa na to pozerá, cez hercov po dosť verné technické spracovanie (občas sa vo filme objavuje autentický materiál). Silné momenty, hlavne k záveru tomu nechýbajú, ale emócie v podstate vyprchali pár minút po filme. Podľa mňa je to tým príbehom, aj keď neskutočný a obdivuhodný na jednu stranu, v podstate ničím ušľachtilý a vlastne celkom sebecký na druhú. Je to ale natočené fakt zručne a na to, že príbeh je dosť repetitívny, bavil som sa. Jodie podľa mňa ešte o kus lepšia ako Bening. Netflix ale slušný zárez, v rámci Oscarov možno vedľajšia pre Foster? (7/10) ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Strhující příběh a mnohem víc dobrodružnější, než jsem očekávala, místy to bylo na okousání nehtů.. Obrovské odhodlání a nesmírná houževnatost má můj obdiv a ač mám vodu ráda i ráda plavu, tam by mě nikdo nedostal.. Annette Beningová to zvládla bravurně, Jodie Fosterová mi byla v roli nejlepší kamarádky sympatická a příjemné překvapení mi způsobil Rhys Ifans, moc pěkná role.. Celkově filmová spokojenost, stálo to za to vidět.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ prežívate napríklad menšiu či väčšiu životnú krízu, alebo strácate chuť do práce či priamo do života, tak si stačí iba pozrieť film Nyad a nakopne vás takým spôsobom, že ak ešte niekedy budete pochybovať o vlastných silách, tak sa ihneď začnete hanbiť a vrátite sa do práce. O tejto silnej žene ani o filme som si vopred nič nezisťoval, takže som bol pomerne prekvapený istým zvratom pred polovicou, aby som si rýchlo zvykol na to, že tento závod je na omnoho dlhšie lakte, ako sa vopred zdá. Anette si bezpochyby zaplávala toľko, čo nikdy predtým a celkom jej túto skúsenosť závidím. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Plavecký výkon Diany Nyad je bezesporu obdivuhodný. Její houževnatost a odhodlanost zřejmě nezná mezí. Tohle však není pouze sportovní životopisný film. Tvůrcům se totiž podařilo natočit nádherně optimistickou poctu nezlomnosti lidského ducha a nezdolné vůli jít si za svým snem. Na konci jsem skoro uvěřila tomu, že Annette Bening coby titulní hrdinka právě uplavala neskutečných 177 kilometrů, což svědčí nejen o vynikající práci maskérů, ale hlavně o jejím úžasném hereckém umění. Také bych chtěla pochválit soundtrack, který srší pozitivní energií. (85%) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Počas produkcie v Dominikánskej republike skutočná Diana Nyad a Bonnie Stoll navštívili natáčanie. Diana potom plávala s Annette Bening, pričom mnohí zo 400-člennej posádky ich povzbudzovali. Diana na to povedala: "To je moment, na ktorý nikdy nezabudnem." (Arsenal83)
  • Toto preplávanie z Kuby na Floridu nebol nikdy formálne ratifikované pre nedostatok nezávislých pozorovateľov a neúplné záznamy. Guinessova kniha rekordov teda zrušila tento úspech, na čo Nyad reagovala slovami: "Možno som mala v sebe príliš veľa arogancie, ako napríklad: 'Nepotrebujem to nikomu dokazovať.' Je to moja chyba."  (Arsenal83)
  • Skorší scenár Roberta Speclanda bol v roku 2015 uvedený na čiernej listine najlepších nevyrobených scenárov roka. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama