Námět napsali Bruce Lee spolu se svým žákem a přítelem Jamesem Coburnem ( ano, tím Jamesem Coburnem ). Inspirace pro QT v Kill Bill 2. David Carradine hraje slepce ovládajícího bojová umění. Jedinou věc, kterou s sebou nosí, je velká dřevěná flétna, která mu slouží stejně dobře ke hraní jako k boji ( přičemž při máchání s ní také "hraje" - výborný nápad ). A i jeho bílá róba je podobná té, kteru nosí ve vystřižené scéně v KB2. -- Pohádková fantasy tak trochu ve stylu Barbara Conana, kde ale nejde o akci, ale o východní filozofi sebepoznání. Pěkné exteriéry, charizmatický Carradine trousící moudra ( není to hlavní role, ale kdykoliv je na scéně, strhává na sebe všechnu pozornost ) a vynikajicí hudba Bruce Smeatona, jehož specialitou jsou zřejmě poetické melodie a flétny ( viz Piknik na Hanging Rock ) a občas jsem měl pocit, že se si něco přivlastnil nejen QT, ale i Basil Poledouris. Bohužel když už dojde na akci, jde spíš o protahované "paci paci pacičky." Nemluvě o nepříliš charizmatické hlavní postavě. Ale když v závěru začne Carradine začne cvičit svojí sestavu podbarvenou melodií flétny ( skladbu musím sehnat ), jde o povznášející zážitek a 4* nejsou daleko. 70%(1.11.2006)