Reklama

Reklama

Kašpárek zabiják

  • Velká Británie Funny Man (více)

Když tajemná angličan Callum Chance (Christopher Lee) ztratí svůj domov v karetní hře, "šťastný výherce", producent Max Taylor si neuvědomuje, že hra teprve začala a konec je v nedohlednu. Z vily v atraktivní čtvrti se stává svatyně Boha Zkázy, Divoké karty, Žolíka a Šaška, jehož "mise" dává Maxovi a jeho rodině lekci: "Dámy a pánové, vítejte v pekle. Noční klub Hell s 10.000-letou tradicí vás srdečně zve do světa dunících kytar a Heavy Metalu...". Jen Maxův nešťastný bratr Johny a nadpřirozené a úžasné Psychedelické komando může "zachránit" den. Zastavit všechny tyto absurdnosti může jen ten, kdo vstoupí. Chopte se této noční můry a polibte boty nemravného osudu. Na scénu přichází nový anti-hrdina devadesátých let - Funny Man. (COBRA FILM)

(více)

Recenze (46)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Kde se tvůrci nechali inspirovat je zcela evidentní. A inspirovali se více než-li zdatně. Funny man je prostě taková variance na Noční Můry z Elm Street. Začátek je zbytečně zdlouhavý, ale od druhé půlky tomu nechybí nápady a spád. Ne všechny momenty jsou úplně zdařilé, originální a dotažené, ale celkově se kanadské žertíky tohoto cynického čtveráka rozhodně dají. Muhehe! ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Velkou důvěru jsem k tomu neměl, klauny totiž nemusím. Ale tohle naštěstí je dobře namíchaný s komedií, tak že je to koukatelný. Skupina stopařů se zastaví někde v baráku a kašpárek má o zábavu postaráno. Mínus bych na tom viděl onu roztřesenost děje, kdy je to docela dost zmatený a nevyznáte se kde kdo zrovna je, ale na druhou stranu to nevadí, stejně jeden po druhém zábavně umírá. Příjemná hororová komedie. ()

Reklama

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Když se mě někdo zeptá, jaké pocity jsem měl při sledování Funny Mana, nebudu schopen mu odpovědět. Něco podobného se jen tak nevidí. Nějaká hlavní dějová linie? No tak snad nejvíc se blíží slasheru, ale vše je podáno takovým způsobem, že by i Freddy Krueger bledl závistí. Máme tu malého ošklivého kašpárka, který nás přišel bavit a k tomu skvěle poslouží skupinka lidí (kteří se ocitli tak jako vždy ve špatný čas na špatném místě). Člověk se prostě musí pousmát když vidí s jakou radostí a zápalem náš malinký bavič likviduje jednoho chudáka za druhým a ještě u toho stíhá vyblít nějakou tu ftipnou poznámečku. Nevím který Mord byl nejoriginálnější, ale to je v podstatě jedno. Důležité je, že se jedná o originalitku, která je určena těm, jež už nebaví pořád to samé a chtějí zažít něco JINÉHO. It was really very funny. PS:THX to Mordenroth ;) ()

topi 

všechny recenze uživatele

Ujetá šílenost nebo šílená ujetost?? Tvůrci filmu zřejmě nešetřili zeleným tabáčkem, či houbičkami nebo LSD. Na Kašpárka zabijáka nedám dopustit. Už kdysi mě neskutečně bavil a bavit nepřestává. Jeho humor, vtípky a hlášky - to je prostě anglickej humor Monty Pythonovského střihu. Jeho mordy komentované hláškami jsou milé a rozverné. Kašpárek je zkrátka sympaťák! Dokonce mě připomíná mého dědu z otcovy strany, proto i ty sympatie k němu a musím pálit na plnej tachec! Kašpárku (dědo), chci ještě více! " Koho hledáš? Ženu? Ksicht jak prase? Řekl bys, že je to kurva? To je moje žena! V noci pláču do polštáře. Děti naříkají! Chápeš už tu pointu? " Hahahaha, prostě KULT!!! ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Jedna z najoriginálnejších (a aj najlepších) hororových komédií! Ten, kto toto vymyslel, si zaslúži nemalé uznanie a chválu. Film som často pozeral ešte na VTV (to bol jeden z mála filmov, ktoré sa tam dali pozerať) a v rámci žánru (hororová komédia) predstavuje skutočne skvost. Trochu zvláštny preklad názvu, ale hlavne, že vystihuje podstatu. Z hercov sa mi najviac páčil samozrejme skvelý Tim James v roli gašparka, no aj Christopher Lee tradične poteší, i keď dostal len malý, no podstatný priestor. V tejto snímke ide v prvom rade o dokonalú zábavu a hororová atmosféra je doslova prehustená čiernym humorom. Garantujem vám, že na určité momenty nikdy nezabudnete... Funny Man považujem za kultové dielo a patrí k mojim najobľúbenejším filmom. Suma sumárum: absurdný nápad + absurdné dialógy (hlášky) = skvelý zážitok! Len pre zaujímavosť, BBC Radio 1 sa k snímku vyjadrilo nasledovne: "HAMMER HORROR MEETS ´MONTY PYTHON´ IN THE MOST ORIGINAL BRITISH MOVIE OF THE DECADE!" ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Christopher Lee natočil svou roli za jediný den. (hladass)

Reklama

Reklama