Reklama

Reklama

Dramatický příběh o překonání lidského zla, o přátelství a zrodu lásky
Erikovi je 18 let a jeho životem se táhne linie násilí a konfliktů. Po vyhození ze školy, je poslán na internátní školu Stjärnsberg. Ta má být poslední šancí jak jej odtrhnout od starého života a vrátit zpět ke studiu. Na internátě se ale dá zlu těžko uniknout - panuje zde systematický teror páchaný na mladších studentech. Dokáže Erik zlu čelit, aniž by porušil pravidla a riskoval tak své vyloučení a celou budoucnost? Zlo mezi námi je dramatický příběh o mezilidském násilí, ale také o opravdovém přátelství a zrodu lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (753)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Morálka. Hrdost. Statečnost. Ideály o kterých se snadno mluví, ale těžce naplňují. Je tu však jeden Rebel s příčinou, co čeká. Čeká, protože trpělivost přináší kromě růží s ostrými trny i volný ring a smysluplnou budoucnost.. Padesátá léta tomuto dramatu o relativitě zla náramně sekla, Håfström je Great Pretender.. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

To čo postráda Ondskan na košatosti príbehu či hĺbke myšlienky, doháňa formálne bezchybnou, intenzívnou, údernou a skvelo gradovanou réžiou. Samotné téma šikany je velice vďačné a divákovi (mne) stačí malá krivda, aby som od príbehu vyžadoval adekvátnu nápravu. A za to akým spôsobom si ma film získal, udržal a vo finále uspokojil si zaslúži absolutórium. Bezchybné a radím hneď vedľa Once Upon a Time in High School. 100% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Severania majú asi chladnokrvnosť naozaj vrytú niekde v hĺbke, pretože tie najmrazivejšie tŕnisté drámy s násilím a krutosťou tu majú naozaj hlboký základ. Šikana a nespravodlivosť na školách a v kolektíve zapichne dýku každému, kto sa už s touto témou vo filme (možno i v realite) stretol ako nekompromisná realistickosť v tom najčistejšom tvare, rovno do srdca a nechá ju tam a otáča s ňou až do úplného konca. Nie každému sa to bude páčiť, ale to je prvotným cieľom filmu. Zobraziť krutosť bez akýchkoľvek prikrášlení a akéhokoľvek maznania. A že sa vám pár scén naozaj zakliesni do pamäti vám ručím a nezbavíte sa ich ani keby ste chceli. 100%. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Výborný snímek, tématikou podobný zde už zmíněnému estonskému Klass, avšak ne s tolik dramatickým závěrem. Moc se mi líbilo herectví hlavního představitele, prostřednictvím kterého jsem dost dobře dokázal pocítit všudypřítomný hněv, vztek, vzdor a bezmocnost, které jeho postavou zmítaly. Co se týče "zvěrstev", tak jich tu nebylo tolik, kolik jsem čekal, některá ale stála opravdu zato (třeba "kyblík" byl fakt chuťovka). Akorát...přestalo mi to připadat tolik důvěryhodné od scény s větví, přes následné osvícení švédským právem až po moment, který měl být vyhrocením hádky u jídla. Každopádně spokojenost, víc takových filmů. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No tak musím přiznat, že jsem čekal něco trochu emočně silnějšího. Podobně zaměřený film Klass mě zaujal mnohem víc, což je dáno tím, že situace na českých gymnáziích se podobá spíše jemu, než chlapecké internátní škole z Ondskan, tudíž se mi lépe vciťovalo (a popravdě - nevěřím, že se něco takového v civilizované Evropě tímhle způsobem děje). Samozřejmě i tento film nějaké emoce vyvolat dokázal, ale vůči Klass mám požitek stěží poloviční. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • Linda Zilliacus, představitelka Marji, mluví ve filmu finsky s finským přízvukem. Ve skutečnosti však mluví finsko-švédským přízvukem, což je rodný jazyk všech Švédů narozených ve Finsku. (Spike17)
  • V čase 09:06 je v odrazu bočního okénka auta vidět kamera. (imagoo)
  • Ve scéně, kdy jede Erik (Andreas Wilson) vlakem, můžeme spatřit holčičku s panenkou, kterou si zahrála režisérova dcerka Emma Håfström. (Tygrys)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama