Reklama

Reklama

Beckham

(seriál)
  • Velká Británie Beckham
Trailer
Velká Británie / USA, 2023, 4 h 45 min (Minutáž: 66–77 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o raketovém vzestupu Davida Beckhama, kluka z chudých poměrů, co to dotáhl až mezi světovou fotbalovou elitu. Uvidíte i zatím nezveřejněné záběry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Olík 

všechny recenze uživatele

Víte jak to s podobnými sportovními medailonky bývá……něco se vynechá, něco se zveličí, něco se přibarví. Ale když celý váš život připomíná těmi nejlepšími manažery vedenou obchodní značku, tak jak asi může vypadat jeho následné zfilmování. Ale já toho kluka spicegirlsového měl (vlastně pořád mám) rád, dokonce jsem měl dres z tržnice s jeho jmenovkou a i pár jeho vlasových kreací jsem v dávných dobách zkopírovat. A tak jsem Beckhama o Beckhamovi zhltl prakticky na jeden zátah a ještě mi zbylo pozornosti pro Victorii. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vizitka fotbalového přelomu století, který pro moji generaci zůstane tou nejatraktivnější dobou, jakou kulatý nesmysl zažil. Člověk, který z ní vyčníval po marketingové, stylové a fanoušky posedlé stránce nejvíce, má svoje jméno v názvu. Většinu času hrál za týmy, kterým jsem nepřál, ale navzdory tomu jsem plně obdivoval a obdivuji jeho třídu. Jenže série je zároveň vizitkou i stinné stránky slávy, neúnavných novinářů, drtivého tlaku hladové veřejnosti nebo faktu, že angličtí fanatici jsou občas nechutní a téměř šílení směrem, který se sportem nebo nadšením nemá společného vůbec nic. Nedivím se tomu Davidovu (zhoršujícímu se?) OCD, kdy na stárnoucí kolena konečně může mít něco zcela ve svých rukách, dokonale si to užívá a nemíní se toho vzdát - a je jedno, že jde o vlastní věšák, gril, pozemek nebo Inter Miami. Uvítal bych klidně dvojnásobný počet epizod, těch výstavních gólů, výsledků, tabulkových dramat nebo nedopovězených myšlenkových rébusů by se určitě našlo mnoho. Pátá hvězda usazena až překvapivě pevně za (na sportovní dokument) nebývalé množství paralel, ať už s Charltonem, Maradonou, Messim nebo Beckhamovými potomky. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nikdy sem nebyl úplně Davidův fanoušek, ale při sledování téhle dokumentární minisérie mě přepadla slušná dávka nostalgie. Vidět nejen Beckhama, ale spoustu jeho bývalých spoluhráčů na kterých člověk vyrůstal bylo extrémně fajn. Sám Beckham tu pak působí jako velký sympaťák a je asi úplně jedno jestli takový je doopravdy, nebo je to jen dobře vysoustružené PR. Dokonce i paní Beckhamová je tu překvapivě příjemná a nepůsobí jako kdyby právě spolkla pravítko. Povinnost pro všechny milovníky fotbalu, Beckhama, a sportovních dokumentů...80% ()

PichyjePan 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle nějak si představuji výborný dokument ze světa fotbalu, ve kterém se podíváme pod pokličku na život a hráčskou kariéru Davida Beckhama, který alespoň pro mě není takový, jaký jsem si ho představoval. Velmi se mi líbí právě zvolený kontrast mezi životními okamžiky z hráčské kariéry, které ovlivňují život hlavního protagonisty, a naopak. První polovina zabývající se hraním na ostrovech má mnohem větší sílu než slabší a příliš nekonzistentní druhá polovina od jeho přesunu do Španělska. Zejména epizoda o nešťastném mistrovství světa a následné šikaně ze strany vlastních fanoušků je velmi emotivní (bohužel se to děje často, a ano, myslím tím především tebe, Anglie). I přesto, že dokument není celé čtyři epizody konzistentní, mu není moc co vytknout, a kéž by všechny dokumenty nejen z fotbalového světa dosahovali takové kvality. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem byl, nebojím se to napsat, jedním z největších fanoušků Davida Beckhama v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Dětskej pokoj polepenej plakátama (samozřejmě z Hattricku, resp. ProFootballu, né z Bravíčka, you twats :), měl jsem snad všechny knížky, co tu o něm vyšly, dres ManUnited se sedmičkou, dokonce i takové číčovinky jako hra na prvního PlayStationa, David Beckham Soccer (Kdo napsal místní, btw mizernou, biografii Beckse, aha?). Ano, jel jsem v tom fakt ve velkým. Tudíž jsem se na dokumentární seriál těšil, i když teda hlavně z nostalgie. Výsledek? Netflix dokumenty prostě neumí. Nebo umí, ale pobaví jen diváky v USA. Dokument je mírně dementní, různé situace zbytečně nafukuje (Kdo si ještě dneska vzpomene na červenou kartu na MS '98?), je takový povšechní a ne moc dobrý. Ale jako stroj času do doby, kdy jsem si na hlavě vyholil pruh vlasů nebo vyčesal a odbarvil číro, přesně podle mustru DB7, to zafungovalo docela obstojně. A Becks je sympaťák, ta čtvrtá hvězda spešl pro něj. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Britský list Sunday Times provedl fact-checking dokumentu a našel několik případů zjevného upravení skutečných událostí. (Olík)

Reklama

Reklama