Reklama

Reklama

Vánoční komedie s Eddiem Murphym v hlavní roli o muži, který si dá za úkol vyhrát každoroční soutěž ve vánočním zdobení domů. Nechtěně ale uzavře dohodu s prohnanou elfkou, která pak přivede k životu pohádku Dvanáct vánočních dnů. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (23)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vánoční snímky, které v posledních několika letech tak nějak z povinnosti vznikají mě zrovna dvakrát nebaví. Vyjímkou byla loňská Šílená noc s parádním Santou. Vánoční ulička se nestane klasikou ani za tisíc let. Jistou originalitu tomu nemůžu upřít, ale Eddie už je fakt docela starej a své nejlepší komediální časy má dávno za sebou. Nehledě na to, že tady není vtipného vůbec nic. 30% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Ano, je to kýčovité, americké a Santa je černý, dobře oblečený štramák bez trapného pupku. No a?! Také je to vtipné, milé, herci jsou sympatičtí, triky skvělé a hudba hodící se. Hlášky byly, vyloženě trapné scény ne a ten lehce sebe ironizující podtón také fajn. Za mne příjemná vánoční podívaná, kterou lehce nadhodnocuji, kvůli zdejším hnidopichům a dávám 70%. ()

Reklama

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy kde se drtivá většina lidí chová jak mentálně zaostalí psychopati a kdo je jinej, musí být za kazišuka. Demence USáků co se týká vánoc, je patrná ve většině filmů o vánocích a tohle není vyjímka. Předpokládám že pokud bych bydlel v USA už bych byl mrtvý, protože jako rodina vánoce neprožíváme už několik let a stromek jsem ozdobený viděl někdy okolo roku 2010. A navíc nesnáším tu atmosféru, kdy se každej přetvařuje jak je z toho všeho nadšený. Eddie už na to hodně dlouho nemá a je smutné vidět jak moc klesá takovým výkonem. Kdysy jsem se snad párkrát dokázal pousmátpolicajtům ale ty časy už jsou dávno pryč. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy ještě občas umí ve vážnější poloze vystrčit růžky (Jmenuju se Dolemite, Pan Church), ale jako topový komik, tak tyhle časy už jsou zaváty tunami sněhu. Vánoční ulička není ani vstupenka zpět mezi hollywoodskou elitu, ani vhodný navnazovač vánoční atmosféry a vlastně nakonec ani dobrý film. Zápletka ještě dejme tomu, ale zbytek strašně nesympatický. Navíc samozřejmě podle současného tlačeného trendu „I Karel IV musí být Afroameričan“. A tak jediné kvůli čemu  po Vánoční uličce štěkne alespoň jeden pes z deseti je právě jméno Eddie Murphy, který je na rozdíl od těch všech Norbitů a zamilovaných profesorů zde docela snesitelný. Jinak je mi líto. ()

tkey odpad!

všechny recenze uživatele

Blackwashing level tisíc. Kdyby to bylo víc černý, tak mi to ukradne kolo. Jediný role co zde dostane běloch je idiot, zloduch a nebo gay (a to je mám z logiky věci rád) s jedinou výjimkou Róna Swansona, který by jim na to jinak nekejvl. Půl hvězdu za originální nápad a za Rona, víc si to nezaslouží a snad to brzy zmizí v propadlišti dějin... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Hračkárskym koledníkom prepožičali hlas členovia vokálnej acapella skupiny Pentatonix. (m.a.t.o.)
  • Každý z členov rodiny Carverovcov má meno súvisiace s Vianocami: otec Chris (skratka od Christopher; meno pochádza z gréčtiny a vo voľnom preklade znamená „nosiť Krista v srdci“), matka Carol (carol - koleda), syn Nick (skratka od Nicholas - Mikuláš), najstaršia dcéra Joy (joy - radosť) a najmladšia dcéra Holly (holy - svätá/ý). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama