Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši

  • USA Grumpy Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Donalda Petrieho (Mystic Pizza) je především hereckým koncertem dvou osobností – Waltera Matthaua a Jacka Lemmona. Herečtí bardi tu představují dva letité rivaly a zároveň sousedy Johna a Maxe. Oba si už vlastně ani nepamatují, čím začalo jejich „dědkovsky paličaté“ škodolibé nepřátelství, které se sestává z drobných lumpáren a zlomyslností. Karty jsou už léta rozdány a nic by se nezměnilo, kdyby se do sousedství nepřestěhovala extravagantní a stále velmi atraktivní dáma jménem Ariel. Její volnomyšlenkářské chování okouzlí oba postarší pány tak, že v nich navíc vzplane žárlivá mužská rivalita. Svérázná a temperamentní Ariel si ovšem do ničeho nenechá mluvit a vybere si podle svého. Úsměvná komedie někdy s nadhledem a někdy vážněji ukazuje, jak chutná „podzim života“. V druhém plánu sledujeme i milostné vztahy Johnovy dcery Melanie (Daryl Hannahová), která právě opustila manžela a nyní až příliš sympatií věnuje Maxovu synovi Jacobovi. Že by mladí konečně usmířili znepřátelené staříky? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

borec999 

všechny recenze uživatele

"Slyšel jsi o Eddiem Hicksovi? -Co? -Zemřel ve spánku". -To je ale šťastnej parchant. Veľmi fajn oddychovka, v závere aj s jemným nádychom Vianočného filmu. Ťaží hlavne z chémie a výborných výkonov hereckého dua ústredných starcov (Lemmon a Matthau), ktorí sa doberajú,urážajú a robia si naschvály ako malí chlapci a toto ich (ne)priateľstvo sa len prehĺbi keď sa do ich okolia nasťahuje atraktívna susedka, o ktorú majú obaja záujem. Zasnežené prostredie Minnesotty malo svoje čaro, vtipy fungovali, dramatickejšia linka taktiež a i záver sa podaril. Slabšie 4*a 70%. PS: Burgess Meredith (známy hlavne ako tréner Rockyho Balbou) bol ako 94 ročný otecko Jacka Lemmona nenapodobiteľný a sypal hlášky jedna radosť. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Slyšel jsi o Eddiem Hicksovi?“ - „Podchlazení je mrcha. Mrtvice je rychlejší.“ - „Mrtvice nestojí za nic. Člověk může skončit jako ležák. Já bych bral infarkt.“ - „Víš, co říkal Jacob? Starý Billy Hinshel se prý zabil v autě. Narazil do náklaďáku. Jeho auto přeletělo most do řeky Mississippi.“ - „Ten má ale štěstí!“ - „To jo.“ Co se asi tak může stát, když vitální, svérázná a okouzlující dáma vtrhne jako uragán do jinak poklidného, rutinního života 2 znesvářených kmetů? Myslím si, že herectví ústředního páru v tomto filmu jsem schopný plně docenit až teď, když už mám jisté zkušenosti s jejich dřívějšími společnými snímky. Oba jsou tu perfektní! A Ann-Margret zas typově přesná. A i když má film i své smutnější, dojemnější momenty, jde hlavně o hřejivou, pohodovou a často i velmi vtipnou záležitost, která funguje nejen o Vánocích. Humor je sice tu a tam i slabší, jednodušší (třeba 94letý prasácký otec je mnohdy na hraně…a na konci snímku i za ní), přesto jde o povedenou komedii za silné 4*. „Děti. Žít se s nima nedá a zastřelit je člověk taky nemůže!“ ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mark Steven Johnson .. Válka kamarádů na stará kolena! A o co? Nejprve jen tak, ze staré, mnohaleté sousedské rivality, později kvůli nově přistěhované postarší, přesto stále půvabné ženě.. Výborné obsazení brilantně korunují Walter Matthau & Jack Lemmon. ___ Tedy, úplně žasnu, že scénář vytvořila ta samá osoba, která později pohřbila Ghost Rider.. 90%. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Kdo se chce dobře bavit, musí se podivat na tuto komedii. Jednak zaručuje zábavu duo vynikajících herců Jacka Lemmona a Waltera Matthaua a uslyší kupu výborných dialogů, které, jak tvrdím já, dělají tu neopakovatelnou srandu ve filmové komedii. Ti dva tu měli ještě hodně dlouho zůstat. Opravdu je každý nahraditelný ??? ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Ja viem,že je to naivné a v podstate aj klišovité podanie susedských vzťahov dvoch starých ale stále čiperných pánov.....ale tá úžasná chémia aká vládne medzi predstaviteľmi hlavných úloh je nefalšovaná a originálne čarovná. Viem,že sa obaja herci poznali celý život a boli priatelia ale to je výhoda ktorú tak dobre zúročili v budovaní tejto vždy roztomilej komédie kde obaja bardi predvádzajú svoje nesporné herecké nadanie....videl som to mnohokrát a vždy ma to úprimne rozosmeje....zahreje...nie je to účelové vulgárne...nie je to umelo niekam tlačené..je to film so srdcom....dúfam,že ste obaja spolu v nebi a stále sa tak rozkošne " nemáte radi " :) Hodnotil som oba diely súčasne. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Walter Matthau utrpěl díky mrazivým podmínkám v Minesotě zápal plic. (HellFire)

Reklama

Reklama