Reklama

Reklama

Outsiderovi Dizzy Harrisonovi se pořád všichni posmívají a dobírají si ho. Poslední rok na škole není pro něj nic jiného než jen palčivé utrpení. Proto se Dizzy rozhodne změnit svůj osud. Záměrně se nechá vyhodit ze školy a nastoupí na jinou s novou vizáží, novou minulostí a absolutně novým postavením. Dřívější moula se promění v hlavního oblíbence mezi spolužáky a najednou si užívá všeho - nebývalého zájmu dívek i popularity! Pak je ale jeho minulost odhalena a Dizzy musí ukázat celému světu, jaký doopravdy je a co v něm vězí! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Myšlienka super, no ten absurdný a prehnaný štýl to napokon celé spláchlo do obyčajného priemeru. A to je vlastne problém väčšiny teenage komédií, ktoré mávajú dobrý základ ale idiotský štýl spracovania. Pekne tu však bolo vykreslené to, že popularita sa získava naozaj náročne - no najmä na to, aby ju človek získal potrebuje byť plne excentrický a výstredný macher. Inak po nikom poriadne ani pes neštekne. Neviem prečo to tak je, ale taká je proste aj realita. Podobne ako to bolo vykreslené aj v tomto filme, hoci takým príliš extrémnym spôsobom. Inak, nedá mi nespomenúť 22-ročná Zooey Deschanel, naozaj sympatická žena už vo svojich filmových začiatkoch. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

O šikaně zvesela. 1)  Šikanován jako Dizzy jsem sice na škole nebyl, ale do kolektivu jsem úplně nezapadal. Občas jsem si představoval, jaké by to bylo, kdyby... A teď to najednou vidím zfilmované. Ztělesnění adolescentních snů a přání. Ten film má 25 let zpoždění. Who's da bitch now?_____ 2)  Vtipy jsou zde rozmanité od výborných až po vyloženě trapné. Právě ty trapné, kterých tu byla nemalá část, mi brání dát vyšší hodnocení._____ 3)  Nicméně čím déle jsem film sledoval, tím více se mi líbil. Příjemná nadsázka neřeší realitu, vždyť jde o sny a toužebná přání. Proto není důležité, jak moc jsou jednotlivé scénky realistické. No nejsou, řekněme si to na rovinu. A mně to ale vůbec nevadí._____ 4)  24letý Donald Joseph Qualls (outsider Dizzy) působí neobyčejně sympaticky a vlastně i sexy navzdory jeho frňáku a rachitické postavě. Tu získal jako důsledek Hodgkinova lymfomu (druh rakoviny), z něhož se sice ve věku 14 - 16 let vyléčil, ale důsledky to přece jen zanechalo. Na stejnou nemoc zemřeli uz nás například Jiří Grossman nebo Karel Gott. The chemo I was on sped up my metabolism. Also, I had it during a time when my bones were growing. They lengthened, but never widened. I have the frame of a very tall 14 year old boy._____  5)  Roli ve filmu přijal bývalý model okamžitě. I did it because I was bullied mercilessly in school. I used to think about killing myself often in my teen years to escape it, that's how bad it got._____ 6)  Před třemi roky se Qualls veřejně vyoutoval a přihlásil ke své homosexualitě._____  7)  25letý Ross Patterson (Conner, hlavní šikanista na nové škole) postupně v dalších létech rozšířil svůj rejstřík o práci scenáristy a producenta._____ 8)  Film skýtá i zajímavá poučení. Například o tom, jak vypadá svádění po americku: Courtney: You wanna' come upstairs with me?... You wanna' make out with me?... Wanna' take my clothes off with your teeth?... Ok, you talked me into it!_____ 9)  Ovšem nejvíce mě pobavil Dizzyho příjezd do nové školy. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Jak se změnit ze studenta, který je prakticky bez přátel a jehož si všímají jen školní borci, kteří ho šikanují a ponižují, ve studenta, kterého všichni obdivují a uctívají? Zajímavý návod by vám mohla poskytnout tato komedie, která občas stojí na dost tenkém ledě (mám na mysli parodii na film Statečné srdce), ale na druhou stranu jsou zde i některé hodně zajímavé myšlenky. A co mě překvapilo je to, že mi zde DJ Qualls ani příliš nevadil, ale je pravda, že jakmile někde má hlavní roli, tak je to vhodný adept na přizabití, jemu spíše asi sluší role vedlejší, každopádně se ale dal s určitým sebezapřením vystát, což je ode mne vůči tomuto herci poklona. Ale ženské role, to už bylo něco jiného, Eliza Dushku je zde jako vždy atraktivní a nádherná herečka, na kterou se krásně dívá. A potěšili i lidi, kteří si zahráli sami sebe, jako Tony Hawk (scéna během zápasu amerického fotbalu, kdy seděl mezi dvěma kamarády, kteří o jeho hlavu nakonec přerazili skateboard byla jednou z těch nejpovedenějších v tomto filmu) nebo David Hasselhoff. Zkrátka tato komedie je nápaditá, je zajímavá, je i vtipná, takže jediné, s čím mám problém, je herec v hlavní roli, kdyby tam byl někdo sympatičtější, tak bych možná i ty čtyři hvězdy dal, takhle je to přesně někde mezi a v tomto případě zaokrouhluji dolů, takže to máme za tři hvězdy. ()

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

„Sex ktorý chceš nedostaneš a ten ktorý dostaneš nechceš“. Realita mnohých outsiderov, ktorí sa nájdu v každej spoločnosti. Dizzy je ten najväčší smoliar z nich. Ale aj on chce zažiť rešpekt, uznanie a lásku a preto si vytvorí svoju druhú identitu za pomoci tých najtvrdších muklov v kraji a skúsi svoje šťastie na inej škole. Komédia ktorá určite pobaví a ak sa Ti nepáči táto moja recenzia ... „ Že ja na teba urobím zlé oko „ !! ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Což o to, sranda to byla, ale pro specifické publikum. Ale co, kdo chce, zasměje se, kdo nechce, ten se nezasměje. Filmy (a komedie taktéž) ze školního prostředí mám rád, objektivně ale musím uznat, že kdybych dal tři hvězdy, musel bych se ostatním mým dvouhvězdičkovým filmům omluvit. Myslím si ale, že i přesto, se dá na film podívat a trochu se odvázat. Pasáž s přípravou na novou osobnost mi připomínala film "Big Stan". Tam to ale bylo minimálně o dvě třídy lepší. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Scéna, kdy vězeňská eskorta přiváží hlavního hrdinu na novou střední školu, je parodií na film Con Air, kdy je podobným způsobem převezen herec Steve Buscemi. (Luigi.K.)
  • Ve scéně se skateboardy se na moment objeví Tony Hawk. (Komprimus)

Reklama

Reklama