Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 2

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (549)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se k tomuhle kultovnímu braku nechvalně proslulého režiséra Eda Wooda dokopal. Ještě pár let nazpět bych asi dal jasnej odpad. Dnes už jsem ale natolik otrlej, že dokážu ocenit i takovou filmovou „zhovadilost" a ještě se u ní dobře pobavit. Navíc ten nápad není vůbec špatnej. Mimozemšťani(vypadají jako lidé) se rozhodnou oživit mrtvé a dát tímto způsobem(nazývají to plán9)lidem za jejich blbost za vyučenou. Jen to provedení je tak otřesný, odláklý a laciný, že se tomu člověk prostě musí smát. U toho se nelze nebavit. Z mnoha důvodů prostě ty slabší 4hvězdy dát musím. ()

zputnik

všechny recenze uživatele

Snímek, který svým zpracováním prostě přesahuje všechny měřítka hodnocení. Po stránce obsahové a formální totální zhůvěřilost; po stránce zábavné však absolutní špička (byť Ed Woodem Jr. s největší pravděpodobností vůbec nezamýšlená). Pokud se tedy chcete kochat tím, jak špatně se dá udělat film, jak prkenně se dají zahrát jednotlivé role, jak stupidní dialogy mohou mezi herci "lítat", jak infantilní scénář může být sepsán a následně filmově zpracován a jak šíleně může být vše namixováno a naservírováno divákovi, pak je PLAN 9 FROM OUTER SPACE tou nejlepší volbou. ()

Reklama

Véča 

všechny recenze uživatele

Plan 9 je film u kterého jsem zůstal celou dobu zůstal jenom zírat.Když skončil, musel sem se začít smát a ujišťovat se , že něco takového,přece nemůže nikdo myslet vážně. Jenže bohužel Ed Wood to tak myslel. Co scéna ve filmu to perla. Od záběrů Bely Lugosiho, už pár let mrtvého, a jeho směšného dvojníka, přes Tora Johnsona, který vypadal, jako já když se vracím k půlnoci z flámu, používání starších dokumentárních záběrů, až po ty nejkomičtější létající talíře, vyrobené z krytů na kola od Cadillacu. Celý hřbitov je dost podivný, hrobky a hroby jsou jak vystříhané z kartonových krabic, větve zbůhdarma zapíchané do země a věčná noc na hřbitově, když všude okolo je den a světlo. Tenhle poklad je opravdu škoda si nechat ujít, je o mnoho "lepší" než Woodův film Bride of the Monster, který byl jenom hrozný a v němž ještě Wood nedosáhl vrcholu svého tvůrčího genia. Těch 5* není za umělecký dojem, ale za to, že už sem se dlouho takhle nepobavil. ()

stilgar1 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je neskutečná hovadina. Pan Burton se očividně ve svém filmu snažil vše zidealizovat, jak jen se to dalo, což ostatně každý pozná už po několika prvních minutách. Nemůžu však říci, že jsem se nebavil - byla legrace sledovat ty létající talíře na provázcích či monstrózního zombíka alá Tor Johnson. Nejslabším článkem jsou asi dialogy, které jsou někdy až příliš zdlouhavé a nesnesitelně nudné. Naopak mezi nejlepší momenty patří rozhodně scény s Belou Lugosim a následně s jeho dvojníkem. Jeho zástup byl vyřešen vskutku excelentním způsobem (;-D) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Zcela absurdní. Člověk by si myslel, že člověk jako Ed Wood snad ani nemůže existovat, nebýt mnoha dalších "edů" ve filmové branži. Tohle je ovšem klenot a přímo učebnicový příklad braku: mdlý, pitomý, táhnoucí se scénář, který je debilní a nudný natolik, až se u něj člověk popadá za břicho, efekty zcela kreténské, režie odfláklá, dialogy nudný jak smrt točený staticky a bez střihu a většinou hned na první pokus, nemluvně o akcích typu "noc/den", "ufo na šňůrce" ... Tohle se zcela minulo žánrem, protože jako úmyslná komedie by to bylo za 5* !!! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • Těch několik záběrů Bely Lugosiho na začátku filmu (na pohřbu a s kytkou před Johnsonovým domem) nebylo natočeno pro potřeby tohoto filmu. Vznikly ještě před natáčením filmu a, logicky, ještě než Lugosi v srpnu 1956 zemřel. Wood je však do filmu zakomponoval, aby tyto archivní záběry mohl použít. (DaViD´82)
  • Na název filmu odkazuje pojmenování experimentálního distribuovaného operačního systému Plan 9 od Bell Labs. (Drom)
  • Když se film konečně po mnoha letech dostal do kinodistribuce, tak byl uváděn v dvojprogramu se snímkem Time Lock, ve kterém hrál tehdy ještě neznámý Sean Connery. (DaViD´82)

Reklama

Reklama