Reklama

Reklama

Mstitel

Trailer

Obsahy(1)

Hlavní postavou je bývalý policista Frank Castle, jehož manželka a děti se před pěti lety staly obětí atentátu, bomby, kterou pod jejich auto nastražil úlisný mafián Gianni Franco. Protože také on byl úředně prohlášen za mrtvého, zmizel v podzemí města, kde si v systému kanalizačních stok a chodeb vybudoval tajnou základnu. Od té doby se zjevuje s heslem vinní budou potrestáni jako nelítostný soudce, porota i kat zabíjí zločince, kteří unikají spravedlnosti. Za těch pět let jich má na kontě hodně přes stovku a brzy přibudou další. Jedním z těch, kdo tuší pravou totožnost tajemného mstitele je bývalý Castlův parťák Jake Berkowitz. Do tuhého jde v okamžiku, kdy se do města vrátí Franco, aby znovu doplnil prořídlé řady zločinu, zdecimované nelítostným Punisherem. Chce spojit všechny mafiánské rodiny pustit se s nimi do boje proti japonské Yakuze, vedené nelítostnou kráskou Lady Tanakou, která se chce zmocnit nadvlády nad městem. Její tah je krutý a postaví Punishera do nečekané situace. Tanaka totiž unese mafiánům jejich děti, včetně Francova syna Tommyho. A protože Punisher netrestá nevinné, pronikne do sídla Yakuzy a zachrání je. Jediný, kdo shodou okolností zůstane v zajetí japonské mafie je právě Tommy. Punisher se pro něj vrátí, ale je přitom dopaden. Zoufalý ze ztráty svého syna, pomůže Franco Punisherovi uniknout z vězení a přesvědčí ho, aby se společně s ním vydal zachránit jeho syna. Společně pobijí poskoky Lady Tanaky a nakonec i ji samotnou. Zachrání Tommyho, ale nakonec stanou proti sobě. Dva nesmiřitelní rivalové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ani jeden Punisher se nepodařil, ale Doplh Lungren se svým stařičkým snímkem je rozhodně blíž podobě comicsové hrdiny, který vraždí všechny ty, které měl ještě nedávno zavírat do vězení. Nejde o nějaký extra silný zážitek, ale DL se poměrně slušně převtělil do mstitele, který se před ničím nezastaví dokud nepomstí všechny a všechno. Pár chybiček a stáří jsou na filmu dost patrné a proto nelze jít nad 2*. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Verte alebo nie, že z toho jedného, alebo dvoch výrazov, ktoré dokáže/dokázal Dolph vykúzliť na svojej tvári, som mu uveril, že je fakt nasratý a má sakra motiváciu robiť to, čo robí. A uveril som, že dokáže vystrielať 125 nepriateľov bez jediného škrabanca. Rieši sa tu, či takáto masívna pomsta nie je už trochu cez čiaru, to taký Arnold nikdy neriešil. Páčilo sa mi spojenie v zmysle nepriateľ môjho nepriateľa môže byť na chvíľu môj priateľ, ale ten náhly záverečný návrat k pôvodnému stavu bol skôr iba dôvodom pre ďalšiu akciu face to face. Punishera som nikdy nevidel, čo sa čudujem a pozerať kultové béčko v takomto časovom sklze má svoje guilty pleasure čaro. Opäť platí, že ak sú dobrí záporáci, sú základom kvality akčného filmu a ženská hlava Jakuzy a samozrejme spoľahlivý Jeroen nemali chybu. ()

Reklama

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Komiksy s Punisherem mám tak nějak načtený a i přes to že nejsem nějak velký fanda, tak jsem si vždy komiks s ním poměrně užil. Proto musím říct že mi přijde že se Lundgren do té role hodil, jasně to přebarvení vlasů a jeho pastelkama namalovaný strniště mu nežeru, ale jinak? Perfektní volba, jeho bezduchý až místy mrtvolný výraz skvěle sednul k chlapovi co přišel o vše, a tak je už pouze prázdnou schránku kterou pohání pomsta.  Samotná akce je skvělá a poměrnou brutalitu jsem ocenil, jasně nečekejte žádnou gritty, zemitou a realistickou akci. Tohle je pořád akční film z osmdesátek - které tu jsou hodně cítit-. Takže tu čekejte občasný humor či přepálenou akci. Pokud na tu hru přistoupíte tak se podle mě rozhodně nejedná o urážku komiksu. Ba naopak mi přijde že tu Franka vystihli dost dobře a Lundgren si to dal na pána. Takže jako akční jízda skvělý. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Toto bol myslim prvy Lungrenov film, ktory som videl, takze ostava na istom sentimentalnom mieste,avsak ziadny zazrak sa nekonal. Ale viete, ked mate 10 rokov pozerate so skutocnym nadsenim vsetkych tych svalnatych hrdinov a drzite im palce :) No a scena mucenia a tam lietajuce hlasky boli neskutocne:) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak mi tohle béčko mohlo v dětství uniknout, tohle je prostě řežba a i když comics neznám, tak je mi jasný, že tohle zpracování je k němu asi hodně blízko. V podstatě ještě než sem se stačil pořádně posadit, tak Dolph, coby Punisher, už mel na kontě čtveru likvidaci nějakejch zmetků a jeden totálně zdemolovanej barák, což na úvodních pět minut nebyl špatnej výsledek a můžu prozradit, že jeho závěrečnej bodycount na čísle 4 rozhodně neskončí, obzvlášť po závěru, kdy to tam kosí v desetivteřinových intervalech a zářezy se počítaj do desítek a když už mu dojde střelivo, tak použije ty svoje tlapy a láme vaz, no prostě kvalitní film, což se ale dalo vytušit hned na začátku. The guilty will be punished ()

Galerie (18)

Zajímavosti (15)

  • Všetky bojové scény boli improvizáciou samotných hercov, a to kvôli tomu, aby vyzerali čo najreálnejšie. (m.a.t.o.)
  • Film bol pôvodne zakázaný v Juhoafrickej republike. Dva roky po celosvetovej premiére bol však nakoniec na videu oficiálne vydaný i v JAR. (m.a.t.o.)
  • Punisher (Dolph Lundgren) má upravené strniště a je špinavý tak, že čisté a neoholené části obličeje vytváří dojem lebky, tedy symbolu, který používá Punisher v komiksech. (sQelle)

Reklama

Reklama