Reklama

Reklama

Mstitel

Trailer

Obsahy(1)

Hlavní postavou je bývalý policista Frank Castle, jehož manželka a děti se před pěti lety staly obětí atentátu, bomby, kterou pod jejich auto nastražil úlisný mafián Gianni Franco. Protože také on byl úředně prohlášen za mrtvého, zmizel v podzemí města, kde si v systému kanalizačních stok a chodeb vybudoval tajnou základnu. Od té doby se zjevuje s heslem vinní budou potrestáni jako nelítostný soudce, porota i kat zabíjí zločince, kteří unikají spravedlnosti. Za těch pět let jich má na kontě hodně přes stovku a brzy přibudou další. Jedním z těch, kdo tuší pravou totožnost tajemného mstitele je bývalý Castlův parťák Jake Berkowitz. Do tuhého jde v okamžiku, kdy se do města vrátí Franco, aby znovu doplnil prořídlé řady zločinu, zdecimované nelítostným Punisherem. Chce spojit všechny mafiánské rodiny pustit se s nimi do boje proti japonské Yakuze, vedené nelítostnou kráskou Lady Tanakou, která se chce zmocnit nadvlády nad městem. Její tah je krutý a postaví Punishera do nečekané situace. Tanaka totiž unese mafiánům jejich děti, včetně Francova syna Tommyho. A protože Punisher netrestá nevinné, pronikne do sídla Yakuzy a zachrání je. Jediný, kdo shodou okolností zůstane v zajetí japonské mafie je právě Tommy. Punisher se pro něj vrátí, ale je přitom dopaden. Zoufalý ze ztráty svého syna, pomůže Franco Punisherovi uniknout z vězení a přesvědčí ho, aby se společně s ním vydal zachránit jeho syna. Společně pobijí poskoky Lady Tanaky a nakonec i ji samotnou. Zachrání Tommyho, ale nakonec stanou proti sobě. Dva nesmiřitelní rivalové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

genetique 

všechny recenze uživatele

Pri mojom sledovaní sa žiadna nostalgia nedostavila, no aj tak musím podotknúť, že som sa pomerne slušne nenudil. Jednoducho som si stanovil, že pri pohľade na príbeh, režiséra, Lundgrena a plagát :) nemôžem viac očakávať. Dolph premelie len pár slov a na kvalite dialógov je to cítiť. Preto sa mi akcia pozdávala, nelogických scén je tu síce rovnako ako počet mŕtvych, ale no, dajme tomu. 60%. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"'What the fuck do you call 125 murders in 5 years?' 'Work in progress.'" I když je to béčko jako vyšité, nemůžu dát vyšší hodnocení. Lundgren je Übermensch ("If you're guilty, you're dead.") jako prase, ale stáří se na snímku bohužel podepsalo neskutečně - především všechny létající předměty (rozuměj: nože, dýky, hvězdice apod.) jsou snad vážně na provázcích, což je snad i na ten konec osmdesátek moc a vypadá to opravdu příšerně. O dialozích ani nemluvě - ano, chápu, že to není film, ve kterém jde o dialogy - tak proč je tam sakra cpou?! Ale pár solitérských hlášek tam je parádních, takže přežít se to dá. :) "'There's a limit to revenge, you know.' 'I guess I just haven't reached mine yet.'" ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Člověk by ani neřekl, že je to komiksárna. Filmek je klasickým podáním béčkového akčňáku, kdy se jeden hrdina mstí mafiánům za vyvraždění rodiny. Akce tu není zas tolik jako v podobných žánrovkách, ale když přijde, tak je povedená a doprovázená parádními hláškami nejen od Dolphíka. Pro mě už klasika, která si zaslouží 95% :-) ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Mstitelé to v dnešní době nemají vůbec lehké. Nejdříve si musí najít důvod k příčině své mise msty. Když bývalého policistu Franka Castla připraví atentát o jeho milovanou rodinu, tak to už je dobrý důvod, proč si vystřílet spravedlnost. Doph Lundgren na mašině a opásaný nekonečnou zásobou střeliva vyráží, aby zplel město mafiána, který mu jednoho hodně špatného dne vzal to na čem lpěl nejvíce. Výhodu má v tom, že úřady ho také prohlásily za mrtvého. A tak si v podzemí v komplexu chodeb vybuduje tajnou základnu a odtud vyráží trestat všechny "motherfuckery" a já nevím koho ještě a všechny je teda benguje a klátí (rozuměj střílí a likviduje). Takto comicsový film by rozhodně stálo natočit v nové verzi a s jiným herecem. Střihač Mark Goldblatt byla opravdu nedobrá volba pro takový film a Dolph Lundgren film posílá do kategorie C. Otřesná "céčková" režie na zajímavý a místy originální námět vrhá hodně tmavý stín. Jako divák jsem sledoval jen jakousi bídně sestříhanou koláž se spoustou na sebe nenavazujících a uboze natočených scén s hercem, který nezměnil ani na okamžik výraz. Lundgrena jsem v té době nenáviděl a jeho herectví nevyhledávám dodnes a to se o sto procent zlepšil. I všichni ostatní herci, překvapivě ještě horší než on, jsou z třetích a ještě nižších lig. Co je ještě horší film nudí. A to takovým způsobem, že nebude mnoho těch, kteří uzří závěrečné titulky a film vypnou. Měl jsem to udělat taky, ale nedělám to. Akční scény, kterých je řídké množství, se ani za žádné akční scény vydávat nemohou. Jsou bídné a opravdu natočené za pár babek. Jak už jsem zmínil, stálo by za to film natočit znovu pod jiným režijním vedením, s větším finančním rozpočtem a samozřejmě s jiným hercem. V roce 2004 se comicsové postavy Franka Castla ujal režisér a scénárista Jonathan Hensleigh a postava dostala tvář Thomase Janea, ale i když došlo k podstatnému zlepšení, pořád to nebyl šmrncovně vybalancovaný, dostatečně zralý comicsový film a do dokonalosti měl stále daleko. To tenhle film a tahle verze svoji smrtelnou dýchavičnost akčních sraček těsně před koncem osmdesátých let jen podtrhnul. Zařadil se za nimi až na chvost akčního řetězce. A určitě se nebojím film označit za to nejhorší, co bylo v té době natočeno. Tenhle Punisher se mstil především na divákovi. Mé hodnocení: 0% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadá jako průměrný akční film ale pak se to rozjede a vznikne ztoho libový akční masakr s Dolphem Lundgrenem v roli Mstitele! ,,Co myslíš že vandrák jako já dělá tady dole v kanále?" ,,kouká na památky?" Béčko plný hlášek ,,kdo vás poslal?" ,,Batman!" Dolph předvedl co umí drsnák v kožených hadrech. Příběh opět msta, mafiánské války, yakuza atd.. já se bavil! :) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (15)

  • Natáčalo sa od 16. augusta 1988 do 3. januára 1989 v Austrálii. (m.a.t.o.)
  • Film bol pôvodne zakázaný v Juhoafrickej republike. Dva roky po celosvetovej premiére bol však nakoniec na videu oficiálne vydaný i v JAR. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama