Reklama

Reklama

Zachraňte Willyho!

  • USA Free Willy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Shit 

všechny recenze uživatele

Pěknej rodinnej film na víkend, ale nic víc. nejzajímavější je tady asi ta velryba, všichni ostatní, včetně Michaela Madsena jsou tam spíš navíc a jejch role by zvládla kterákoliv držka z holywoodu nebo jiný prdele. Možná se z toho průměru dostal Richter, ale rozhodně svým výkonem nijak neoslnil. A když je celej film zaměřenej jenom na spřátelení Willyho a malýho kluka, který se po další minuty různými způsoby prohlubuje a občas se do toho vloží nějaká komplikace a podobně, tak už to začíná nudit, až závěr je zajímavější, ale stále průměrný ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nevím koho v dětství nedojímal příběh přátelství malého chlapce a kosatky Willyho, kterou se rozhodne se svými kamarády zachránit a pustit do moře. Je to opravdu jeden z nejhezčích rodinných filmů, které se v USA natočily a i když už by mě to asi nedostalo, ty 4* si to zaslouží. Už jen za skvělou finální scénu, následovanou Jacksonovou "Will You Be There". ()

Reklama

Elin 

všechny recenze uživatele

Filmy se zvířaty o zvířatech můžu, ale bez patosu. Tady je ho tolik, že se z toho jednomu udělá špatně. V průběhu filmu jsem znechuceně obrátil oči v sloup asi tak dvěstěšedesátdevětkrát. Dal bych jednu hvězdičku, ale bez tohoto filmu by nevznikla jedna z mých oblíbených scén v Simpsonových o tom, jak to Willy nedokázal. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to poriadne číslo.“ – „No a? Kto nie je?“ Jediný normálny film, na ktorom sme boli v kine zo základnej školy (hajzli z 8.B. išli na JURSKÝ PARK) a teda razantne nostalgická záležitosť (asi preto dávam až 80%, ruku na plutvu) s dojemnou pesničkou Michaela Jacksona a skromným (ale šikovne zamaskovaným) rozpočtom. Vo filme nezaujmú ani tak ženy či drzí chlapci, ale skôr kosatka a dvaja chlapácki Michaelovia – prekvapivo kladný "správňak" Madsen a neprekvapivo zlý Ironside (TOTAL RECALL). Kvôli úspechu filmu bol niekoľkoročný boj za slobodu pre kosatku Keiko dokopaný do úspešného konca. Zviera bolo vypustené konečne do otvoreného mora. Kvôli životu v izolácii si však odvyklo natoľko, že krátko po vypustení uhynulo. Rozpočet 2O miliónov, celosvetová tržba 153.. krásna krasojazda. Kino Považan 1994 ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Po dlhých 6 rokoch som sa k tomuto filmu opäť dopracoval. Zachráňte Willyho bol jedným z filmov môjho detstva a zostane jedným z mojich najobľúbenejších filmov až dosmrti. Tá skvelá atmosféra začiatku 90. rokov je neopísateľná, vtedy sa ešte točili dobré filmy nie ako dnes. Žáner rodinných filmov v dnešnej dobe úplne upadá. Výborná hudba Basila Poledourisa, zručne remeselne zvládnutá réžia s úžasným citom pre detail, Richterov životný herecký výkon a emocionálne pôsobivé scény robia z tochto filmu jeden z najlepších rodinných filmov vôbec. Škoda že pokračovania ničia povesť tomuto v rámci žánru majstrovskému počinu! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Nejprve kosatce říkali Siggi, ale pak mu dali jméno Keiko, což v japonštině paradoxně znamená něco jako Štístko. [Zdroj: Denik.cz] (Duoscop)
  • Na konci filmu poté, co Willy přeskočil zeď, Jesse (Jason James Richter) promluví nahlas a rozloučí se s Willym. Scéna velmi připomíná konec filmu Rošťáci (1985), kdy Mikey mluví k sobě a rozloučí se s pirátem Jednookým Willim. Oba dokonce znějí podobným tónem hlasu. Oba záběry se odehrávají severozápadním Pacifiku a oba byly natočeny v Astorii v Oregonu. (freelex)
  • Hlavný zvierací hrdina, samec kosatky dravej, Keiko, ktorý bol od svojich dvoch rokov nútený žiť v zajatí postupne v rôznych zábavných parkoch a akváriách, bol vypustený do prírody a kontrolovaný ochranármi, a to aj navzdory úmyslom ho zabiť. (whack)

Reklama

Reklama