Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horatiovi hrozí, že odvisne na povraze. Obľúbený námorník sa zúčastní vzbury, ktorá oberie slávneho kapitána Sawyera o velenie. Horblower a jeho kolegovia dôstojníci sa rozhodnú prevziať velenie aj napriek riziku vojenského súdu na Jamajke. V tejto dráme sa strieda množstvo konfliktov: napätie na lodi, boj s miestnymi španielmi, prelievanie krvi pri dobývaní pevnosti. Napätie až do poslednej chvíle... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozí části lehký kvalitativní vzestup, i když k propadu vlastně nikdy nedošlo. Hornblower na moři, napínavý příběh, skvělé herecké výkony, parádní český dabing... to vše je při starém. Hudba má opět grády a tentokrát se tvůrcům podařilo udělat prozatím asi nejlepší konec v sérii. Jeden z nejsilnějších Hornblowerových příběhů, tragické události střídají radostné a já nemám výhrad. Na pět už to asi nevytáhnu, k tomu bych asi potřeboval mít k té námořnické tématice blíže, ale každopádně mě celý ten cyklus neuvěřitelně baví a já se těším na závěrečný dvojdíl, od kterého očekávám, že bude nejlepší. Odplata má u mě za 83%. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Příběhově podobně kvalitní jako předchozí díl. Ale není to tak dobré. Bohužel mě opět nebavily scény na souši při dobíjení pevnosti. Hornblower a celkově celý příběh nejlépe funguje na moři. I když scéna u soudu nebyla zas tak špatná. Upřímně jsem čekala, že to dopadne jinak a Kennedy bude hodně chybět, byla to skvělá postava. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Hornblower pokračuje tam kde skončil piaty diel a tento dvoj-diel mi prišiel absolútne najlepší a to nielen kvôli viditeľne väčšiemu rozpočtu, ale aj po príbehovej stránke bol zaujímavo prelievaný s tou akčnou. Šiesty diel boduje a bojuje na každom fronte, nechýba napínavý príbeh, výrazne lepšia akcia a dôjde aj na emócie. 95% - 5* ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina, kdy se to navrátí do komorních vod dramatu známého z minulé části, si v ničem nezadá s tím vůbec nejlepším z Hornblowerových dobrodružství. Dokonce v závěru začnou fungovat i emoce, což doposavad nebyla zrovna silná stránka série. To co Odplatu zbytečně brzdí je zdlouhavá anabáze s pevností, během které je sice vidět výrazně navýšený rozpočet druhé sezóny, ale to je asi tak vše k čemu slouží. PS: A Bucklanda musel hrát obitus, to mi nikdo nevymluví! ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jde o jeden díl z celkem osmidílné série, ohodnotím vše naráz: velice solidní série ze starého námořnického prostředí, herecké výkony dobré (Ioan Gruffudd vážně hraje a tímhle si získal z nesympatií mé sympatie), skutečné lodi (minimálně někde určitě) mě uchvacují a prosté, uvěřitelné a nepřekombinované zápletky jednotlivých dílů jsou tak akorát. Zkrátka poctivá filmařina, příčetné scénáře, pěkné epizodky z doby britsko-francouzských střetů za revoluce. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Portugalsku. (Terva)

Reklama

Reklama