Velký muž
Krimi / Drama
Velká Británie, 1990, 116 min
David LelandHudba:
Ennio MorriconePlakáty
Nezaměstnaný skotský horník začne z nouze boxovat pro mafiány v drsných zápasech a skončit s tímto 'sportem' nebude snadné. (oficiální text distributora)
Malarkey
Z místního rváče a ožraly se stal muž v ringu. To by jakžtakž šlo. Co už ale nejde, je nuda, která se drápe snad ze všech směrů tohodle filmu.(14.6.2011)
D.Moore
Ach jo, nebýt občasných závanů sentimentu a doslova příšerného konce, neměl by Velký muž žádné extra nedostatky. Vrcholem filmu je Neesonův a Bannenův více než desetiminutový souboj (podle mě jedna z nejlepších filmových scén tohoto druhu), který i díky Morriconeově hudbě opravdu silně zapůsobil. Za vidění ovšem stojí i zbytek snímku, nejen kvůli sympaticky špinavé skotské atmosféře. Tři a kousek.(19.6.2011)
bassator
Film bez jakékoliv atmosféry s nevěryhodným dějem... - červen 2011 - 45%(1.1.2012)
JARDAHONDA
Danny (Liam Neeson) se ocitl v těžké životní situaci,,,,,,přišel o práci,má za sebou pobyt ve vězení,rozpadá se mu manželství...Když ho jednoho dne osloví vlivný šéf podsvětí Matt Mason s nabídkou aby pro něj boxoval v ilegálním zápase,,,zoufalý Danny ji přijme,,,,,,,,,,,,ale skončit s tímto "sportem" nebude snadné..****(11.1.2012)
Pavlík
15. 09. 2010 (243.); z Dannyho Scoulara se stává hrdina a správný manžel a tatínek(15.9.2010)
Mrkvič
Příšerně nudnej film. Sice to má zajímavou myšlenku a fantastického Liama Neesona, ale podání je otřesný.(20.2.2011)
Joski
Podľa počtu hodnotení ide o málo známy film, ktorý má charakter TV filmu. Trošku štylizovaný a predsa celkom reálny film zo života "veľkého muža". Názov definuje oba významy: fyzicky veľkého i zásadovo seriózneho muža, ktorý chce i zároveň musí zápasiť s osudom o život a zábezpeku svojich blízkych. Dobre načrtnuté postavy i dej sa v závere náhle rozplynú a nechávajú film v počiatočnom štádiu. Veľké plus je opäť podnecujúca Morriconeho hudba, ktorá však nedostatky filmu nezakryje. 65%(8.1.2012)
Tiiso
Celkem příjemně překvapující snímek, který sice obsahuje patos na konci, ale zejména jeho střední část má několik pěkných ukázek ze života. Celý příběh je vlastně o tom jak to vypadá když velké ryby se rozhodnou cvičit s malými a použijí k tomu mocné vábení peněz a zneužití právě prožívané životní situace, která je plná strastí. Ovšem je pravda, že každý strůjce svého štěstí. Nejsilnější dojem jsem měl s opravdové realistické pěstní bitky, kterou před kamerou sehrál Liam Neeson a Ian Bannen. Příběh sice nepřináší do filmové tvorby nic nového, ale na mě zapůsobil nenuceným a nevtíravým dojmem.(6.4.2008)
yamk5
Chápem prečo tento film niektorí tak nemajú radi. Je dosť nečitateľný na dnešnú dobu. Ale mne to nevadilo, ostatne dokonca jeden z tých lepších boxerských ...(5.12.2011)