Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá upovídaná rybka Oscar je sice obyčejným čističem jazyků v myčce velryb, ale touží po slávě a exkluzivním bydlení na špičce útesu. Proto hodně sází, ale bohužel jen prohrává a dluží nerudnému šéfu Sykesovi už pět tisíc škeblí. Ten je potřebuje, aby mohl zaplatit výpalné gangu mafiánských žraloků, vedených Donem Linem. Naštěstí je tu Oscarova vyvolená Angie, pracující v myčce jako recepční. Maskuje jeho pozdní příchody do práce a pomůže mu zaplatit dluh velkou růžovou perlou po babičce. On je však nepoučitelný a místo splacení dluhu vsadí na dostizích mořských koníků. Samozřejmě prohraje a je za trest svržen do hlubin. Tady ho překvapí synové Dona Lina, žraloci Frankie a Lenny. Lenny je dobrák a navíc vegetarián, ale Frankie nehodlá nechat rybku uniknout. Při honičce ho náhodou zabije padající kotva a z Oscara se stává slavná hvězda. Lenny, který se před ostatními žraloky schovává, protože má výčitky z bratrovy smrti, najde úkryt u Oskara. Ten vymyslí plán, který by jim oběma mohl pomoci. Zinscenují souboj v ulicích, při němž Oscar Lennyho jako zabije. Posílí si tím postavení hrdiny, Lenny bude moci zmizet. Angie však jejich plán odhalí a s Oscarem se rozejde. Jenže chobotnice ve službách mafiánského bosse Angie unesou. Pokud ji chce Oscar zachránit, musí se tentokrát postavit samotnému Donu Linovi a jeho gangu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (442)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Will Smith a Hans Zimmer a animovaný film, nuž z tohto mohla vyjsť len paráda. Film svojho času zaujal, bol veľmi pekný, farebný a hravý, no najmä hudobná stránka presvedčila. Škoda, že aj z tohto spravili komerčný stroj na peniaze. Moderná rozprávka, ktorá bola ešte ako tak s tým slangom znesiteľná. Mala dobrý príbeh a výborné postavičky, ja som sa nenudil, bolo to zábavné. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vyloženě nezklamal, ale ani neoslnil. Jednou k tomu holt muselo dojít, nebylo možné donekonečna točit samé počítačově tvořené hity. A není daleko doba, kdy i na tyto filmy budeme nahlížet jako na klasicky hrané, kdy i tyhle animáky budou mít svá béčka a céčka. Příběh žraloka by vpodstatě byl jen takovým lepším béčkem, ale na jeho tvorbě se podílela taková řada celebrit, že patří do té áčkové kategorie, ale spíše do její dolní poloviny. Ani tady nehodlám rozvíjet spekulace o tom, zda je či není tento film určen více dětem nebo dospělým, to si asi udělá obrázek každý sám, ale jedno říct musím - očekávání do něj vložená (ne mnou, ale diváky jako celkem) Příběh žraloka nesplnil ani omylem. Kdyby šlo aspoň o nějakou legrační parodii na mafiánské filmy, ale nejde. Humoru je zde poskrovnu, Oscar je místy spíše trapný tou svou "rozverností" či jak to nazvat, de facto jediné světlé chvilky obstarává (jak podotkl Sepp) krab Crazy Joe. Nu, škoda, je to teprve první "neproměněná penalta", tak věřme, že jich nebude v brzké době přibývat geometrickou řadou... ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Jsem hluboce zklamána. Příběh žraloka není ani vtipný, ani dramatický, natož inteligentní. Staví hlavně na vizáži a projevech celebrit (Will Smith a jeho gesta a-lá raper), na znalosti amerických reálií (a taky kultuře), a samozřejmě na velmi proslulých a za mořem oblíbených filmech (postřehla jsem Titanik, Kmotra, Matrix ....). Problém je však v tom, že ani na jedné straně nenacházím nadhled, ironii, satiru. Příběh žraloka je jen prázdná parodie našroubovaná na banální příběh v co nejvíce moderním a cool hávu a s nechutnou pop, hip-hop a r'n'b hudbou k tomu. A ani přijatelná grafická stránka filmu nedokáže nic z toho pozvednou ze své ubohosti. (Přiznávám, že já jsem srazila ze dvou hvězd na jednu, protože chovám nepřekonatelnou averzi k americké komerční hip-hopové kultuře). ()

Adam Bernau odpad!

všechny recenze uživatele

Ne že by nestálo za otázku, co by bylo s žralokem, který je hodný, nerad vidí krev a nežere maso. Ale dilema mezi "pojde hlady" nebo "bude s každým kámoš" by bylo málo, i kdyby zde bylo vůbec položeno. Což ovšem není důvod, proč tento otravný slizký blbý ždímák skončil v odpadu, zvláště uvážíme-li, že dobře poslouží jako schématický model pro případný podobný film se skutečnými lidmi. Byl jsem sice v pokušení dát záchrannou hvězdičku za vychytaně mafiósní žraločí frňáky, ale jak by k tomu přišly filmy, které si tu hvězdičku zaslouží? Rozdíl mezi Spláchnutým a Příběhem žraloka je jako rozdíl mezi uměním možného a výprodejem "vše za 29". ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná zábava ověnčená skutečně hvězdným dabingem, Zimmerovou hudbou a krásně vymyšleným podvodním světem. Bezprostřední podvodník Oscar má vtip a šmrnc, plachý Lenny je roztomilý a sympatický a De Nirův Don Lino je mafián jak se sluší a patří, ale bohužel se podílí na příběhu bez emocí, bez překvapení a bez výraznějšího morálního přesahu. Jednotlivé ingredience fungují a film šlape, ale jako celek se v nabité konkurenci ztrácí a nemá co říci... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (18)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 160,9 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 374,6 mil. (NIRO)
  • Když Lenny říká Frankiemu, že jsou chladnokrevní, tak se plete, protože zrovna jejich druh patří k výjimce. Jen čtyři druhy žraloků jsou totiž teplokrevní a Lennyho druh, Velký bílý, je jedním z nich. (Elisebah)
  • Ve scéně, kdy Angie přinese Oscarovi do jeho nového bytu lávovou lampu, ji Oscar položí na pravou část schodu. O chvíli později ale už lampa na schodech není. (epicride)

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Reklama

Reklama