foto

Ellen DeGeneres

  • nar. 26.1.1958 (56 let)
    New Orleans, Louisiana, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ellen DeGeneres se narodila 26. 1. 1958 v Metairie ve státě Louisiana. Mládí prožila v Texasu a New Orleans. Nejdříve byla zaměstnána jako loupačka ústřic, pak i jako malířka pokojů. Prvně se předvedla na jedné párty u přátel, vystoupení mělo úspěch a tak se Ellen snažila více rozvíjet svůj potenciál.

Zezačátku předváděla své komediální vystupování v neworleanských kavárnách a různých klubech, později i po celé USA. V roce 1982 získala první místo v prestižní a uznávané soutěži Nejzábavnější osobnost Ameriky. Vyhrála i American Comedy Award za nejlepší ženský herecký výkon. V roce 1989 si zahrála v TV seriálu OPEN HOUSE a o tři roky později v seriálu LAURIE HILL. Zahrála si i v komedii ŠIŠOUNI V NEW YORKU (1993).

V roce 1994 nabídla Televize ABC Ellen DeGeneresové vlastní seriál ELLEN. Název Ellen si seriál vysloužil proto, že měl tak velký divácký úspěch, že původní název These Friends Of Mine se zrušil. Další uspěšná komedie byla Dr. Dollitle (1998).

Svou lesbickou orientaci si Ellen DeGeneresová uvědomila už během dospívání. Po letech před kamerou a svou popularitou se rozdíl mezi jejím osobní životem a veřejným životem zvětšoval. Aby přemohla napětí a stres, chtěla vystoupit v seriálu jako lesbická herečka.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

2016 Finding Dory
2004 Joey (TV seriál)
2003 Exploring the Reef (video film)
Hledá se Nemo
Sláva jen pro mrtvé
2001 Ellen Show, The (TV seriál)
Na hraně (TV film)
Reaching Normal
2000 Kdyby zdi mohly mluvit 2 (TV film)
1999 Ed TV
Milostný dopis
1998 Dr. Dolittle
Sbohem lásko
Will a Grace (TV seriál)
1996 Ellen's Energy Adventure
Mr. Wrong
1994 Ellen (TV seriál)
Trevor
1993 Šišouni v New Yorku
1992 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Laurie Hill (TV seriál)
1990 Arduous Moon
1989 One Night Stand (TV seriál)
Open House (TV seriál)
1986 Young Comedians All-Star Reunion (TV film)

Dokumentární

2015 Unity
2013 Justin Bieber's Believe
Seznam vyřazených
2005 American Express Jam Sessions (koncert)
2003 Ellen DeGeneres: Here and Now (TV film)
You'll Never Wiez in This Town Again
2002 Intimate Portrait: Joely Fisher (TV film)
2001 Ellen De Generes: American Summer Documentary (TV film)
2000 Ellen DeGeneres: The Beginning (TV film)
1999 Edtv: Caught in the Camera's Eye (video film)
1997 Real Ellen Story, The (TV film)
1995 50 Years of Funny Females (TV film)
1991 Wisecracks

TV pořady

2014 40th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
86. Annual Academy Awards (TV pořad)
2013 Radio Disney Music Awards (TV pořad)
39th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2012 Bethenny (TV pořad)
Betty White's 90th Birthday: A Tribute to America's Golden Girl (TV pořad)
Do hlubin komedie (TV pořad)
Teen Choice Awards 2012 (TV pořad)
64. Emmy Awards (TV pořad)
2010 Christmas in Washington (TV pořad)
Teen Choice Awards 2010, The (TV pořad)
2009 Teen Choice Awards 2009, The (TV pořad)
35th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2007 79. Annual Academy Awards (TV pořad)
2004 TV's Greatest Sidekicks (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
Divas: Las Vegas (TV pořad)
1999 Influences: From Yesterday to Today (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1978 Big Laff Off, The (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)