Reklama

Reklama

Geriho hra

  • USA Geri's Game
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný / Komedie
USA, 1997, 4 min

Režie:

Jan Pinkava

Scénář:

Jan Pinkava

Hrají:

Bob Peterson

VOD (1)

Stárnoucí dědula jménem Geri hraje v parku sám se sebou celodenní šachovou partii. Začne ho však porážet jeho čilejší soupeř. Když už je hra téměř u konce, Gerimu se podaří otočit skóre ve svůj prospěch. (HBO Europe)

Recenze (358)

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* Nostalgicky si musím zavzpomínat na jeden z prvních kraťasů vytvořeným přes počítač. Tento nám přibližuje šachovou partii, kterou si děda rozdal sám se sebou. Dobrý nápad, jemný humor a pointa, která nezklame... to jsou devizi, které fungují i po letech, když se animace už mnohokrát zdokonalila. Nakonec dám Pinkavovi plný počet hvězd a budu doufat, že až budu v důchodu, tak budu mít tolik smyslu pro humor jako Geri :-) Asi tento kraťas už většina zná a tak doporučím zejména mladým, ať si prohlédnou jak vypadala prehistorii animace. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Bohulib 

všechny recenze uživatele

Jako šachista musím strhnout půl hvězdičky (zaokrouhluji nahoru) za šachové chyby na začátku partie, kdy jednotlivé tahy navazují na sebe. Např. figurka stojí jinde, než v předchozím záběru, přičemž mezi záběry neproběhl žádný tah, v jednom okamžiku má černý dva bělopolné střelce a pod. Na celkovém vyznění filmu to nic nemění, ale myslím, že se to dalo ohlídat. ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Skvostný krátkometrážny animáčik, ktorý svojou nápaditosťou a atmosférou prekonáva aj pomerne nešikovnú animáciu. Pinkava a Petereson miesto zdanlivého výsmechu stareckej senility nastavujú zrkadlo ľudskej nerozhodnosti. Veď človek pri vnútornom boji so samým sebou sa nakoniec vždy rozhodne po svojom... (9/10) ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Má to nápad, vtip a krásně znějící francouzské šansony. Ale zároveň také to trvá jen čtyři minuty, což bych vlastně považoval za důvod, proč dát pět hvězdiček. Mimochodem film na mě pomocí této kombinace působil tak příjemně, že jsem si ho asi čtvrt hodiny po prvním shlédnutí pustil ještě jednou, a myslím, že u dvou podívání nezůstane. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Geri´s game nejkoukatelnějším počítačovým animákem. Asi je to tím, že není výhradně pro děti. Stařík si dává šchovou partii sám se sebou. Jeho mimika a grimasy jsou dotaženy k dokonalosti. Už jen to, že dokázali vytvořit z jednoho obličeje dvě osobnosti je úžasné. K tomu hru doprvází líbié hudební pozadí, které může navozovat atmosféru Paříže. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Jeden krát môžeme vidieť Geriho na dvoch miestach naraz, a to vtedy keď jeho ruka vyhadzuje bieleho koňa čiernou vežou. (Zdroj: ČSFD)
  • Výroba čtyřminutového filmu trvala celé dva roky, přičemž na něm pracovalo bezmála 20 animátorů. (mr.filo)
  • Krabica, v ktorej má Geri uložené šachy, má nápis: "Pt. Richmond hand made PIXAR SHORTS 25 cigars". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Disney utahuje opasek

Disney utahuje opasek

04.12.2006

Pět měsíců po tom, co Walt Disney Company vyhodilo dvacet procent personálu pracujícího na hraných filmech, se na řadu dostává i jeho animátorské oddělení z Burbanku. Walt Disney Animations, které… (více)

Reklama

Reklama