Reklama

Reklama

Geriho hra

  • USA Geri's Game
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný / Komedie
USA, 1997, 4 min

Režie:

Jan Pinkava

Scénář:

Jan Pinkava

Hrají:

Bob Peterson

VOD (1)

Stárnoucí dědula jménem Geri hraje v parku sám se sebou celodenní šachovou partii. Začne ho však porážet jeho čilejší soupeř. Když už je hra téměř u konce, Gerimu se podaří otočit skóre ve svůj prospěch. (HBO Europe)

Recenze (358)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Až moc smutný příběh o tom, co s člověkem dokáže udělat v životě samota a k jakým na první pohled absurdním činům se musí sklonit, aby ji alespoň na oko porazil. Nejkrásnější je na Geriho hře to, že se její hrdina dokáže s osamělostí poprat s úsměvem na tváři. Takové lidi nesmírně obdivuju, protože právě osamocení se v životě snad nejvíce bojím. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Naozaj kvalitná zábavka z dielne štúdia Pixar, ktorá získala ocenenie Oscar, taktiež od režiséra, ktorý je pôvodom Čech, takže si to získalo v týchto našich končinách v strednej Európe pozornosť. Tento film je psychologická záležitosť, ktorý veľmi jednoducho no zaujímavo otvára viac tém a zároveň si každý z toho zoberie svoje. Malo to vtip, peknú animáciu, príjemnú hudbu, prostredie a činnosť, nuž keby sa tu dal dať virtuálny potlesk, tak ho za toto autorom pošlem. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, který Jan Pinkava jako režisér spolu s pixarovským týmem převedl do výborného snímku, který má sice jen 4 minuty, ale za to pobaví a dojme. Oscar je naprosto zasloužený, protože tady se ukazuje, jak je možné vypointovat krátký příběh, který na první pohled nemá co říct, ale rychle vás dostane nejen krásnou animací, která mnoho neztratila ani po 16 letech, ale také zábavně smutnou postavou Geriho. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Sám sobě největším nepřítelem aneb šachová partie o jednom dějství. Nádherný animovaný kraťas z dílny Pixaru, ne náhodou oceněný Oskarem za krátký animovaný film. Jediné čeho u tohoto animáku trochu lituju (samozřejmě kromě toho že je to jen krátký animovaný film) je to, že je zápletka vyzrazena tak brzy. Dokázal bych si představit mnohem lepší odhalení .. Ale i tak, naprostá bomba.. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Téměř celý svět se učí začátky animace náročnějších materiálů; a vyučuje nás skoroČech Jan Pinkava. Dílo z podzimu života jednoho staříka se do historie animovaného filmu zapsalo výraznou stopou, a zapsalo se také Oskarem. Pokud se nepletu, u nás byla premiéra v ČT na Vánoce 1998. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Třetí tah za bílého odporuje šachovým pravidlům (střelec se pohybuje jen na diagonálách). (kondor77)
  • Krabica, v ktorej má Geri uložené šachy, má nápis: "Pt. Richmond hand made PIXAR SHORTS 25 cigars". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Disney utahuje opasek

Disney utahuje opasek

04.12.2006

Pět měsíců po tom, co Walt Disney Company vyhodilo dvacet procent personálu pracujícího na hraných filmech, se na řadu dostává i jeho animátorské oddělení z Burbanku. Walt Disney Animations, které… (více)

Reklama

Reklama