Reklama

Reklama

Geriho hra

  • USA Geri's Game
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný / Komedie
USA, 1997, 4 min

Režie:

Jan Pinkava

Scénář:

Jan Pinkava

Hrají:

Bob Peterson

VOD (1)

Stárnoucí dědula jménem Geri hraje v parku sám se sebou celodenní šachovou partii. Začne ho však porážet jeho čilejší soupeř. Když už je hra téměř u konce, Gerimu se podaří otočit skóre ve svůj prospěch. (HBO Europe)

Recenze (358)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, který Jan Pinkava jako režisér spolu s pixarovským týmem převedl do výborného snímku, který má sice jen 4 minuty, ale za to pobaví a dojme. Oscar je naprosto zasloužený, protože tady se ukazuje, jak je možné vypointovat krátký příběh, který na první pohled nemá co říct, ale rychle vás dostane nejen krásnou animací, která mnoho neztratila ani po 16 letech, ale také zábavně smutnou postavou Geriho. ()

Bohulib 

všechny recenze uživatele

Jako šachista musím strhnout půl hvězdičky (zaokrouhluji nahoru) za šachové chyby na začátku partie, kdy jednotlivé tahy navazují na sebe. Např. figurka stojí jinde, než v předchozím záběru, přičemž mezi záběry neproběhl žádný tah, v jednom okamžiku má černý dva bělopolné střelce a pod. Na celkovém vyznění filmu to nic nemění, ale myslím, že se to dalo ohlídat. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Typicky prepaleny csfd hype pramenici pravdepodobne z toho, ze to ma na svedomi jakysi Jan Pinkava s CZ puvodem. Geri's Game je sice prijemny short, ktery je na svoji dobu ('97) vizualne nadcasovy, ale cele je to totalni nuda tezce o nicem. Aktualne by se to dalo brat jako duchodecky predchudce UP.5/10 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Revoluční krátkometrážní animovaný snímek českého rodáka Jana Pinkavy pro společnost Pixar. Krásně provedená animace, úžasně zvolená hudba (francouzským šansonem ovlivněná) přesně vystihující podzim života hlavního hrdiny a dotvářející mírně nostalgickou náladu snímku, vtipný a výmluvný námět s dokonalou pointou... No a každopádně oslava psychické aktivity v jakémkoliv věku, jakož i královské deskové hry zvané šachy... ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Má to nápad, vtip a krásně znějící francouzské šansony. Ale zároveň také to trvá jen čtyři minuty, což bych vlastně považoval za důvod, proč dát pět hvězdiček. Mimochodem film na mě pomocí této kombinace působil tak příjemně, že jsem si ho asi čtvrt hodiny po prvním shlédnutí pustil ještě jednou, a myslím, že u dvou podívání nezůstane. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Postava Geriho bola inšpirovaná starým otcom režiséra filmu Jana Pinkavu. (LuiCJ)
  • Snímek vznikl z popudu posunout hranice při vytváření poloelastických povrchů, jako jsou kůže a textil. Geriho hra je také označována jako první animace studia Pixar s ryze lidskou postavou. (mr.filo)

Související novinky

Disney utahuje opasek

Disney utahuje opasek

04.12.2006

Pět měsíců po tom, co Walt Disney Company vyhodilo dvacet procent personálu pracujícího na hraných filmech, se na řadu dostává i jeho animátorské oddělení z Burbanku. Walt Disney Animations, které… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno