Poldové a zloději
Akční / Komedie
USA, 1994, 89 min
Michael RitchieHudba:
William RossPlakáty
Norman Robberson, jeho žena Helen a děti Kevin, Cindy a Billy jsou úplně normální rodina. Podle slov Helen možná ne právě nejlepší, ale určitě k tomu mají blízko. Vzájemně si pomáhají a každý má rád každého. I tak se ji však Norman bojí večer říct, že u nich jistou dobu budou bydlet dva policajti, kteří chtějí z jejich domu sledovat souseda Osborna, zločince a falšovatele, který si vedle nich pronajal dům. Ráno tedy vypukne hotová apokalypsa, když se mladý policajt Tony setká ve sprše s Helen a vzápětí se chce ukrýt v pokoji Cindy. Najít ráno v bytě nahého policajta je opravdu vzrušující. Asi tak jako naplno se vžít do úlohy špehounů, špiónů a zastánců spravedlnosti, kteří chtějí být s nepřekonatelnou horlivostí nápomocní při usvědčení zločince. Není divu, že Robbersonovi přivádějí detektiva Stonea až k šílenství... (oficiální text distributora)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $11,391,093║Tržby Celosvetovo $-║(24.1.2009)
mandes
rozpočet : ? tržby americke : $11,391,093(5.1.2007)
Oskar
Nepřekvapivá rodinná komedie, jakých už jste viděli desítky. Ale Chevy Chase stojí za pochvalu. Řadový Američan, usazený ve své rodině jako vodní kámen v toaletní míse. Až do chvíle, kdy se začne NĚCO DÍT, soused je zřejmě zločinec a zajímá se o něj policie. V tu ránu se rozumný otec rodiny mění v horlivého dobrovolníka, svítí mu oči a chce se co nejvíc zapojit. Po shlédnutí Poldů a zlodějů už docela chápu, proč Chevymu Chaseovi nabízeli roli Lestera Burnhama v Americké kráse. 40%(4.11.2005)
2Pac
Děsná nuda.Chabemu nametu k tomuto mojmu tvrdeniu prispievaju nevyrazni herci (na atraktivite im urcite nepridal ani fadny cesky dabing)...(2.4.2004)
5150
Pohodová krimi-komedie s Chevy Chasem v hlavní roli, která má několik opravdu výborných chvilek a zanechá příjemný pocit. Pobavil jsem se a to někdy úplně stačí!(19.10.2006)
donkocicak
Báječná detektivní komedie, zbožňuji Chevyho Chase, film potěší každého, kdo ho má alespoň trochu rád.(6.7.2010)
xander
Komédia z čias ke´d bol ešťe Chevy Chase veľká hviezda. Táto komédia je ale iba priemerná rofňdinná zábava., niekedy trošku nudná a niekedy celkom zábavná. Aj tých vtipov nieje príliš veľa a príbeh je tuctový. Chevy Chase je priemerný. Robert Davi predvádza nezaujímavého záporáka a Jack Palance si v ani takto priemernom filme nemohol znížiť svoj vysoký kredit. Slabšie 3 hviezdičky.(13.4.2004)
Standey
Rozhodně jsem se nenudil. Myslím, že tato detektivní komedie patří k těm lepším filmům Chevyho Chase. Jeho postava nikterak nezklamala a řekl bych, že se dokonce ztvárněním přiblížila Clarku Griswoldovi...(1.10.2011)
bažant
Koukám na procenta a musím tomuhle filmu trochu pomoci, aspoň na tu půlku ... Já se celkem dobře bavil, viděl jsem ho už dávno, a tak jsem si jen matně vybavoval určité scény jako s kočkou ve skříni, anebo na návštěvě u zločince. Určitě to není nijak závratná komedie, souhlasím, že někteří herci jsou tady dosti mdlí a nevýrazní a že také český dabing je celkem dost odbytý. Nicméně se ztotožňuji s hodnotitelem 5150, že jsem se pobavil a to někdy úplně stačí. Ale moje žena u toho celkem rychle usnula ... a to je někdy taky dobře :-)(6.4.2008)
Boudyy
Ničím nepřekvapivá americká tuctová komedie s krimi nádechem z první poloviny devadesátých let. Pro tyto komedie by měl být speciální žánr, stejně jako pro akční filmy z osmdesátých let. Je to prostě film, který si nespletete a hned víte, kam jej zařadit.(15.1.2012)