Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2074 a společnost Pinwheel Robotics právě vytvořila nový druh Cyborga - ženy, který se svými schopnostmi téměř vyrovná lidem a krásou je jistě překoná. Nikdo netuší, že ve skutečnosti Cyborg jménem Cash vznikl jen proto, aby posloužil jako smrtící a zkázonosná zbraň. Situace se ale mění ve chvíli, kdy se Cash zamiluje do učitele bojových umění, který pro Pinwheel pracuje. Oba společně uprchnou a ve spolupráci s dalším Cyborgem – odpadlíkem musí zvládnout obtížný úkol - zničit továrnu na Cyborgy dřív, než bude lidská rasa jednou provždy zotročena. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

Han22 

všechny recenze uživatele

Cyborg 2 je sice možná nudnější než první díl, ale mám na něj nostalgické vzpomínky z dětství. A přes tu nudu má zároveň docela dobrou atmosféru a krásný konec. Potěšil mě k nepoznání vypadající Koteas, kterého znám z novějších filmů jako o dost staršího, "krasavec" Billy Drago a no a samozřejmě ta Jolie, aby se neřeklo. I když můj typ baby to nikdy nebyl a tady navíc vypadá mnohem starší než na 18. A celkově si myslím, že dvojka je mnohem lepší než příšerný první díl (navíc na něj díkybohu nijak nenavazuje). ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Pokud musíte vidět Angelinu nahoře bez...jděte do toho. Jinak,celkem slušný potenciál je naprosto zabit (Schroeder prostě neumí napsat funkční scénář, natožpak rež.) a nebýt super úvodních titulků, sprostě vykradených z Blade Runnera a vždy sympatického detektiva Daggeta z Boží Armády, tak by mé hodnocení bylo nižší. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Už béčkarskú jednotku od kultového céčkara Alberta Pyuna nepokladám za kult a to napriek tomu, že to bol film môjho detstva/puberty a svojho času totálna videoklasika. Dvojka je ale fakt vyložene mizerná. Ide/nejde o plnohodnotný sequel, dejovo v podstate nie, ale je tu pár „archívnych“ záberov na Van Dammea z jednotky a teraz z toho buďte múdri :-)) Tam, kde minule príbehovo slabučkú snímku zachraňovala tvrdá akcia, silná atmosféra a perfektný kasting, tu je všetko minimálne o polovicu slabšie. Vlastne ani neexistuje dôvod, pre ktorý si túto dvojku (?) pozrieť. To už by divák musel byť fakt VEĽKÝ fanúšik Angeliny Jolie, aby bol kvôli tomu ochotný absolvovať takéto filmové peklo. Nápad o „vybuchujúcich orgazmoch“ (!!!!!!) je síce fajn, ale v 100-minútovom filme má len cameo. Ak by o tomto bol celý film, mohlo by ísť o dosť svojráznu variáciu na vybuchujúce hlavy v Scanners. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"LIDI NEMAJÍ ŽÁDNÝ PROGRAM JAKO CYBORGOVÉ. UČÍ SE CHYBAMI. A NĚKTERÉ OPRAVDU STOJÍ ZATO." Už první CYBORG nebyl žádná sláva, ale Pyun má aspoň nějaký styl a nostalgie je svině. Dvojka je jen průměrné spotřební videobéčko s dobrým, ale nevytěženým nápadem (atentát pomocí cyborga-ženy, které se při orgasmu aktivuje v těle výbušnina), triviálním scénářem bez hlášek, zato s pár pyunovsky blábolivými dialogy a s nijakými a navíc blbě sestříhanými akčními scénami. Návaznost na jedničku žádná, pominu-li zcela nesmyslné sny hlavní hrdinky, ve kterých je zrecyklováno pár záběrů z originálu (což sice potěšilo, ale ještě víc by to potěšilo, kdyby to mělo nějaký smysl), naopak schéma prvního dílu je obměněno, cyborgovi je věnováno víc prostoru než jeho průvodci a dvojice ke svým stvořitelům nesměřuje, ale naopak před nimi utíká. Společnost Trimark totiž s oblibou točila sequely (např. RETURN OF THE LIVING DEAD III, WARLOCK: THE ARMAGEDDON, THE PHILADELPHIA EXPERIMENT II) filmů, které neprodukovala a zřejmě s ohledem na autorská práva si hlídala, aby mezi nimi nebyla přímá dějová návaznost a CYBORG 2 byl jedním z nich. Jednoznačně největším kladem je toho času teprve sedmnáctiletá Angelina Jolie (jde o její první hlavní roli), kterou nemusím, ale tady je velmi sexy (a ukáže kozy) a pousmál jsem se scéně, kde ochutná krev svého partnera a komentuje to slovy: "JE SLADŠÍ NEŽ MOJE." Ve vedlejší roli podává svůj typický zfetovaný výkon král béčkových záporáků Billy Drago. Film má ještě jedno, o rok mladší pokračování od téhož režiséra, ale bez Angeliny. To Biggy: Tak to jsi toho ještě moc neviděl. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Hlavním lákadlem filmu je bezesporu Angelina Jolie. CITÁT - Chceš - li to zvládnout, najdi si hrdinu.......... Skelný stín je tekutá výbušnina, kterou má cyborg ( Angelina ) v sobě. A ta má vybouchnout - jak taky jinak. Šílená hudba, zmatenej scénář, nezáživný střih, prostý děj, nudné dialogy a špatné triky.potopilo tento film docela hluboko pod hvězdné hodnocení. CITÁT - Lidi.....pořád bojujete s pocity.......... Můj pocit po závěrečných titulcích je jedna hvězda. Tohle je prostě Cyborgkaše. Scénář : Michael Schroeder. Kamera : Jamie Thompson. Hudba : Peter Allen. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (9)

  • Tvorcovia filmu majú zmätok v pojmoch "cyborg" a "android". Cyborg je osoba napol človek a napol stroj, kým umelá bytosť, akou bola aj Cash (Angelina Jolie), je androidom, nie cyborgom. (beso74)
  • Film mal byť pôvodne natočený už v roku 1991 režisérom Markom DiSallem a produkovaný štúdiom Cannon Films. (beso74)
  • V roce 2001 Angelina Jolie o filmu do The New York Times řekla, že "když jej viděla, udělalo se jí špatně". (Terva)

Reklama

Reklama